Şimdi Ara

Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim

    Geçtiğimiz pazartesi günü bir sistem topladım. Senelerdir masaüstü sisteme dönmek istiyordum. 2020 yılına nasip oldu. Daha evvel hayatımda hiç kendi sistemimi toplamadım. Bu büyük oranda şartların uygun olmamasındandı. Bugünlerde hem daha sabit bir hayat yaşamamdan hem de kısmen taşınabilir bir sistem kurulabileceğini fark ettiğimden, bu yeni makine da var olabildi.

    Gelelim neden topladığıma. Önceki sistemim bir notebook idi. Acer V Nitro VN-791G olması lazım tam ismi. 4 yıldan biraz daha fazla süredir bana iyi hizmet ediyor. Kötü bir notebook değil. Hala daha kaslı ve iş gören bir bileşen paketine sahip. Fakat beni bir süredir tatmin etmiyordu. İçindeki disk, gürültülü fanları, ısınması ve kötü oyun performansı beni makinadan soğuttu. Bende geçen ay kolları sıvayarak arayışa başladım. Süreçte böyle başladı.

    Başlangıçta oyun notebook’larına bir bakayım dedim. Influencer denen yalancıları kenara koyarsak tüm oyun notebookları hala sıcak, hala gürültülü ve hala performans/ fiyat oranı düşüktü. Bende masaüstü sistemlere bakmaya başladım. Eylül ayında bir arkadaşım anakartı bozulunca bir tane sipariş etmişti. Gelen anakart DTX boyutunda ilginç bir anakarttı. DTX aslında ITX’in bir satır daha PCI slotu içeren versiyonu oluyor. Bu anakartı görünce dank etti. Neden minik bir sistem toplamıyorum ki dedim ve hedefimi koydum.

    Eylül, Ekim boyunca bilgi edinmeye çalıştım. Bir yandan da bütçe mi oluşturmaya başladım. Dar gelirli bir insan olduğum için tablo bayağı karanlıktı. Dolar 5.7 seviyesindeydi ve artış eğilimindeydi. PC bileşenlerinin çeşitliliği yurt genelinde azalmıştı. ATX geleneksel sistem kurmak için gereken parça çeşitliliği boldu yine ama mITX için bu durum hayli kısıtlıydı. Özellikle kasa çok az çeşitle bulunuyordu. Tablo karanlık olsa da kendimce bir yöntem buldum. Ben bir DH’liydim, bir ölücü olmalıydım. Sıcak Fırsatlar da pusuya yatacak ve her ay 500 lira kenara koyarak bir şekilde sistemi bitirecektim. Hali hazırda bir makinam olduğu için, yaptığım iş lükse kaçtığı için ve yarının ne getireceğini kestiremediğimden taksitli toplu alıma girişmedim. Param oldukça parça aldım. Buda her ay az evvelde belirttiğim gibi 500 liralık bir miktardı. Toplamda 4000 liraya sistemin bitmesini öngörüyordum. Hedef en azından buydu. Kasım 2019’da parçaları netleştirerek sıcak fırsatlarda ava çıkmaya başladım. Bu parçalar neydi peki?

    Geçtiğimiz yazın sonlarında Ryzen 1600, 1400 ve 1200 işlemcilerde ciddi indirimlere gidilmişti. 3000 serisi güçlüydü ama pahalıydı. Ucuzlayan 1600’lerin aslında 2600 olduğu ortaya çıkınca ryzen 5 1600 seçmek altın bir vuruş olmuştu. Böylece AM4 sistem toplamak avantajlı gibi görünmekteydi. Fakat işin rengi pek öyle olmadı. Ekim ayında ülkede ki en ucuz AM4 soketli mITX anakart Gigabyte Auros B450M idi. Fiyatı da 940 liraydı en ucuz! Öh dedim. Millet 650 liraya Thomahawk b450 alırken bir anakarta 940 vermek çok manasız geldi. Öte yandan Intel 1151v2 ITX anakartlar 600 liradan başlıyordu. Koyduğum 4000 liralık hedef içinde anakart+ işlemci kombinasyonu için 2 senaryo mümkün görünüyordu: Intel Core i3-9100F+H310 yada Amd Ryzen 3 1200+B450. İkiside 1200 lira tutacaktı. R1200 hayli kötü olsa da en azından anakart fena değildi. Core i3 9100F ise 4 çekirdeğe geçmiş yeni i3’lerdendi ve ilk turbo boost’lu modeldi. 4ghz tüm çekirdekler çalışıyordu. Oyun performansıda hiç fena değildi. R1600 ile zoraki yarışabilse de, R1200’ü ciddi eziyordu. Yine de epey süre kararsız kaldıktan sonra hangisi ucuzsa onu almaya karar verdim.

