Şimdi Ara

★| OnePlus 8 PRO |★ [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.966
Cevap
57
Favori
227.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★| OnePlus 8 PRO |★ [ANA KONU]



    OnePlus, 14 Nisan günü düzenlediği etkinlikte OnePlus 8 ailesini tanıttı. Hakkında şimdiye kadar birçok sızıntının ortaya çıktığı OnePlus 8 Pro özellikleri de bu etkinlikle birlikte resmiyet kazandı. Bakalım, ailenin Pro üyesi kullanıcısına neler sunacak?

    OnePlus 8 Pro özellikleri
    OnePlus 8 Pro özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak ekran ve tasarımdan başlayalım. 6.78 inçlik delikli bir ekran tasarımı ile gelen telefonun ekranı 3168 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Yapılan açıklamaya göre, ekran 1300 nit parlaklığa ulaşıyor. HDR10+ desteği ile gelen ekranın bir diğer önemli özelliği ise 120 Hz tazeleme hızı sunması.


    Donanım tarafına baktığımızda telefonun gücünü 7 nm+ fabrikasyon süreci ile üretilen Snapdragon 865′ten aldığını görüyoruz. Toplamda 8 çekirdekli işlemci, 1 + 3 + 4 çekirdek kümesiyle geliyor.

    En yüksek performanslı tek çekirdek olan Kryo 585, Qualcomm’un özelleştirdiği, ARM tarafının en güçlü çekirdek tasarımı Cortex A77’den gücünü alıyor. En hızlı Kryo 585 çekirdeği 2.84 GHz hızında çalışıyor. Diğer 3 adet Kryo 585 çekirdeği ise 2.4 GHz hızında çalışıyor.

    Diğer 4 adet daha düşük güç tüketimine odaklanan Kryo 585 çekirdeği ise ARM Cortex A55 tabanlı ve 1.8 GHz hızında çalışıyor. İşlemcide Adreno 650 grafik birimi de görev alıyor.

    Telefonda, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM seçeneği ve 256 GB’a kadar depolama alanı seçeneği bulunuyor. Diğer RAM seçenekleri hakkında ise bir açıklama şimdilik yapılmadı. 5G teknolojisi, Wi-Fi 6 desteği ve UFS 3.0 da diğer özellikler arasında.

    OnePlus 8 Pro kamera özellikleri
    OnePlus 8 Pro kamera özellikleri ile ilgili detaylara baktığımızda karşımıza 48 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.7 diyafram değerine sahip Sony IMX689 ana kamera çıkıyor.

    Telefoto lens ise 8 Megapiksel çözünürlüğe ve f/2.2 diyafram değerine sahip. OIS desteği ile gelen telefoto lens 3x optik zoom yeteneğiyle geliyor.

    Ultra geniş açılı 48 Megapiksellik bir kamerası daha bulunan telefonun bu kamerası da f/2.2 diyafram değerine sahip. Bu arada bu sensör de Sony IMX586. Son olarak bu kamera kurulumunu renk filtresi tamamlıyor.


    Telefon IP68 sertifikasına sahip. Yani toza, 30 dakikaya ve 1.5 metreye kadar suya dayanıklı.

    4.510 mAh’lik batarya ile gelen telefon 30 dakikada yüzde 50 şarj olabiliyor. Bu da 30W Warp Charge kablosuz şarj desteğinin yardımıyla gerçekleşiyor.

    Telefonun renkleri Mavi, Siyah ve Yeşil olarak sıralanıyor.

    Donanımın yanında OnePlus, OxygenOS’u da OnePlus 8 Pro’ya göre geliştirdiğini açıkladı. Android deneyimini 120 Hz ekranda daha başarılı bir şekilde yaşatmak isteyen şirket, 280 yeni optimizasyon yaptığı belirtti. Bunların arasında dinamik duvar kağıtları ve yeni bir karanlık tema yer alıyor.

    OnePlus 8 Pro fiyatı
    OnePlus 8 Pro fiyatı da bu etkinlikte belirlendi. 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı için belirlenen fiyat 899 dolar. 12 GB RAM + 256 GB dahili depolama alanı için belirlenen fiyat ise 999 dolar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Bu garip eleştiriye kesinlikle katılmıyorum. Evet ben de OnePlus'ı son zamanlarda eleştiriyorum fakat yavan arayüz eleştirisi bana çok saçma geliyor. Sonuçta bu bir android telefon ve markette istemediğin kadar türde uygulama var. İstediğin her türde uygulamayı marketten indirebilir ya da apk'sını kurabilirsin. Arayüzün "yavan" olması benim gibi telefonu sade seven ve telefon ilk açıldığında 500 tane silinemeyen uygulamayla gelmesini istemeyen kişiler için ideal ki insanların OnePlus tercih etmesinin en önemli sebeplerinden birisi de bu "yavan" arayüzü zaten. Eğer böyle bir arayüz istemiyorsanız kendi galerisinde bile reklam çıkan bir Xiaomi veya 500 tane stock uygulamayla gelen Samsung tercih edebilirsiniz.

