Şimdi Ara

Huawei P40 Lite inceleme | Google'sız ilk orta sınıf Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Huawei'in yeni nesil P40 serisi akıllı telefon ailesinin fiyatı en düşük modeli olan P40 Lite mercek altında. Google servis ve yazılımları içermeyen telefon, Kirin 810 ile Snapdragon 730G'ye gözdağı verirken 5'li kamera sistemiyle geliyor.



    Bu Ürünü Satın Almak İçin Tıklayınız.





  • Yilarca Samsung cihazlarda custom rom kullandım. Çoğu zamanda gapps paketini flashlamadim, yani hiçbir Google servisi ve uygulaması cihazımda olmazdı. Bir kere de olsa sorun yaşamadım. Tek uygulama marketi Google a ait değil. Alternatif her zaman var, ha güvenlik konusunda şüpheniz olur onu anlarim ama bu haliyle içi boş googlesiz demek komik biraz, onu da geçtim Huawei içinde zaten market barındırıyor, herkesin kullandığı Yemeksepeti banka uygulamalari gibi yerel uygulamaların hepside mevcut ki global uygulamalardan bahsetmiyorum bile.

    Şahsen tam aradığım cihazlar , Google'dan kurtulmak için custom roma muhtaç kalmadan tıkır tıkır akar:) fiyatları uygun olursa benim almamak için bir bahanem yok.
  • yazıııık laa, googlesız kalmış

    Kim ne yapsın googlesız telefonu yahu

  • Fiyatı biraz daha uygun seviyelere düştüğünde gönül rahatlığı ile alınabilecek bir cihaz olmuş. Huawei Kirin 810/820 işlemciler performans konusunda aşırı başarılı fakat bu işlemcilerin hak ettiği video kaydı çözünürlüğü en kötü ihtimalle 1080p 60 FPS olmalıydı. Bunun dışında 4200mAh bataryanın 40w hızlı şarj ile 30 dakika da %70 şarj olması gibi bir avantajı da söz konusu.
  • Telefonu google'sız diye suçluyorsunuz ama inanın abarttığınız gibi değil iş. Evet google servislerinin olmaması biraz baltalıyor ama telefonu asla öldürmüyor, hatta abarttığınızın yarısı kadar bile zarar vermiyor.

    Play Store'daki uygulamaların çoğu, sık kullanılan, bilinen uygulamaların %95'i telefona yükleyebileceğiniz Amazon Appstore ve APKPure mağazalarında var. Google'ın kendi uygulamaları hariç hiçbir uygulamanın eksikliği görülmüyor.

    Ayrıca Google uygulamaları da öyle ya da böyle bir şekilde yüklenebiliyor. Tek eksik olarak Google senkronizasyonu kalıyor. Onu da kendi senkronizasyonu ile halledebilirsiniz.

    Burada ilginç bir ironi var ki Trump aslında dolaylı olarak söylediğinin tam tersini yapmış oldu, zaten hepimiz senkronizasyonu Google'a yapar, bilgilerimizi ABD sunucularına yüklerdik. Artık Huawei kullanıyorsak ister istemez Huawei'ye senkronize edip bilgilerimizi Çin sunucularına yüklüyoruz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 24 Nisan 2020; 4:9:14 >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Orta da abartıldığı gibi bir durum yok çıkan incelemeler değerlendirmelere bakıldığın da huawei çözmüş uygulama işini google ihtiyaç olmadığını kanıtladı bu telefonlar ile. Geliştiricilere bu kadar yapılan teşvik ve kullanıcı sayısına bakılırsa kısa sürede baya bir yol aldılar.
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    İçerisinde google olmaması nasıl bir sorun teşkil ediyor diye düşünüyorum. Aklıma bieşey gelmiyor nedense. Google uygulmalarının hemen hepsinin alternatifi mevcut cihazda. Ayrıca markette bulamadığın uygulamaları güvenle indirebileceğin Moreapps gibi yada appsearch gibi desteklerle birlikte geliyor cihaz. Önyargılı yaklaşım bence çok mantıklı değil bu nedenle.
  • İzlediğim kadarı ile sokaktaki çoğu kullanıcı için hiçbir sorun teşkil etmiyor aslında google olmaması, Aranan hemen her uygulama var hemen hemen.
  • İçinde Google uygulamaları olmasın ne farkeder ki Ben alicak olduktan sonra Googleda olmasın içinde AppGallery Uygulama eksikligi fazla olabilir ama kullanılamaz değil Huawei de bu konuda teşviklerine devam ediyor Pek fazla oyun olmasada biraz zaman gerekiyor bu AppGallerynin gelişmesi için hem artık uygulama indirip yüklemek çokta zor değil özellikleri iyi olsun içinde yeni işlemci olsun tercih sebebidir linç etmeye gerek ye yok içinde Google uygulamaları yokmuş felan boş iş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yilarca Samsung cihazlarda custom rom kullandım. Çoğu zamanda gapps paketini flashlamadim, yani hiçbir Google servisi ve uygulaması cihazımda olmazdı. Bir kere de olsa sorun yaşamadım. Tek uygulama marketi Google a ait değil. Alternatif her zaman var, ha güvenlik konusunda şüpheniz olur onu anlarim ama bu haliyle içi boş googlesiz demek komik biraz, onu da geçtim Huawei içinde zaten market barındırıyor, herkesin kullandığı Yemeksepeti banka uygulamalari gibi yerel uygulamaların hepside mevcut ki global uygulamalardan bahsetmiyorum bile.