    4 Kasım 2019’da ilk satın alımımı böyle yaptım. Teknobiyotik’de itx H310 bir anakart 440 liraydı ve wifi’si vardı. Anakartın modeli Asrock H310M-itx/ac. 8 pin cpu güç girişi var, m.2. ssd için pci2.0 arabirimli yuva var. Wifi ac var ve Intel Gigabit Lan var. Ses çipi bayağı alt seviye Realtek 862. Fakat bol bol görüntü çıkışı var arkasında, hiç kullanmayacak olsam bile var. Kuzey köprüsünde ufak bir soğutucu blok var. Direk aldım ve böylece intel sistem kurmaya başladım. Anakartı ucuza almanın verdiği rahatlığı ile belki vitesi yükseltip 9400F alırım diye düşünmeye başlamıştım. 4 gün sonra itopya da bir indirim olmuştu. Orada Adata XPG sx6000 128 gb ssd vardı. 150 liraya sistemi kuracağım ssd olur diyerek onu da aldım. Anakartın sahip olduğu H310 yonga setinin bir tane x16 pci 3.0 + x4 pci 2.0 desteklediğini biliyordum. Bu yüzden bu m2’nin iddia ettiği 1800 mb/sn okuma, 600 mb/sn yazma gayet makul geldi. Böylece Ekim ayında kenara koyup kullanmadığım bütçeyi tükettim. 15 Kasım’da ise Sinerji’de 9100F indirimde 501 liraydı. 9400F’e kendimi zorlarsam bütçeyi sarsacağımdan makul geldi ve yüzümü 9100F’e döndüm ve satın aldım. İşlemci+anakart+ssd kombosu kapanmış oldu. Kasım ayında bütçesini tüketmişken yerimde rahat durmadım ve 29 kasım da yine bir indirimde itopya’dan bu kez RAM aldım. Adata XPG d30 Gammix 8+8 gb kiti 350 liraydı ve çok uygun gelmişti. Sanırım tüm sistemde satın aldığım en uygun fiyatlı parça bu oldu. Aralık ayının bütçesi de böylece aralık gelmeden harcanmıştı. Fakat morallar yerindeydi. Kargo ücretlerini de dahil edince toplamda 1450 lira para harcamış ve anakart, işlemci, ram ve ssd almıştım. Gidişat iyiydi, fakat mali kaynaklarım tükenmişti. Ocak ayının sonuna dek yeni bir alım yapmadım.

    Ocak ayında iken kasa almak için aramalara başladım. Hedefimde başlangıçta Silverstone Raven rvz02 vardı. Fakat hem SFX psu istemesi hem de pahalı olmasından vazgeçtim. Küp kasalar bakmaya başladım. Sharkoon Qb One ve Silverstone SG13B tam aradığım çözümdü. 300 liradan ucuzlardı. ATX psu uyuyordu ve az yer kaplıyorlardı. Aralarında ki fark, sg13b daha kısa. Sg13b 26cm max vga uzunluğu sunarken, QB one 33cm’ye kadar vga’ya eyvallah diyordu. Alamıyacak olsamda sg13b 120mm radyatör yuvası bulundururken, QB one 240mm radyatör boşluğuna sahipti. Fakat Ocak 2020’de QB one piyasada bulunamaz oldu. 2. Elde de yoktu. SG13B ise tuhaf biçimde 400 liralara çıktı. Bende sinirlenip o sıralarda ha geldi ha gelecek denen Fractal Design Node 202’yi beklemeye başladım. Kasa ocak ortası gibi gelmişti ama daha evvel sorduğum fiyatın 150 lira üstünde gelmişti. 800 lira node 202’ye vermek istemedim. Yüzümü DH’ ye döndüm 2.el de pusuda bekledim. Her gün kontrol ederken bir tane RVZ02 ilanı gördüm. 440 liraya kargo dahil rvz02’yide 2.el almış oldum. İlk kasa hedefime ulaşmıştım. Fakat kasanın kondisyonu pek iyi değildi. Özellikle toz filtreleri pert olmuştu. Bu yüzden biraz canım hala sıkkın. Neyse ki başka sıkıntısı yok. Kasanın gelmesi ile birlikte elimde ki parçaları sisteme takmaya başladım. Kasanın malzeme kalitesi beklentimin altında çıktı. Fakat takdirimi kazanan kablo yolları vardı, kasa içi düzeni iyiydi, Riser Kartı tatmin edici sağlam duruyordu. Severek kullanıyorum. Üstelik üstünde taşımaya imkân veren bir kulp da vardı. 12 litrelik taşınabilir bir kasam olmuştu.

