Şimdi Ara

Toshiba laptobu upgrade etmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Toshiba A200 1BP notebookta kullanıyorum.11 yıllım ama hala taş gibi çalışıyor nazar değmesin.:)
    cpuz resimleri donanım özelliklerini gösteriyor.Oyunla işim yok.

    3-4 bin TL verip orta çaplı yeni notebook almaktansa harici nVida ekran kartı olan T7200 Core2 Duo işlemcili bu notebooka maximum 300-350 TL harcayıp upgrade etmek istiyorum.Yeni pil aldım.

    Upgrade 1) 2 adet slotta 1GB lik 333Mhz DDR2 ramler var.Bu slotlara en fazla kaçlık ram takabiliriz Saat hızları bu anakartta fark eder mi?Yeni olmazsa 2.el ram bakacağım.

    Upgrade 2) SSD ilavesi. Fiyat/performans olarak WD Green-Crucial-Intenso ya da daha başka önerilere açığım?

    Eski modellerde USB flash bellekten işletim sistemi sorun çıkarabildiğinden DVDWR takılı kalması tavsiye ediliyordu.Bu nedenle DVDRW yerinde kalsın HD yi söküp yerine 128 GB lik bir SSD takayım diyorum.Çıkan HD yi de linkini verdiğim kabloyla kullanırım.Hem bu kablo notebooktan çıkarılan DVDWR da çalıştırır diye biliyorum.
    https://www.hepsiburada.com/alfais-4536-2-5-inc-sata-to-usb-cevirici-p-hbv000002y1g0

    Konu hakkında bilgili arkadaşların görüşlerini rica edeyim.

    Toshiba laptobu upgrade etmek istiyorum.Toshiba laptobu upgrade etmek istiyorum.Toshiba laptobu upgrade etmek istiyorum.







  • Core 2 Duo T7200 eski bir işlemci olmasına rağmen günlük kullanım için fazlasıyla yeterlidir. Gittiği yere kadar kullanın.

    Takabileceğiniz RAM miktarı kullandığınız işletim sistemine(32 bit/ 64 bit) ve anakartın verdiği desteğe göre değişir. Ayrıca cihazda takılı RAM'ler 333Mhz değil, 667 Mhz'de çalışıyor (2 ile çarpın). Size tavsiyem 2 GB DDR2 667 MHZ SODIMM (Notebook) RAM alıp bir deneyin. DDR2 RAM üretimi uzun zaman önce durduğu için sıfır olarak bulamazsınız. Sahibinden, Gittigidiyor vs. gibi sitelerden çıkma olarak alabilirsiniz (Marka: Samsung, Hynix, Kingston, Nanya, Elixir)

    DRAM önbellek içermeyen, giriş seviyesi SSD'lerde hangisi ucuzsa onu alın. Kullandığınız cihaz eski olduğu için SATA 2 darboğaz yapacaktır. Sadece garanti işlemlerinde zorluk çekmemek için Sandisk, Western Digital gibi bilindik markaları tercih edin.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    cpu-z de DDR2 rami PC2-5300 (333 Mhz) görünce öyle yazdım. 2 adet 1GB lik ram olunca 667 Mhaz oluyor.Siz 2 GB DDR2 667 MHZ SODIMM ram almamı tavsiye ediyorsunuz. 2 tane alınca bellek 4 GB olacak değil mi? Zaten DDR2 olarak her yuvaya en fazla 2GB takılabiliyor diye biliyorum.

    Bir de SSD yi mevcut HD yuvasına takıp çıkan HD yi kullanacağım linkini verdiğim kabloda sorun olur mu?
  • 2 adet 1 GB RAM takılı olunca 667 Mhz olmuyor, RAM sayısı ile ilgisi yok. DDR (Double Data Rate) olduğu için o hızı 2 ile çarpmak gerekiyor.

    Evet, 2 tane 2 GB DDR2 667 MHZ SODIMM RAM alın. Eğer 4 GB gözükmezse anakart en fazla 3 GB RAM destekliyor demektir. O zaman 2 GB + 1 GB şeklinde kullanmanız gerekecek.

    Linkini verdiğiniz çevirici işe yarar ancak taşıması kolay ve güvenli olsun diyorsanız 2.5" SATA Hard Disk kutusu alabilirsiniz.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum,

    En iyisi ram alımını satan yere gidip deneyerek halletmek.

    Aslında bende bir tane 2,5" kutulu çevirici var.
    İleride notebooktaki DVDWR yi çıkarırsam lazım olduğunda hariçten bağlantı yaparak kullanırım diye soruyorum.
    Hem HD hem de DVDRW için kullanabilirim sanırım.
  • Böyle bir sistemi yükseltmeyi önermem. Çünkü işlemci üretim teknolojisi 65 nm. 28-30 nm bile değil. DDR2 bellek de eskimiş teknoloji. Intel 945 anakart için de en son sürücü 2009'da yayınlandı. Kısacası elinizdeki şey bilgisayar değil, bir canlı fosil.