    Şahsen tam aradığım cihazlar , Google'dan kurtulmak için custom roma muhtaç kalmadan tıkır tıkır akar:) fiyatları uygun olursa benim almamak için bir bahanem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandogge -- 24 Nisan 2020; 12:52:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torabi

    Bu mesaj silindi.
    Hocam bazı şeyleri denemeden göremeyeceğimiz kanaatindeyim. Her zaman yeniliklere açık biri olarak P40 Lite satın aldım. Lite serisine göre 7nm işlemci 40w 4200 mAH batarya oldukça güzel makro çekime de sahip kamerası var.Google servisleri olmaması da artı.Neden artı peki.Sürekli android kasıyo yeeeaa diye halk ağzında olan geyiğin google servislerinden de kaynaklanabileceğini düşünüyorum. P40 lite telefon o kadar hafif ki.Arka planda çalışan gereksiz servis ve uygulamaları olmaması tam sürüm bi android deneyimi sağlamış.Huawei mobil servis burda gerçekten iyi iş çıkarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virtual Reality

    yazıııık laa, googlesız kalmış

    Kim ne yapsın googlesız telefonu yahu
    Google dan kastınız google servisi ise alternatifleri çok daha iyi.P40 Lite kullanıyorum şu an arka planda çalışan google servislerinin olmaması telefonu daha verimli bile kılmış.Ayrıca çoğu uygulamalara AppGallery ve MoreApps'ten edinebiliyorsun.Kullandıktan sonra farkettim ki kim ne yapsın google servisli cihazı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: torabi

    Bu mesaj silindi.
    İkinci telefon olarak almayı düşünüyordum. Yorumunuzu görünce vazgeçtim. Bu eşsiz bilgi birikiminizi iki kelime ile bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Ne kadar uygun seviye mesela?
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık iki sene kadar önce mate 10 pro kullanıyorum bir gün huawei'den bir mail geldi ve içeriği şu şekildeydi: Bundan sonraki süreçte siz değerli kullanıcılarımızın kişisel bilgilerinin güvenli için sunucu tarafında bağzı değişikliklere gittik. Huawei Cloud merkez sunucularını Singapur'a taşımış bulunuyoruz. Bunun amacı tamamen yeni bir güvenlik sistemine geçmemiz ve sunucu tarafında önemli güncellemeler yapmış olmamızdan kaynaklanıyor. O zamanlar bi kıllanmıştım fakat şimdiler de düşüncem yıllarca google' bedava bilgi verdik birazda huawei'ye verelim kafasındayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizfikri

    Ne kadar uygun seviye mesela?
    Huawei yöneticisi misiniz? Piyasa fiyatında değişiklik yapabiliyor musunuz? Aksi halde sizi ilgilendirmeyen, benim de dile getirmek istemediğim bir bütçe söz konusu.
  • krımınal kullanıcısına yanıt
    Güvenlik konusu çok karışık bir konu değil bence, Markası modeli fark etmiyor şuan cebinde akıllı telefon diye tabi edilen cihazları kullanan kim var ise tüm kişisel bilgileri depolanıyor ve yeri geldiğinde satılıyor kullanılıyor, Kim ne yapsın bu bilgileri diyen saflar var ama hala garip bir şekilde
  • Huaweiapp marketi apk olarak cihazınıza indirebilirsiniz. Linkini bırakayım.

    https://huaweimobileservices.com/appgallery/

    Ben samsung note 8 de birkaç gün kullandım, hiç fena değil. Çok kullandığım 2 uygulama olmadığı için şimdilik benden uzak bir platform ama bu hızla giderse 2 seneye hiçbir eksiği kalmaz.

    Sistem apk tabanlı çalışıyor diyebiliriz. Huawei markette bulunan, telefonunuzda hali hazırda yüklü olan uygulamaları bir daha yüklemenize gerek yok. uygulamalar sizin cihazınızda sanki daha önce yüklüymüş gibi görünüyor. Mesela, öncesinde yüklü olan hepsiburada, huawei markette arattığımda, sadece aç ikonunu gördüm . Baştan yüklemem gerekmedi.

    Trafi adlı uygulama benim elim ayağım. Moovİt alternatifi, markette de var ama trafi kadar sorunsuz değildir moovit. Bir diğeri de google keep ki bunun en iyi alternatifi olan evernote markette yok. Ama apk olarak bulunabiliyor tabi.

    Google haritalar yok, yandex var ve yandex kendini çok iyi geliştirdi son zamanlarda. İstanbulda google haritalarda imleç telefon ekranında gidilen yolu tam kapattığı için sapakları kaçırıyorum ama yandexte sapak kaçırmadım hiç. Zoom olayını çok iyi yapmışlar. Tabela eksiği var, google haritalarda tabela okuma özelliği de var. Bir diğeri heremaps. Bu da var. Bir ara kullanmış, faydasını görmemiş, silmiştim.

    Google haritalar tabanlı uygulamalar yok. Ki bunların en ihtiyaç olanları yakın zamanda gelecektir diye düşünüyorum

    Mail konusunda huaweinin kendi posta istemcisi mükemmel çalışıyor.

    Markette microsoft office uygulaması olması büyük kolaylık. Büyük bir açığı kapatmış.

    Ben umutluyum. Zira rekabet, biz tüketicilere yarar. Bu anlamda huaweinin başarılı olmasını canı gönülden isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 24 Nisan 2020; 22:3:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.