    Şubat ayında alım yapmadım, zira bir fırsata rastlamadım. PSU, GPU ve Monitör gibi pahalı parçalar kalmıştı sırada. Monitörü aradan çıkarmak istedim, hem bir süre notebook ile kullanırım diyerek arama taramaya başladım. Bir monitörden beklentim IPS olması ve Displayport barındırmasıydı. İkincil önceliklerim ise Freesync, hoparlör, aux girişi ve Vesa standartına sahip olmasıydı. Bunlar hayati olmasa da iyi olurdu. 750 lira hedef ile aramalarım sonucu Trendyol’da bir monitör 730 lira fiyatı ile gözüme ilişti. Acer B227bmqrix 21.5 inç monitör beni al diyordu. Hdmi ve dp vardı, analog ve çift aux girişide vardı. Ips’di, ben 5 ms’e tamam derken, 4ms’idi. Vesa ve Freesync’de vardı. Üstüne stereo 2watt ses çıkışı da vardı. Eh daha ne isterim dedim ve 1080p 75 hz bu monitörü aldım. Keşke 2k, 4k monitörler ucuzlasa. Asla gözüm 144hz gibi absürt yenileme hızlarında olmadı, ama 4k masaüstü harika olurdu. 1080p ekran en azından 21.5 inç de o kadar sırıtmıyor. Monitörü 16 mart tarihinde satın aldım. Tam o sırada korona krizi yükselmeye başlamıştı. Monitörü biraz geç elde ettim. Fakat şunu söyleyebilirim ki, harika bir monitör. Gram ışık sızması yok, renkler çok doğal, tonlar içine çekiyor. Hoparlör beklediğimden güçlü çıktı. Ayağı güzel, pivot olabiliyor. Kasa ince çerçeveli ama arka kısmı çok dandik duruyor. Kabloları takmak çok zor. Genel olarak çok uygun olmasa da fiyatı, iyi bir monitör aldım bu seviyede.

    Bu noktadan sonra işler karışmaya başladı, dolar ve korona şahlandı. Elimde de biraz vardı birikmiş ve ailemin de desteği ile daha da beklemeden sistemi tamamlıyayım dedim. Hazırda evdeyken bitsin bu iş diyerek 10 nisan tarihinde incehesap üzerinden rx570 msi armor 4 gb aldım. 1050tl ile en ucuz rx 570’i aldım. Kara Cuma vakti 750 tl’yi gören fiyatlardan sonra pek uygun hissettirmedi. Msi Armor modelleri genelde ses ve soğutmadan eleştirilir. Fakat alternatifi yoktu, aldım. Armor rx570 tam yükte çok gürültülü gerçekten, Fakat oyunlarda %44 fan devrinde 72 dereceyi geçmiyor. %44 fan devride rahatsız etmiyor. Notebook’dan sonra fan sesi bana çok az geliyor. Birde 60 derecenin altında fanları çalışmıyor, işte bu mutlu etti. Oyunlarda tam turbo frekansını vermiyor gibime geldi. Genelde 1160 mhz’de takılıyor çekirdek. Yine de eski notebook’dan sonra gücü “hissettim.” Rx570 gerçekten güçlü. Senelerin mimarisi CGN’den güç alıyor. 2048 shader ile bana HD 7970’i hatırlattı. Oda CGN idi ve 2048 shader’lı idi. En son Ocak 2016’da AMD ekran kartı kullanmıştım. HD7670M, GCN değil, terascale tabanlı iğrenç bir gpu’idi. O dönem Crimson Amd Radeon sürücüleri vardı. Memnun değildim. Fakat 2020’ye geldiğimizde AMD ne yürümüş beh! Radeon Yazılımı muazzam noktaya gelmiş. 4 gb VRAM biraz düşündürse de 1080p için üzmeyecektir diye tahmin ediyorum. Yani inşallah üzmez 😊.

