Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.983
Cevap
27
Favori
103.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vatan bilgisayarın yaptığı kampanyayla LG C9 Oled TV kullanan arkadaşların sayısında artış oldu. Diğer konuda bu modele yönelik konu açılması gündeme gelince açayım dedim:) Bilgi ve tecrübe paylaşımlarını bu konu altından yapabilliriz.
    LG C9 OLED TV Özellikleri
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2.nesil α9 işlemci ile yapay zekada yeni bir boyut. Daha gerçekçi görüntü ve ses
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    Ve tabi ki OLED'in en büyük artısı kusursuz siyah performansı
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    LG C9 OLED TV'ler Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR 10+, HLG gibi son teknolojileri destekliyor.
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    LG C9 OLED TV'ler HDMI 2.1 teknolojisiyle oyuncuların da vazgeçilmezi olmayı başarıyor.

    Genel özelliklere bakış :https://www.lg.com/tr/tv/lg-OLED77C9PLA

    TV'nin son firmware dosyasını bu linkten indirebilirsiniz (05.20.07) :https://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=IugwANOLoe5SMrTer1B3w



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 17 Ocak 2022; 15:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İşte aradığım bilgi kokan cevap.Üslubu ile olsun farklı bakış açısı ile olsun foruma engin bilgisiyle değer katan bu arkadaşı üzmeyelim lütfen.
    Lolo okuma yazmış adam ya. :)

    Çok övdüğün q70'in motion sorunu olduğunu buradaki arkadaşlar da görsün. Sm9000 karşısında motion konusunda nasıl rezil olduğunu kendi gözlerinle görmen için bunu buraya koyuyorum.



    Burda da video linki var.
    https://www.youtube.com/watch?v=NZhmLZt91VU
    Şimdi LG 55C9 cihazları aldık bilimum ölü piksel,banding sorunlarından ikişer üçer kez değiştirdik. Şimdi 55C9'un Türkiye'de sıfır kapalı kutu stoğu kalmadı diye artık satıcı firma yeni gelen seriyi fark ödeyerek alırsın diyor.

    Şimdi gelelim konuya , LG yetkililerine büyük bir liste gitti ve Koreli bir amca karar verecek bu adamlara 2020'nin modeli CX verelim mi?

    Yav bir sorun bakalım biz CX kabul ediyormuyuz? CX C9'dan özellik olarak daha aşağıda seri , bana benim rızam dışında CX verince ben gitsem mahkemeye desem ki bilir kişi atayın CX denen cihaz C9'dan daha aşağıda DTS yok, yenileme hızı farklı vs vs. (Sonuçta bu araba değilki her yıl makyaj vs üstüne koyarak gitmiyor kaldı ki arabalarda model ismi hep aynı, yılı değişiyor) Firma bana üretim hatalı cihaz satmış, yenisini temin etmekle mükellef. Firmanın bu yeni model daha yeni bak zaten fiyatıda pahalı demesi değil, Sanayi Ticaret Bakanlığı müfettişi ve diğer bilirkişinin tespiti önemlidir. Yoksa bende bahçede organik domates yetiştiriyorum, eşi benzeri yok kilosu 1.000 TL. Yerseniz!

    Ben cihazı 2019'da almışım 20 Mayıs 2020'de TVlere ek gümrük vergileri gelmiş kurlar değişmiş, pandemi nedeniyle üretim maliyetleri değişmiş. Ben niye bu farkı ödeyim, benim cihazım üretim hatalı olmasa benim bunlarla işim olmayacaktı. Forumda bunları yazıp araştırıyor olmayacaktım.

    Adamlar kurnaz senin cihazında sorun çıkıyor, servis gelip ölü pikseli görüyor tespit ediyor; neymiş cihaz servise alınıp incelenip karar çıkacakmış. Yav bu ölü pikselin dükkanda kaybolma ihtimalimi var? Tabi bu taktik, cihaz sizin evden gidince gönlünüzden de gitmiş oluyor. Psikolojik olarak para iadesi çıkıp yeni seriler için fark istenince aman kim uğraşacak al parayı kurtul diyorsunuz.

    Beğenirsiniz, beğenmezsiniz bu ülkede kanun, nizam vardır. Çokta güzel işler , öyle sosyal medya gazlarına gelmeyin. Yeter ki siz kanuni haklarınızı bilin, girişim yollarınızı bilin. Ben ilk ölü piksel çıktığında bu meşhur LG satıcısı arkadaşa yazdım bana belli adet ölü pikselin sorun olmadığını THH'ye gitmem gerektiğini söylemiştir. Şimdi de satıcılar stok yok fark vereceksin diyor.

