Şimdi Ara

Samsung Evo Serisi Disklerdeki Performans Düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda birçok Evo serisi SSD kullanıcısı üyenin, Samsung'un etiket değerlerine sentetik testlerle ulaşamadığına dair konu açtığını görüyorum.
    Yaptığım araştırmada Evo serisindeki performans düşüklüğüne disk kapasitelerine göre farklı boyutlarda bulunan SLC ön belleğinin dolmasının neden olduğunu düşünüyorum.
    Aşağıda Anandtech üzerinden almış olduğum tablolarda Evo serisinde kullanılan TLC yongalarının sıralı yazma hızlarına bakarsanız, Samsung'un etiket değerlerini SLC ön belleğinin hızlarına göre belirlediğini görebilirsiniz.
    Samsung Evo Serisi Disklerdeki Performans DüşüklüğüSamsung Evo Serisi Disklerdeki Performans Düşüklüğü
    Daha anlaşılır ifade etmek gerekirse 860 Evo 250GB diski ele aldığımızda sıralı yazma hızı 520 MB/s olan 12GB kapasiteye sahip SLC önbellek bölümünü doldukça performans düşüyor.
    SLC ön belleğin arka planda bazı uygulamalar tarafından işgal edildiğini düşünüyorum. Böyle düşünmemin sebebi ise bu performans sorununun Güvenli Mod açıkken yaşanmıyor olması.
    Güvenli Mod Kapalı/Açık:
    Samsung Evo Serisi Disklerdeki Performans DüşüklüğüSamsung Evo Serisi Disklerdeki Performans Düşüklüğü

    Konuyu ben değil de başkası açmış olsaydı sıralı yazma hızlarının günlük kullanıma etki etmeyeceği şeklinde yorum yapabilirdim. Ancak bu SLC ön bellek ne zaman dolsa bilgisayarda bir ağırlaşma olduğunu hissediyorum. 860 Evo'dan epey eski olan MLC NAND yongalı Crucial MX200 böyle bir ağırlaşma yok mesela.
    Evo serisi disk kullanıp performansından memnun olmayan varsa Güvenli Mod kapalı ve açık şekilde test yapıp aradaki farka bakabilir.

    Aynı şikayetle Techpowerup'ta açılmış bire konu:https://www.techpowerup.com/forums/threads/unstable-work-of-samsung-860-evo-300mb-s.258323/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.