Şimdi Ara

Asus Crosshair Viii(x570) Dahili Ses Kartı Ω Ohm değeri? , Beyerdynamic Dt 770 Pro vs 990 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus Crosshair Viii x570 Anakarta sahibim. Harici bir ses kartım yok. Zoom H4n harici kayıt cihazları kullanıyorum
    Anakartımın içinde gelen Realtek Audio Control programından ekran görüntüsü paylaşıyorum.
    Asus Crosshair Viii(x570) Dahili Ses Kartı Ω Ohm değeri? , Beyerdynamic Dt 770 Pro vs 990 Pro

    Bu programa göre ses kartı 420Ω değerden daha yüksek Ω(ohm) değerine empedansa sahip olduğu gözüküyor. 250Ω kulaklık alacağım için bu değerin doğru olup olmadığını netleştirmem gerekiyor.
    Asus Crosshair Viii(x570) Dahili Ses Kartı Ω Ohm değeri? , Beyerdynamic Dt 770 Pro vs 990 Pro

    Kulaklık amfisinin buradan seviyesi ayarlanıyor. Bana yazılımsal gibi geldi.

    Sesi yorumlamadan orta ve bass tonları dengeli verecek kulaklık arayışındayım.
    Beyerdynamic DT 770 Pro ve DT 990 Pro arasında kaldım.
    Bass ve orta tonlar dengeli olduğu için 250Ω empedansa sahip model düşünüyorum. İkisi arasında kararsız kaldım bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
    770 pro 80Ω(ohm) için 250Ω(ohm) modeline kıyasla orta ve üst tonlarda doğru verim alınmadığı 80Ω bass ağırlıklı olduğu hakkında yabancı forumlarda pek çok kez tartışılmış.


    Güncelleme:
    Asus Türkiye'den Asus Crosshair VIII(X570) Anakartın maksimum çıkış değeri 600Ω(ohm) olduğunu öğrendim. Empedans ne kadar yüksek olursa ses şiddeti ona göre düşük olacağını da ayrıca eklemişler. Benim gibi bu bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlar yararlanması için paylaşıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 2 Mayıs 2020; 4:12:30 >



  • Vayy anakartın ses yongası iyimiş bayağı realtek artık kaliteli yongalar üretmeye başlamış soruna gelirsek 1000 ohma kadar olan kulaklıkları destekliyor görünüyor, 250 ohm olan bir kulaklığı alabilirsin sürer gibi gözüküyor omajı yükseldikçe kulaklığı sürmekte zorlanabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 21 Nisan 2020; 20:23:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi baktımda ess sabre dac kullanmış asus bu anakartında valla çok iyi ses kartına gerek yok zira piyasadaki bir çok kaliteli ses kartından bile iyi ses alırsınız 600 ohm a kadar kulaklıkları sürer ancak siz dediğim gibi 250 ohm beyerdynamic kulaklıklara odaklanın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma yazdığım mesaj gönderilmemiş yeni fark ettim.
    Asus Türkiye resmi siteden ulaştım. Cevap alamayınca Instagram ve facebook üzerinden de ulaşmaya çalıştım. 20 nisandan itibaren cevap ile ilgili geri dönüş sağlanmadılar.
    Asus Resmi(usa) sitesine sorunumu gönderdim. Ohm bilgisini hakkında cevap alırsam ihtiyacı olan için burada mutlaka paylaşacağım. Ohm değerinden %100 emin olmak için üreticiden cevap beklemekteyim.

    250Ω(ohm) kulaklık alacağım
  • Yazacağımı söylemiştim fakat konuya yazmayı unutmuşum.


    600Ω(ohm)'a kadar desteği olduğu belirtildi.


    Ses ayarı %100de olduğunu varsayarak konuşuyorum. Kulaklığın Ohm değeri yükseldikçe ses maksimum seviyesi düşecektir.


    Anakartı Beyerdynamic DT770 pro(250ohm) ve Akg K701(62ohm) kulaklıklar ile kullanıyorum.

    Yukarıdaki görselde aray modlerı gözükmektedir. Ayar "sıradışı" moda alındığında ses kartının yongası tam güçte çalışarak ses sinyalinin gücünü arttırmakta. AKG K701 için performans yeterli olurken DT770 pro 250ohm değere sahip olduğu için yüksek direnç ses sinyali düşürmektedir. DT770 pro modelini "sıradışı" ayarda kullanıyorum


    Profesyonel ses kartında hemen hemen aynı yükseklikte sese sahipken Asus Crosshair Viii Hero anakartın dahili ses kartına bağladığımda DT770 Pro 250ohm olduğu için sesi bir miktar düşüyor. %100 değil de tahmini olarak %80'e ayarlanmış gibi ses veriyor. Bu kadar yüksek sese ihtiyacım olmadığı için problem oluşmamakta.


    Not: Direnç yüksek olduğu için neden sesin az geldiğini merak eden ve ses ile ilgili deneyimi olmayan arkadaşlara önerim lise müfredatında dahi olan direnç hesaplama konularına bakabilir. Ses voltaj gibi bir sinyal olduğu için düşme sağlanmaktadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 23 Aralık 2020; 6:55:18 >
  • Beyler modelleri arasında en iyisi Dt770 pro. Onu seçmek le iyi yapmışsınız. Akg ile bir karşılaştırma alabilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın almadan önce AKG K701 modelinin plastik olduğunu biliyordum fakat bu kötü dış kalite beklemiyordum.

    Ülkemizde 1700-2000TL bandında satılıyordu. AKG K ve Q modelleri için seri numarası mevcut değil. AKG firması dahi %100 orijinal olduğundan emin olamıyor. Ben faturalı ve doğru yerden satın aldım. Orjinalliğine bu şekilde emin oldum.

    AKG K701 yurtdışında 450$ fiyata satılıyor. Pahalı olduğu için iyi olduğunu düşünmüştüm. AKG kesinlikle bu fiyatı hak edecek bir ürün değil.

    Sennheiser HD600 yurtdışında 375-400$ alınıyor.


    Beyerdynamic DT 770 pro ile kıyas yapmak doğru olmaz. AKG beklentimin çok altında kaldı. DT770 pro için 250ohm beslemek sıradan ses kartı için beslemesi zor bir değer.


    Anakartımda Realtek ses kartı ohm değerini gösteriyor. Doğruluğundan emin olduğum "Uni-t 61E" ve "Fluke 177" Multimetreler ile ölçerek deneme ihtiyacı hissettim. Gösterdiği değerler doğru. Özellikle kablonun direnç değerini(Ohm Ω) ölçüp bağladıktan sonra çok ufak sapmalar ile doğru gösteriyor.


    NOT: AKG K701 1 saat ya da uzun kullanımda kafa bölümünde yastıklar olmadığı için kafamı oyuyor. 120HZ ve daha düşük bass diye geçen hz değerlerinde temiz ses vermiyor. DT 770 alt tonlarda daha iyi. Hi-fi kulaklık ile ham ses vermek için üretilmiş stüdyo kulaklıklarının bass gibi değerlerde le elbette karşılaştırılma yapmayın. Stüdyo kulaklıkları her tonda(hz değerinde) ses net duymayı sağlamak için tasarlanmış cihazlardır.



    Ses konusunda profesyonel olmadığımı özellikle belirteyim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.