    Yemezler kardeşim ben 2019 piyasa şartlarında Oled TV almışım getirip sıfır sorunsuz olanını vereceksin bana.
    Aralık 2019 sonrası Arçelik'te toplanan tüm 55C9 lar sorunludur. Zaten o tarihten sonra üretilen tüm 55C9'ların ekranları folyosuz gelmektedir. Benim şahsi kanaatim yurtdışında iade gören cihazlar parçalanıp bu paneller ülkemizde yeni kasa ve sıfır ambalajlar ile toplanıp satılmaktadır. Yurtdışında bu iş piyango olsada ülkemizde Piyango falan değildir. LG'de bunu bildiği için paldır küldür bu ürünü 8.400'lere kadar düşerek Vatan'a sattırmıştır.

    Bu cihazlarda tek tük sorun çıkar diyen satıcı arkadaş adı gibi biliyor ki son 6 aydır bir tane ölü pikselsiz 55C9'a rastlayamamıştır. Varsa bulduğu sorunsuz cihaz açılmışda olsa ben satın almaya hazırım. Ama ben söyliyim stok bitti diyecekler. Çünkü şu an 1.000 tane cihaz bulsalar o 1.000 cihaz da arızalı.

    Bu durumda benim 55C9'um sıfır hatadır sağlamdır diyen varsa o cihazı incelemek isterim, göremediği hataları bulmak isterim.

    C9'da ki Banding mevzusu da ölü piksel haricinde sayfalarca yazılacak bir mevzudur. Benim 2. gelen cihazdaki banding ve ölü piksellerde bu linkte
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144104654

    Bu arada LG sorunlu müşterileri hemen para iadesi ile susturma politikasındadır. Yemezler LG vereceksin bana sorunsuz cihazı. Kanun netdir. Öyle ölü piksel hata değil Tüketici Hakem Heyetine gidiceksin demeyle de olmuyor bu işler. Karşındaki müşteri kimdir? Kanun nizam bilir mi?

    Değerli LG Telefon işini yüzüne gözüne bulaştırdın, binlerce insan telefonlarını çöpe attı. Bu işi ona benzetme! Bak ne oldu LG diye bir marka yok telefon piyasasında...

    LG adımlarını dikkatli atmazsa dünyanın tek TV'ye Oled panel üreticisi olarak Oled TV işinden de çıkar. Ürettiği panelleri Sony, Philips, Panasonic adam gibi montajlayıp yazılımlayıp satar; LG'de bunları izler.

    Sonuç olarak LG bu işe acil çözüm bulmalı bu iş öyle üstüne günlerce düşünülüp taşınılacak bir mesele değildir.....
    Lg - Vatan el ele bir film çevirdiler şimdi problemi çözdük diyorlar.

    Kanun nizam açık. Ben üreticiyle değil satıcıyla muhattap olmalıyım. Lg cihaz gönderecekmiş nereden bileyim bu cihazda pislik çıkmayacağını neden ben Vatan'a başvurup oradaki mağaza stoğundan cihaz almıyorum öyle yada böyle LG karşılayacak madem bu zararı. Lg seçmece bana cihaz gönderecek, gelde kafan karışmasın. Gönder benim cihazımı Vatan'a bende oradan faturası ile teslim alayım.

    Benim uzatılmış garantim var Vatan'dan. Benim cihazımı LG değiştirirse Vatan diyor ki ben sana faturayı hangi cihaza yazdıysam, o cihaza uzatılmış garantin geçerli. Lg bana CX verecek ama benim uzatılmış garanti param çöp olacak. Ayrıca fatura değişmediği için standart garanti sürenizde muamma. Size normal garanti süreci işlemi yapılacak, doa kapsamında fatura yenilenmeli ve haliyle garanti sıfırlanmalıdır.

    Bu yol yanlış. Ben giderim alırım değişim kağıdını veririm Vatan'a 6502 sayılı kanun ayıplı maldan seçimlik hakkıma istinaden bana değişim yaparlar stokta C9 yok para iadesi işi hikaye.

    Ben kendi adıma değişim kağıdımı alıp Vatan'a yazılı başvurucam. Seçimlik hakkımı kullandırmazsa mahkemeye vericem Vatan Bilgisayar'ı.

    Bu işte Vatan değişime yanaşmamasının tek nedeni LG ile gizli saklı bir çevirdiklerini gösterir. LG'de müşterisi Vatan uğraşmasın diye bu işi ört bas etme derdinde.

