Şimdi Ara

Raspberry Pi solunum cihazlarının kalbine girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında yoğun bakım ünitelerinin ve solunum cihazlarının önemi ortaya çıkmış durumda. Üreticiler kendi işlerini bırakarak solunum cihazı üretmeye başladı. Bu konuda pek çok proje ortaya çıkıyor.



    Alternatif oldu



    Eğitim amacıyla hayata atıldıktan sonra bir anda dünyanın en ucuz bilgisayarı ünvanıyla devrim yapan Raspberry Pi şimdi solunum cihazlarına hayat veriyor. Pek çok üretici solunum cihazı için Raspberry Pi kullanmaya başladı.



    Ayrıca Bkz.2020 yılında 199 milyon 5G telefon satışı ön görülüyor



    Solunum cihazları yapısı itibariyle oldukça karmaşık. Bu bakımdan sırf şişir-boşalt mekanizmasından ziyade akıllı mekanizmalara ihtiyaç duyuluyor. Bazı üreticiler akıllı mekanizmalar için özelleştirilmiş yonga tasarımlarını kullanıyorlar. Elinde bu tasarımı olmayan General Motors gibi firmalar ise hızlı çözümlere yöneliyor.



    Raspberry Pi tarafından yapılan açıklamaya göre bu süreçte Pi Zero devre kartı büyük ilgi görüyor. Tek çekirdekli Broadcom BCM2835 ARM işlemci, 512MB RAM, microSD yuvası gibi özelliklere sahip olan Raspberry Pi Zero modeli yılın ilk çeyreğinde 192 bin adet sattı.



    Üreticiler hızlı bir şekilde Pi Zero kartını solunum cihazına entegre ederek üretime geçiyor. Bu bakımdan satışların daha da artması bekleniyor. Vakıf 3 aylık dönemde 250 bin Pi Zero üretimi için kolları sıvamış durumda.








  • Vay be gerçekten çok iyi olmuş çözüm.

    Herhalde en hayırlı görevi yapıyor şimdiden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düşünsenize bunun sayesinde kaç insanın hayatı kurtulucak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olaganüstü gerçekten teknolojinin geldiği nokta baş döndürüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haber şaşırtmadı. RPi Zero WiFi modelini Türkiye'de bulabilsem satın alacağım ama yıllardır yok. Mecbur işimi halletmek için RPi 4 çalıştırıyorum. Oysa ki RPi Zero WiFi birçok projeyi/işi halledebiliyor. Hem de çok daha ucuz. WiFi modeli gelse de şöyle 2-3 tane alabilsek.
  • Soğutma sorunu yoksa boyutuyla çok idealmiş. Şu an Raspberry 1. ve 2. serilerini ve Çizgi Elektronik'ten aldığım SuperPi'leri kullanıyorum. Çok eğlenceli cihazlar.

  • bilgisayar dergisinin biri zamaninda pi zeroyu promosyon olarak vermisti. dergiyi alana yaninda bilgisayar veriyoruz diyerek. o kadar ucuz ama bir o kadarda maharetli bir cihaz.

  • Raspberry Pi yerine Arduino daha mantıklı bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.