Şimdi Ara

Ekran kartım kısa devre yaptı. Neler yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, MSI R9 390 GAMING model ekran kartım kısa devre yaptı. Sadece PCI slotu üzerinden elekrik akışı mevcut ve görüntü kart takılıyken gelmiyor, fanlar çalışmıyor. Sadece kart üzerindeki ledler yanıyor. Soğutma bloğunu söküp çalıştırdığımda Kırmızı x ile işaretlediğim parçanın ısındığını fark ettim. Anında el yakacak kadar ısınıyor. Başka da ısınan nokta yok. Malum karantina koşullarındayız. Kartım için yapabileceğim bir şey var mı? Bu parça devre tamircilerinde kolayca değiştirilebilecek bir şey midir yoksa başka ölü bir karttan nakil mi yapılması gerekiyor ? Neler yapabilirim ?

    Ekran kartım kısa devre yaptı. Neler yapabilirim ?







  • tamiri,kartın şu anki fiyatını geçecektir ama sen bilirsin.

  • kısa devre yaptığına emin misiniz? nasıl oldu bu olay
  • @cannotever
    Diplayporttan 4k 60hz sinyali alamamak ile başladı. 2k 60hz ile kullanmaya devam ettim. Şak diye kapandığı an kısa devre olduğunu düşünmeye başladım. Güç kaynağının PCI kablosunu test etmedim. Şu an onboard ekran kartı ile kullanmaya devam ediyorum.

    @extagon

    Teşekkürler ama bu karttaki gösterdiğim parça metalik renkte ince bir şey ve üstüne termal ped denk geliyor. Muadil bir şey mümkün değil kullanılamaz. Soğutucu tam olarak kapanmaz. Yine de bilgi verdi bayağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerring -- 18 Nisan 2020; 20:20:19 >
  • Hocam sanırım bende de aynı problem oluştu. MSI R9 390 benim kart da. Çip değişimi olacak ve 150 lira fiyat dediler. Yani anlayan birisi değilim, yapılacak işlem için fiyat normal mi onu da bilmiyorum ama yüksek bir meblağ olmadığı için ben de bugün verdim.
  • Helva yapabilirsin maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.