    Cihaz değişimi kanuni hakkımızdır kimseye teşekküre gerek yok. Bu cihazları parayla aldık.
    Hocam bu konu piksellerin degisme hiziyla alakali bir konu. Cunku izlediginiz filmler 24fps olarak kaydedilmis ama OLED tvlerde neredeyse anında tepki süresi var. Piksellerin rengi neredeyse anında değişiyor. Yani ekrandaki goruntu gecisi cok hizli yasandigi icin goruntu uzun sure ekranda kalamiyor. Dusuk model ve eski tvlerde pikseller daha yavaş kayar ve bu goruntude "motion blur" olusturur. Piksel gecisleri bulaniklastigi icin siz goruntu gecislerini anlamazsiniz.

    Yani film gibi düşük kare içerik izlerken aslında LCD tvlerden çok daha fazla "stutter" olusuyor. Tv'nizde BFI ozelligi varsa onu acarak veya motion ozelliklerinden bu sorun azaltabiliyor sanirim. Inceleme videolarinda buna deginiyorlar genelde. Yani kisaca siz 120 hz panelde 24fps oynatmaya calistiginiz icin 50 hz panelden daha fazla stutter yasiyorsunuz. Iyi tvlerde olmasinin sebebi bu.
    "Arkadaşlar model kodları ne anlama geliyor ve bölgelere göre ürünler nasıl geliyor görsellerden bakabilirsiniz. Bununla ilgili kafanızı hiçbirşey kurcalamasın. Bölgelerin yayın durumları (60-120 vs. gibi), kanunları (Broadcast record vs.) bunun gibi Region'lara göre spesifik durumlar olabiliyor. Bunlara aslında en çok tasarımlarda ratlarsınız"

    Bu yukarıdaki yazdığım ilk paragraf. Dikkatli okursan yada art niyetle okumazsan spesifik durumlar var dedim ve örnekler gösterdim. C9 özelinde kafanızı herhangi birşey kurcalamasın dedim. Bütün bir markayı ya da bütün modelleri baz almadım. Kaldı ki model model farklı örnekler gösterdim. Eğer senin de bu konu hakkında yada farklı markaların ülkelere göre ürün gamında ya da özelliklerinde yaptıkları değişiklikler ve bu değişikliklerin nasıl ve neler olduğu, tüketicinin aleyhine mi leyhine mi olduğu, bunun ürünü satın alırken belirleyici bir etken mi olduğu hakkında bilgin varsa buyur paylaş.
    Ben bildiklerimi aklıma gelenleri paylaştım. Ben en iyiyim en iyiyi bilirim diye bir iddiam yok. Haşa olmaz da zaten. Ama senin yazdıkların, verdiğin örnekler hep bir toptancı zihniyetle yazılmış tüm markayı veya paneli kötülemeye yönelik.

    Tıpkı şu yazdığın gibi ;

    "şaka gibi değil hocam bu ülkede neler oluyor :) 2-3 sene öncede samsung 6 serisini burda 7 diye satıyordu içinden 6 seri anakart çıkıyordu artı olarak türkiyeye samsungda farklı tv ler yolluyor yurtdışındaki modellerle farklılık gösterebiliyor"

    Arka panelde eksik olan bir girişten Samsung'un 6-7 serisine getirdin olayı. Burada yaratmaya çalıştığın algı bu model özelinde geçerli değil çok farklı dünyalardan bahsediyorsun.
    Ayrıca Samsung'un o olayını da her kullanıcı senin gibi bilmeyebilir, konuya hakim olmayabilir. Samsung'u itham ettiğin konuyla alakalı da bilgi ve link paylaşırsan arkası boş olarak konuşmazsan da çok iyi olur. Çünkü burada az önce bahsettiğim toptancı bir zihniyetle yine tüm markayı karalıyorsun ki bu çok abes birşey. Bu forumda belkide yüzlerce Samsung kullanıcısı var.

    Son olarak ; "sizin sıkıntınız başka sanki.."

    Benim sıkıntım ; her TV konusunda yaptığın gibi bu konuda da yanlış yönlendirme yapman. Her TV konusunda yaptığın gibi sabit fikirli davranarak bilgi paylaşmadan, karşılaştırma yapmadan, sadece kulaktan dolma bilgilerle marka yada modeli karalamaya çalışman. Bu kanıya da bu konu özelinde değil, diğer konularda ki yorumlarını da gördüğüm için vardım. Bu konuda bulunan arkadaşlar da biraz araştırma yaparsa senin ne denli art niyetli, sanki bir marka elçisi gibi ya da bilemiyorum bir markaya düşman gibi yorumlar yaptığını görebilir.