    Son olarak PSU’yu almak kaldı. En sövdüğüm kısım bu oldu. SFX psu zaten pahalıydı normalde de. Türkiye’de 500 liraya 400-450 watt kalbür üstü psu’lar bulunuyordu Ekim ayında. Yüzümü Amazon.de’ye dönerek SF450 almaya karar verdim. Fakat korona sebebi ile uluslararası kargoyu iptal etmişler. El mahkum iç piyasaya döndüm. FSP Dagger 600w modüler SFX psu buldum QP Bilişim’de. 800 liraydı. Cüzdanı tüketmiştim, birkaç gün lazımdı. Önce 830 oldu, sonra stokta kalmadı yazdı. El mecbur 943 liraya Silverstone SX650-G aldım. İyi bir psu ama verdiğim paradan dolayı mutsuzum. 80 plus Gold sertifikalı, modüler, 4 tane 6+2 pci kablosu var, 8+4 pin cpu girişi var, bir sürü de sata vs. var. Boştayken bile fanı dönüyor, fakat inanılmaz düşük devirde ve sessizce. Kabloları kumaş yada örgü kaplı değil, ama kolay takıp çıkıyor. 930 gram ve kasasının işçiliği çok iyi. 20 nisan günü kargodan geldi ve sistemi kurdum. 21 liraya da Win10 Pro retail key aldım. Toplamda muhasebe hesabı ve eski sistemle karşılaştıması şöyle oldu:

    Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim


    Özet ve Sonuç
    Özetle çoğu şey planladığım gibi gitmedi, sonlara doğru disiplini bozup ne bulduysam aldım. Günün sonunda güzel ve beni mutlu eden bir sistemim oldu. Psu sağolsun hdd yada ssd alamadım sisteme. 128 gb sistem hafızası ile biraz sürünüyorum. Forza horizon 4 98 gb tutan boyutu ile oynayamıyorum misal. Neyse ki çoğu oyun 60 gb’nin altında. Sistemde ihtiyaç duyduğum yazılımlar haricinde 70-72 gb boşluk kalıyor oyunlara. İstediğim bir oyunu yükleyebiliyorum en azından. Tabi bu kısa bir süre için geçerli muhtemelen 20 gün içinde bir disk alacağım. Ekran kartı ve işlemci performansı belki forumdakilerin çoğunu mutlu etmeyecektir ama beni fazlasıyla ihya etti. Eski gtx 860M aslen 750ti olan ekran kartım beni aslında mutlu ediyordu. Fakat 4210H işlemci çok fena darboğaz yapıyordu ve sistem çok ısındığından frekans düşürüyordu. Ayrıca notebook’un bakımı da çok zordu ve ısınmanın önüne geçemiyordum. Yeni sistemde işlemci max 52 derece, ekran kartı da max 74 derece çalışıyor. Masaüstünde çok sessiz, oyunlarda da ps4 ve eski notebook’dan yine çok daha sessiz ama hafif hırıltılı bir sistemim oldu. Ekran kartı fanını %25’e sabitlersem ısı 78 derece oluyor, fakat sistem çok temiz sessiz oluyor. Stok intel fanı da hiç fena değil, oyunlarda 1200 devirde çalışarak 52 derecenin üstüne çıkartmıyor. Tabi işlemci stres testi yaparak gerçek max. Sıcaklığına da bakmam lazım. RAM’ler ise i3’den dolayı max. 2400mhz de çalışıyor ve cL17 olarak gözüküyor. 3000mhz cl16 ramler için kötü bir sonuç, en azından cl14 yapmak istiyorum ama henüz keşfedemedim. Biraz araştıracağım. Anakart ise tatmin edici, bios update istemeden 9.nesil intel ile çalıştı. Wifi iyi çekiyor, arkasında ki usb sayısı biraz az. Fakat 3 video çıkışı ve PS2 portu mevcut. PS2 mi kaldı yahu demiştim alırken, fakat çok işime yaradı. Klavye masrafı yapmama gerek kalmadı, zira 2009 model sıfır bir exper ofis klavyesi buldum evde. Şaşırtıcı biçimde benim diğer evdeki Logitech K120’den daha iyi.