    Oyunla işiniz olmasa da, daha yakın tarihli bir sistem temin etmenizi öneririm. Bu sisteme 20 lira bile masraf yapılması gereksizdir.
  • Yenilerin kaça zıplatıldığı malum.
    1 haftada 3.000 liralık laptop olmuş 4.000 TL.
    Boşa savrulacak paramız yok. 300 TL ile 5 sene daha yola devam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 25 Nisan 2020; 4:35:47 >
  • Daha önce bu forumda 2010 model laptopu olanlara önerilerde bulundum. Onlardaki 28 nm işlemci, DDR3 bellek, vs idi.

    Boşa savrulacak para o 300 TL olur.

    1000-1500 lira civarına, daha yakın tarihli bir sisteme sahip ikinci el laptoplar bulabilirsiniz.

    Kolay gelsin.
  • Sizin de haklılık payınız olabilir ama ben kendi laptobumdan gerek kozmetik gerekse işlev olarak memnunum.Standart bir kullanıcı için günlük kullanımda yeter de artar bile. Ben video rendering/encoding dahil birçok işlemi sorunsuz yapabiliyorum.Laptobun çalışmasında az da olsa bir sorun görseydim dediğiniz gibi hiç uğraşmazdım.Tek istediğim cihazın biraz daha seri çalışmasını sağlamak.

    120GB SSD sipariş ettim.Mevcut HD yi klonlayıp SSD çalıştırdığımda izlenimlerimi paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 27 Nisan 2020; 21:13:54 >
  • Konu ile ilgili gelişmeleri bekliyorum hocam. Kolay gelsin.
    Bende de 2011den kalma laptop var HDD bozulmuş SSD almayı düşünüyorum. Siz hangi SSD yi aldınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adanali741 A kullanıcısına yanıt
    120GB Intenso aldım.Yarın gelince c yi klonlayıp takacağım.
  • 65 nm mikroişlemcili eski bir sistemde, ciddi manada bir video encoding olmaz.

    Daha üst seviye olan, birinci nesil 28 nm Intel Core işlemcilerin bile encoding gücü sınırlı. "Full HD" çözünürlükteki videolar saniyede maksimum 20-25 kare ile işlenebilmekte. Eğer "temporal degrain" gibi birtakım Avisynth filtreleri kullandınız mı saniyede 4-5 kareye kadar düşülmekte. Sonuçta böyle eski işlemcilerin varlığında, encoding işlemi saatler sürmekte. Bilgisayarın aşırı ısınması, elektrik faturasına binen ekstra yük, vs...

    Son birkaç nesile ait işlemciler ve/veya NVIDIA'nın encoding becerisine sahip grafik işleyicileri olmadan, encoding işi sadece boşa kürek çekmektir. İsminde "converter" yazan bir programı açıp 3-5 mp3 çevirmeye ya da SD videoları WMV'den AVI'ye çevirmeye de encoding falan denmez. Encoding, biraz profesyonel bir iştir. Karmaşık Avisynth scriptleri falan vardır. Neyse, laf lafı açtı.

    Bir sistem ne kadar eskiyse, hem genel performansı, hem de enerji verimliliği o kadar düşüktür. Yükseltmek istenen sistem en azından 2010 konfigürasyonunda olmalı. O yıl artık hangi işlemciler üretildiyse ve bilgisayarın içindeyse yani. 2006-2007 konfigürasyonlarının ömrü bitmiştir.

    Adanalı üyenin yapacağı takviyeler onu 5 yıl daha götürebilir. SSD'yi asla SATA-III hızında kullanmayacak olsa da, verim alacaktır.

    Mikroişlemcilerin daha az ısınıp daha hızlı çalışması, sistemdeki her şeyin temelidir. Her işi mikroişlemciler yapar, SSD sadece veri okunan yerdir.

    Anakart, mikroişlemciler ve BIOS çok eskiyse, o kayık su alır. Vaziyeti SSD kurtarmaz.

    Kolay gelsin.




  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    @Armag3d0N
    @adanali741

    Armag3d0N dostum aldığım 128GB SSD yi bugün klonlayıp taktım.İyi ki almışım.Notebookun açılışı 40 saniye civarı hızlandı.Yine kapanışı da çok hızlı.USB portları 2.0 olmasına rağmen her zaman kullandığım flash bellekler karşılılı kopyalama işlemleri belirgin şekilde hızlandı.İlaveten fan daha az çalışıyor.
    Eski bir notebookun bu kadar canlanacağını tahmin etmezdim.
    Çıkan 500GB lik HD yi 40GB lik işletim sistemi kurulu C sürücüsünü muhafaza ederek kalan kısmı depolama amaçlı kullanacağım.

    Şimdilik ram takviyesi yapmayacağım.

    Bir günlük tespitlerim bunlar şimdilik.
    Önerileriniz için teşekkürler.
  • Canlı fosil hahahahahhhahahshshhevw

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ibrahim6134 kullanıcısına yanıt
    Psikoları Bakırköye alalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çok komik pisiko :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.