Şimdi Ara

(SSD) PCI E x1 ve M2 çevirici ile hız sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bir süredir SSD bakıyorum. Anakartımda M2 yuvası yok ve Sata 3 ile alabilceğim ortalam max hız 550mbsn. M2 ssd ile aralarında 100-200TL fark olmasına rağmen onlar 1000mbsn üstü hızlara çıkıyorlar. Bende PCI-E adaptörü ile ilgili biraz araştırma yaptım ve sonuçları sizinle danışmak istiyorum.

    (SSD) PCI E x1 ve M2 çevirici ile hız sorunu.



    Şimdi böyle bir tablo var. Anakartımda ki tüm PCI slotlar 3.0 ve 2 adet x1 slotum var. Ben buraya ortalama 1200mbsn okuma yazma hızı olan M2 SSD alıp PCI-E 3.0 to M2 çevirici ile ortalama 900Mbsn hız alabilir miyim? Çünkü SATA SSD ile M2 arasında max 200TL oynuyor ancak hız farkı ortada min 1TB yada 2TB alacağımdan para vermişken bari güzel birşey olsun anakart değiştirirsemde kullanırım kafasındayım. Ne diyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 15 Nisan 2020; 11:26:22 >



  • Evet adapter kullanarak o hızlara ulaşabilirsin. Kafana muhtemelen böyle uydurma birşeyde arıza çıkarmı sorusu gelicektir onun içinde şunu örnek veriyim aslen intel optane drivelar direkt olarak pci slotuna takılabilen ssdlerdir.

    Dikkatli olman gerekenler ise çeviricinin kalitesi ve anakart bant yolu genişliği onlar hızını en çok etkileyecek şey, ancak unutmaki ssd okuma hızına işlemciden rame her bileşen etki eder. Kolaygelsin
  • Hocam sistemim imzamda. Ben iki model arasında kaldım SSD olarak. Biri Adata XPG SX6000 Pro (2100-1500 Mb/s) 1 TB ile Intel 660P (1800-1800 Mb/s) 1TB. İkisinin de birbirinden üstün bir iki özelliği var. Okuma yazma hızı Adata'nın ne kadar hızlı olsada Random'da sanki Intel daha iyi gibi. Ancak ben Adata'da karar kıldım.

    Sizin bahsettiğiniz çeviricisiz olanlar nasıl acaba?

    Bu arada adaptör "Alfais 4391 M.2 Nvme SSD Ngff To Pcie 3.0 X1" bu. Başka bulamadım zaten. HB üzerinden alışveriş yapmayı planlıyorum.
  • HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    Aslen ben herzaman ssd alınacaksa Samsung taraftarı bi insanım çok iyi kontrolcüleri olduğu için.
    Ancak sizin iki seçiminize gelirsek adata daha iyi bir seçim uzun kullanımda intelden ortalama 2 kat daha uzun ömürlü olucaktır yazma okuma sayısı olarak.

    Biraz teknik olarak ele alırsam Adatanın bu modelinde tlc sistemi mecut ancak intelin bu modelinde ise qlc var arasında ki fark ise tlc 1 bloğa 2 veri koyorken qlc 4 koyuyor diyebilirim. Ancak bu durum bir hücrenin normalden fazla kullanılması sebebi ile yıpranma hızını artırıcaktır. Ayrıca qlc daha fazla veriyi bir arada tuttuğu için hız konusundada
    diğer ürünlere göre sıkıntılıdır. Pazarda intelin bu ürünü her nekadar övülsede o çok övündüğü hız aslında slc önbelleklemesinden geliyor (slc blok başına 1 veri). Bu da demek oluyor ki ssd de yerbitmeye başladığında ve önbellek alınacak yer yoksa o uçuk hızlar bir anda çok büyük bir düşüşe uğruyor. Bu durum tabiki adatada mevcut lakin orda cihaz aslen tlc kullandığı için sizin hissediceğiniz düşüş %10-%15 arası intelde bu %30-%35 civarı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.