Şimdi Ara

Kasko Ve Trafik Sigortası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen gün bir habere üstünkörü bakmıştım. Devlet sigorta şirketlerini araç kaskoları için, ya yenilemede fiyat indirimi sağlama ya da kasko sürelerini bir süre daha uzatma konusunda uyaracaktı.

    Tabi bunu ciddi şekilde yapmayı düşünüyorsa trafik sigortasında da aynı şeyi yapıp özel sigorta şirketlerine yol gösterici olmalı.

    Bu konuda daha derin bilgisi olan arkadaşlar muhakkak vardır. En azından sigorta şirketleri ile yakın ilişkileri olan, çalışan arkadaşlar vardı bu forumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 26 Nisan 2020; 3:12:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Devam eden kasko-sigortalar için şirketlerin uygulamaları hakkında net bir bilgim yok ancak yeni sigorta kaskolarda şirketler rizikonun azalması sebebiyle indirim yapıyormuş diye haberlerini okudum.

    Onun dışında devam eden kasko ve sigortalar için yapılacak bir süre uzatmanın olacağını düşünmüyorum. Aracı kullanmasan bile sokakta beklerken sözleşme süresi boyunca oluşabilecek rizikoları teminat altında tutmaya devam ediyor. Yani bir imkansızlık veya hizmet vermeden kazanç sağlama durumu yok hal böyle iken sürelerin uzatılmasını talep etmek pek uygun değil.

    Belki şirkete başvurup prim indirimi talep edebilirsiniz Türkiye ilk defa böyle bir pandemi yaşıyor trafiğin yoğunluğunun azalması veya sokağa çıkma yasakları sebebiyle taşıtların kullanılmaması TTK 1443 e dayanak olarak istememize temel olabilir.

    quote:


    Türk Ticaret Kanunu
    dd) Primin indirilmesi
    MADDE 1433

    (1)Primi etkileyen sebeplerde, rizikonun hafiflemesini gerektiren değişiklikler meydana gelmişse, prim indirilir ve gereğinde geri verilir.
    (2)Sözleşmede öngörülen yüksek primin, sigorta ettirenin, rizikoyu ağırlaştıran sebeplere ilişkin olarak bildirdiği hususlardaki yanılmalardan kaynaklanması hâlinde birinci fıkra hükmü geçerlidir.


    Kesin bir beyanda bulunamıyoruz, zaten bu durumda doktrinsel veya yargısal olarakta kaynak yok...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.