    Bayağı dağınık bir konu oldu. Genel olarak hem sistemi kurma sebebimden, sürecimden ve aldığım parçaların bendeki izleniminden bahsettim. Bazı benchmark testleri yapıp konumlandırabilirim konuya. Fakat önce şu ram’leri CL17’nin altına çekmem lazım.







  • Psu ile Vga disindakileri bedavaya almissiniz zaten gule gule kullanin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bir macera hikayesi gibi. Güzel günlerde, mennun kalarak kullanın hocam👍🏻

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günlerde kullanın. sakıncası yoksa sistemin son görüntüsünü paylaşırmısınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyctinus -- 24 Nisan 2020; 4:40:39 >
  • @huso
    Bedava demiyelim de, uyguna diyelim. Aynı performansı gpu ve psu'da da keşke uygulayabilseydim

    @unicornek
    Biraz öyle oldu, dışarıdan bakan biri alt tarafı sistem toplamış ne yazmış be diyebilir. İlk göz ağrısı olunca

    @Nyctinus
    tabi ki, birazdan bu mesajı editleyip fotoğraf koyacağım. Önce pc'yi kapatayım.


    Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim

    Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim
    Mini-ITX Sistem Topladım/ 6 ay sürdü/ Deneyimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi napolyon94 -- 24 Nisan 2020; 17:49:46 >




  • Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın.
  • Toplama serüveninin hepsini okudum. Korona ve dolar tam patlamadan iyi fiyata almışsınız güle güle kullanın güzel bir sistem olmuş. Kesinlikle bir dahili depolama almanız gerek ya hdd yada ssd 128 gb depolama çok yetersiz kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 25 Nisan 2020; 20:25:48 >
  • Güle güle kullan kasanın da hikayesi mi olurmuş dedim ve okudum, olurmuş . Ben biraz geç kaldım dolar aldı başını gitti. Kasa inceliği ile çok hoşuma gitti. Şuan karar verdiğim tek bileşen ryzen işlemci bundan sonra intele para kaptırmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, tek merak ettiğim nokta neden özellikle ITX sistem tercih ettiniz?
  • çok uzun yazı hiç bir dh li okumaz bunu baştan sona hede höde der geçer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Hayırlı olsun, tek merak ettiğim nokta neden özellikle ITX sistem tercih ettiniz?
    Hocam ITX sistem seven icin cok guzel oluyor.Kucuk Kasa,Kucuk Ama kaliteli Anakart,16 ya da 32GB Ram,1660 ya da 2060 Ekran Kartı,512 M2 NVME SSD ve 2TB HDD ile cok guzel oluyor.
    Az yer kaplıyor,sık duruyor,yazlıgına vs goturme imkanın oluyor.Duzgun bir kasa ise buyuk kasalardan farkı olmuyor.Seven icin cok guzel oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Hocam ITX sistem seven icin cok guzel oluyor.Kucuk Kasa,Kucuk Ama kaliteli Anakart,16 ya da 32GB Ram,1660 ya da 2060 Ekran Kartı,512 M2 NVME SSD ve 2TB HDD ile cok guzel oluyor.
    Az yer kaplıyor,sık duruyor,yazlıgına vs goturme imkanın oluyor.Duzgun bir kasa ise buyuk kasalardan farkı olmuyor.Seven icin cok guzel oluyor.

    Alıntıları Göster
    Sanırım kişisel zevk olayı biraz. Sonuçta işin içinde aynı kablolar ve monitör var, taşıma konusunda rahat olduğuna ikna olamıyorum Bende de tam tersi, büyük kasalara karşı bir hayranlığım var. RGB sevmiyorum ama kasayı masaya koyarak ara sıra içini görmek hoşuma gidiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marslan1999

    Sanırım kişisel zevk olayı biraz. Sonuçta işin içinde aynı kablolar ve monitör var, taşıma konusunda rahat olduğuna ikna olamıyorum Bende de tam tersi, büyük kasalara karşı bir hayranlığım var. RGB sevmiyorum ama kasayı masaya koyarak ara sıra içini görmek hoşuma gidiyor.