    Yine tekrar ediyorum ;
    - Ürün ile ilgili iyi ya da kötü kesin yorumlarda bulunmak için lütfen ama lütfen elinde bilgiyle gel.
    - İnsanları bilgelikle ya da bilgisizlikle itham ederek küçük düşürmeye de çalışma, birkaç sayfa öncesinde da LG logolu avatarı olan (bayi çalışanı sanırım) arkadaşa yaptığın gibi.

    LG bayisi değilim ama burada adını andığımız birçok markada satış ya da servis kısmında çalıştım ve 1999 yılından bu yana ürünlerini sattım. Telefonundan, Notebook'una kadar. TV'de Samsung'un 2009 A serisinden, Panasonic Neo Plazma'sına Philips'in Ambilight'ına, Sony'nin HX serisine (şimdi LG Oled E6 ve Samsung Q60 kullanıyorum) kadar hepsini bizzat kendim deneyimledim. O yüzden her ithamına da Google kadar olmasa da verecek bir cevabım var. Özellikle karşısındakini küçük görenlere karşı.

    "2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ" içinde bulunduğun konuyla ya da modelle alakalı söyleyecek birşeyin yoksa da konuyu kirletme.

    Bundan sonra sana TV ile ilgili bilgi haricinde tartışma adına kişisel hiçbir cevabım olmayacak.

    Sağlıcakla kal.
  • Çeşitli YouTube kanallarının incelemeleri











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 14 Nisan 2020; 23:57:46 >




  • 2-3 haftalık deneyimlerime göre söylemem gerekirse bu TV'de beni en çok etkileyen şey siyah performansı oldu. Cidden iddia edildiği kadar var. Bu ara freud dizisini izliyorum. Bazı yerlerde deneyimledim. Baya şaşırdım. Anlatılmaz yaşanır Diğer konuya koyduğum resimleri buraya da koyayım.
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    Görüntü ayarı olarakhttps://best-tv-settings.com/tv-settings-lg-oled-c9/ sitesindeki rtings ayarlarını kullanıyorum. Görüntü gayet güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 15 Nisan 2020; 0:10:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayırlı olsun yeni konumuz.
  • Cok guzel gorunuyor, butcemi asmasina ragmen tekrar bir fiyat dususu olursa degerlendirebilirim. Pek sanmiyorum ama
    Hayirli olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engineer87 E kullanıcısına yanıt
    Canlı kanlı çok daha iyi hocam. Muhteşem bir deneyim. Tavsiye ederim uygun fiyat yakalarsanız. Sorusu olanlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım. Sağolun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 15 Nisan 2020; 18:45:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9999tl su an hocam, 2500 liralik bir indirim yapmislar ama yuksek malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engineer87 E kullanıcısına yanıt
    Hocam vatanda 8999 dan satıldı geçen hafta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, yine vatanda 9999 lira, sanirim dolardan dolayi indirmediler bu sefer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni modeller gelince 8.000'e düşer,belki yeni modeller bile 9.000'e düşer,o zaman CX alırsınız bence acele etmeyin.
  • özkanşef Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam osaman stok kalmaz OLED55CX 16. 999 dan satışa çıkacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8999 a inerse alacam kartta limit yok şuan 9999 tl
  • Benim c9 kuruldu.Sıkıntı yok.Arkasında Türkiye'de üretilmiştir yazıyor.
  • Avrupalı 32.inç full hd awox parasına 55inç lg oled TV alabiliyorsa lanet oldun böyle ülkeye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çetin169

    Benim c9 kuruldu.Sıkıntı yok.Arkasında Türkiye'de üretilmiştir yazıyor.
    Güzel günlerde kullanın hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysel_lowe

    8999 a inerse alacam kartta limit yok şuan 9999 tl
    Mayıs ayında düşer hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

    Mayıs ayında düşer hocam.

    Alıntıları Göster
    o zaman bekleyecem hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veysel_lowe

    o zaman bekleyecem hocam

    Alıntıları Göster
  • Hocam 65 ve 77 CX'ler kaçta satışa çıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

    Hocam osaman stok kalmaz OLED55CX 16. 999 dan satışa çıkacak.
    Skandal bir fiyat ederi max 13K o tv nin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.