Şimdi Ara

2.el modem almak güvenli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu aralar vdsl modem ihtiyacım söz konusu.Letgo tarzı sitelerden almak istiyorum.Ancak kullanılmış bir modem almak yeni kullanıcısına bir tehlike arz eder mi?



  • Sanırım cep telefonu gibi sanıyorsunuz modemleri, hayır bir sorun çıkmaz. Kaldıki cep telefonu alsanızda sorun çıkmaz faturalı aldığınız müddetçe.
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    bilgim yok pek hocam.Son zamanlarda yasadışı program kullanımı nedeniyle ceza alan çok kişi var o sebeple sordum aslında (bylock vs).Sorum bununla alakalıydı aslında reset atılması durumnda bir problem olmaz anladığım kadarıyla
  • telefonla aynı şekilde teknik takib alınmışsa bnc yine risk oluşturur... mac adresi ile kayıt altına alabiliyorlar... 2. el modem alınmaz... bozuk çıksa ne yapacaksın bunu düşün...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    bozuk olması pek mühim değil iade olur bi şekilde.Risk varsa tehlike de vardır.
  • zyveli Z kullanıcısına yanıt
    bence risk var çünkü twitterda, facebookta yapılan beğenme paylaşmaya bile suç deyip hapse attırmaya hevesli savcılar var adam beğendiği mesajdan hapse girmiş 90 yaşında hemde...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    arkadaşım bencesi sencesi yok bu işin adamı yanlış yönlendirip boşu boşuna para harcattırmayın. Bilginiz olmadığı konularda lütfen yanlış yorumlar yapmayalım. @zyveli 2. el modem gönül rahatlığı ile alabilirsin bir sorun teşkil etmez. Önce ki kullanıcısıyla alakalı korkacağın bişey yok. mac adresi falan yormayın kafanızı mac adresi sadece "intranet" yani lan ağlarında bir kimlik atamasıdır global internette mac adresleriyle etkileşime girilmez.
  • Acayip komplo teoriyenliği yapmazsak güvenlidir. ISP zaten IP adresini ve o IP adresini kime atadığını log'luyordur. Gidip da router'ların MAC adresini log'lamaz sanırım.
  • Aranel Isilrá kullanıcısına yanıt
    tabi tabi fetöcü diye tıkıldığın ceza evinden yazarsın artık...
  • yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.Genel kanı sorun teşkil etmeyeceği sanırım.Teknik bilgim olmadığından sormuştum zaten.50-100 fazla verip sıfır alma yönünde tercih kullanacağım.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Cahillik başa bela be kardeşim. İnternet elinizin altında istediğiniz şekilde araştırıp, öğrenme şansınız varken niye bunu yapmazsınız ?

    Böyle düz cevaplar vermek kolay, bana 2.el modem almanın kişisel güvenliğini zedeleyebilecek durumları adam gibi izah et sana saygı duyayım. Bir konu hakkında bilgisi olmadan atıp tutanları hatta, bir konu hakkında sağlam bilgisi olan kişilerin verdiği cevapları "tabi tabi" diye yıkmaya çalışan kişileri hiç haz etmem. Topic'ler çöplüğe dönüşüyor böyle post'larla...
  • Aranel Isilrá kullanıcısına yanıt
    cahil sensin madem internetin var araştır...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    hahah adama bak ya, diyorum ki boş boş postlar atma gel adam gibi açıkla saygı duyayım, cahil sensin git sen araştır diyor. Boşuna dememişler bu tiplerle münakaşaya girme sen de cahil olursun diye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aranel Isilrá -- 8 Ağustos 2020; 4:41:53 >
  • meraktan soruyorum bizim ip adresi aldığımız internetten belli olmuyor mu? mesela a evinde 1 modem kullandım sonra gidip onu b evinde kullansam b evindeki ip adresini almazmı zaten birde modemi resetleyince ip de değisiyor bu internet hakkında değismeyen birsey varmı bilgisi olan aydınlatsın lütfen.
  • Modem çalışıyorsa alabilirsin öyle kolay arıza yapan cihazlar değil modemler
  • Aranel Isilrá kullanıcısına yanıt
    fetocu trollerden dolayı dedik ya niye anlamıyorsun... silivri sıcaktır şimdi...
  • Sonthor kullanıcısına yanıt
    IP adresini belirleyen şey modem cihazı değildir, internet servis sağlayıcısının sana verdiği protokoldür. Misal sabit ip'li abonelik var bide değişken ip yani stabil olmayan abonelik vardır. 2. seçenekte modem resetlendiğinde servis sağlayıcı tarafından yeni bir ip atanır. Kısacası modemin ip adresi ile alakası yoktur sadece her modemin mac adresi vardır bu internet ağında gözükmez yani modeminizin mac adrsini vs servis sağlayıcınız bilemez. Bu mac adresleri INTRANET ağında gözükür INTERNET değil. bir yerel ağ düşünün burada modemin gatewayini görebilirsiniz çünkü aynı ağda yani "lan" da bağlantınız vardır. Bu ağa Network teriminde Arp protokolü denir cihazların birbirine atadığı kimlikler yani mac adresleri ve ip adresleridir.

    Sen a evinde ki modemi b evine takarsan ip aynı kalmaz. aynı kalan tek şey modemin fiziksel mac adresidir bu sadece modeme direk erişilerek öğrenilebilir. Modemin sanal mac adresi ise aynı ağ üzerinden görülebilir lakin bu belirli aksiyonlarla değiştirilebilir.
  • Letgo da bazı modemlerin alt kısmındaki mac adresleri açık şekilde okunuyor. Bu modemi almanın bir zararı olur mu? Art niyetli birisinin eline geçse ne yapabilir ? Birşey yapabilir mi ya da ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ctrlshft -- 17 Mayıs 2022; 22:7:58 >
  • Ctrlshft kullanıcısına yanıt

    Art niyetli biri herşeyi yapabilir modemlerin Mac adresi değiştirilebiliyor piyasada gördüğü bir modemin Mac adresini kullanabilir ama bu değer ile çok birşey olacağını sanmıyorum çünkü internet'in hangi ISS'ten alındığı hangi kullanıcının kullandığı belli kayıt altında oluyor.

    Zaten bu işlerle uğraşan adam VPN kullanır tor kullanır modem Mac adresi ile kendini gizleyemez.

  • hiç güvenli değil... riskli... kronik sorunlu cihaz satabilir...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.