    Alıntıları Göster
    Soyle ben de Evga Hadron Air var.İcinde 80+Gold PSU var.
    Bu sisteme ben MSI B450I Gaming AC li sistem kurmustum.Koy icine Ryzen 5 3600 koy 8GB Nvidia 2060 32GB ram koy ben M2 SSD ve 16TB HDD ile kullanıyordum.Normal bir PC den hicibir farkı yok guc olarak, ustune cok az yer kaplıyor,sık,tasıması daha kolay,masanın ustunde daha fazla yer kalıyor.Tercih meselesi dediginiz gibi ben ITX seviyorum.




  • @memotunc
    Teşekkürler ederim, inş sizlere daha iyileri nasip olur

    @gardiyan
    Doğru diyorsun, disk alanı pek dar. Şu an pc de windows10, microsoft office, unity, visual studio, discord, steam, origin, birkaç proje/döküman, Company of Heroes 2 ve NFS:Heat yüklü. Boş alan 42 mb . SSD fiyatları çok uçmuş, Crucial BX500 240 gb 178 liraydı. Şimdi 280 lira olmuş vs. PSu sağolsun mayıs sonlarında belki başka bir disk alabilirim.

    @aLTaR_07
    ITX takıntınız yoksa kesinlikle devir AMD devri, yeni Ryzen 3100'ü bekle derim. Tam bir oyun canavarı işlemci olacak. Nadiren de olsa böyle kasa hikayeleri olurdu eskiden forumda. Bende o eski günleri aslında hatırlayarak böyle bir konu açtım. Birde ilk kez kendime sistem topladım ya, ilk göz ağrısı, manevi değeri yüksek gözümde.

    @marslan1999
    Çok stabil bir hayatım yok, taşıması kolay olsun diye. Ha çok mu taşınabilir? Tartışılır. Bir laptop'a 10 dersek, bir geleneksel masaüstüne de 0 dersek taşınabilirlik puanı olarak. Benim itx sistem muhtemelen 2-3 taşınabilirlik puanı alırdı. Fazlası değil. Bir diğer itx toplama sebebim ise, bana daha özel hissetirmesi. Evime birileri geldiği zaman farklı bir costum pc görmeleri hoşuma gider. "Farklı" olması hoşuma gidiyor. Belki de ben abartıyorumdur.




  • napolyon94 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda haklısınız, gittiğim bir evde görsem bir içim giderdi ancak RX570'li ve bütçe odaklı bir sitemde PSU için ayrılan para canımı yakar Kesinlikle özel bir görüntü, alışılagelmişin yanında. Eğer salonda TV'ye bağlanma vb. durum olursa sıradan kasaya göre daha pratik ve şık olacağı da kesin.
  • Hayırlı olsun, böyle bol ölücülük içeren mesajlar hoşuma gidiyor :) işte gerçek DH Üyesi dediğin böyle olmalı. Bu arada 128 ssd olmamış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de heyecanla okudum doğrusu. Küp kasalara ben de heveslendim hep ama maalesef olmadı. Çok pahalıya mâl oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasayı silverstone un 600w içinde barındıran itx modelinden alsaydın cebinde klaan 600 700 lirayı daha verimli kullanabilirdin ilginç bir sistem olmuş güle güle kullan
  • Güzel fiyata almıssın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Hocam ITX sistem seven icin cok guzel oluyor.Kucuk Kasa,Kucuk Ama kaliteli Anakart,16 ya da 32GB Ram,1660 ya da 2060 Ekran Kartı,512 M2 NVME SSD ve 2TB HDD ile cok guzel oluyor.
    Az yer kaplıyor,sık duruyor,yazlıgına vs goturme imkanın oluyor.Duzgun bir kasa ise buyuk kasalardan farkı olmuyor.Seven icin cok guzel oluyor.

    Alıntıları Göster
    Katılıyorum hocam. Sistemimi topladığımda başka bir evdeydim. Yer olunca Corsair Obsidian 750D ile sistemi topladım. 900D ile 750D arasında çok gidip geldim ama aralarında o tarihte 500 liraya yakın bir fark olunca değmez diye 750D'yi aldım.

    Sonra hayat şartları evi değiştirdim, şimdi çalışma odamda 750D'yi aynı zamanda tabure olarak kullanıyorum. Sağlam kasa hem beni taşıyor, hem sistemi koruyor

    Küçük kasa iyidir. Benimde Obsidian 250D'ye hayranlığım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.