Şimdi Ara

CMK8GX4M1D3000C16 MSI B450 Tomahawk Max ile uyumsuz mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamünaleyküm arkadaşlar.
    Birkaç yerde bu RAM'larin AMD işlemci ile uyumlu olmadığını okudum yorumlarda. RAM'lar 2133 MHz çalışıyormuş, ya düzeltilemiyormuş ya da MHz değeri yükseltilince bilgisayar açılmıyormuş. Bazıları da RAM'larin ilk takıldığında 2133 MHz olduğunu, BIOS'tan kolaylıkla 3000 MHz yapıldığını yazmış. MSI sitesinde anakartın uyumluluk listesinde bu RAM yok. İşin daha ilginci en çok satılan bilinen hiçbir RAM listede yok.
    Uygun fiyata bulduğum için kaçırmadan aldım mecburen, anakart ne zaman gelir bilmem. O yüzden deneyip iade süresinde iade de edemem. İptal mi edeyim hiç riske girmeden yoksa sorun olmaz mı? Bilgisi olan varsa çok duacı olacağım, sinir oldum araştırmaktan ama somut bir şey bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynısını 4x8gb olarak normal b450 tomahawk anakart ile 3600 mhz oc li kullanıyorum hiç bir sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim Anakart tomahawk Max ama. Bir de bu RAM 3000 mhz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ramlarim de 3000 dostum seninki ile aynı. Oc ile 3600 de çalışıyor tomahawk max ile tomahawk arasında bios boyutu dışında fark yok diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız ram sorunsuz çalışır. Ram taktıktan sonra biostan xmp ile 3000mhz ayarlarsanız sorunsuz olarak kullanırsınız. Anakart üretici desteğinde her ram için maalesef test yapılıp uyumluluğu yazılmıyor. Z97 gaming 7 anakartımda pny marka ddr3 ram kullanmıştım. Üretici destek sayfasında pny ram diye bir model yok. O yüzden dediğim gibi takıp xmp açıp 3000mhz rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Uzun süre cevap gelmeyince mecbur iade ettim ramlari sistem henüz toplanmadığı için. Yine aynı ürünleri alacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.