    Sen yüzlerce kişiye aldırmış olabilirsin dostum ama burada kalkıpta tanımadığın insanlar hakkında da bilgi sahibi olmadan yorum yapma.Hasan Güleryüz gayet dürüst ve çok iyi bir satıcı kar oranı da gayet düşük diğer satıcılara göre ki avrupa ciahzlarında bile. Ayrıca bu kişi de emin ol yüzlerce kişiye satış yapmış yani sen tanımıyorsun diye başkalarıda tanımayacak değiller kim daha uyguna veriyorsa ondan almak her zaman daha mantıklı dürüst satıcılar arasında.

    Kenan bey,


    Yeni cihazınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Ancak yazdığınız sorunların bazıları zaten sorun değil, bazılarını da anlaşılan sadece siz yaşamışsınız..


    11'de imei repair olmamasının bir sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü imei'leriniz sağlamsa zaten niye patlasın, diyelim ki telefoncu attı, imei repair gerekti, dönersiniz 10'a sonra tekrar dönersiniz 11'e.. ki bu zaten bu kolay kolay gerekecek birşey de değil zaten, eğer biraz sağlamcı olup kendi imei'lerinizi vs kullanırsanız. Ha gerekirse IOS gibi geriye dönüş engeli yok ki, dönün işinizi halledin tekrar güncelleyin, imei'nin bir yere gittiği yok güncellemeyle...


    Green tint ben de yok, hatta gördüğüm en homojen gri ekrana sahip, tüm amoled cihazlarım içinde. Black bar'a gelince, black bar ben de var mı yok mu ona bir kere bakayım dedim, o kadar düşük ışıkta, hayal meyal acaba bu mu diyeceğim bir black bar.. Zaten bunu görmeniz için OCD hastası olup kafaya özellikle takıp, asla ekranı kullanmayacağınız bir senaryoyu özellikle zorlamanız lazım. Bana herhangi bir amoled ekran verin, buna şu andaki tüm amiral gemisi cihazlar dahil, size garanti veriyorum, çok daha fazla hatayı bulup gösteririm. OP8Pro'nun ekranı kesinlikle iddialıyım şu anda piyasada alıp alabileceğiniz en iyi amoled panel'dir. Ayrıca kalibrasyon yok derken neyi ima ettiğinizi bile anlamadım. Oneplus8Pro'daki kalibrasyon seçeneklerinin yarısını bile herhangi bir cihazda görmedim. Neyi kalibre edemediniz acaba.. 10 bit panel (milyar renk), 513ppi çözünürlük veren ve bunu sürekli 120hz'de verebilen bir ekran.. Daha iyisi emin olun yok.


    Diğer bahsettiğiniz sorunları ben yaşamadım, yaşayan da duymadım.


    Sizin durumunuzu anlıyorum, bizde de aynı durum var. Her yapacağımız cihaz değişikliğini kendi kendimizi ikna etmek için rasyonalize etmeye çalışırız. Ama bunu kendi kendine yapmak psikolojik olarak faydalı olabilir de, bunu foruma yazıp onay beklemek diğer kullanıcılar ve fikir almak için yazışmaları takip edenler için yanlış yönlendirici olabilir.


    Dediğim gibi, yeni cihazınız hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    120hz yap ( ama yaparken bi düşün kaç telefon 120 hz desteliyor)


    QHD yap ( ama bi düşün elinde tuttuğun telefondan başka 120hz de QHD görüntü verebilen var mı)


    Bunları yaptıktan sonra üşenme lütfen karanlık bir yere git ve ekranı en kısık parlaklık ayarlarına getir. (120hz QHD bir telefon kullanırken neden ekranı kapkaranlık yapayım bi düşün)


    Ya arkadaşlar etmeyin, eylemeyin. Delinin biri kuyuya taş atmış. Güncel kullanımla alakası olmayan ve kullanmanızı hiç ama hiç etkilemeyecek bir şeyler söylenmiş zamanında sizde hala bunu tartışıyorsunuz.


    Beğenmedi mi..... sat, başka al. Bu tartışma yüzünden telefonun fiyatı yarıya inmediği sürece anlamsız bir yolda ilerliyoruz!!!


    Program konuşalım, android 11 konuşalım, pili nasıl koruruz konuşalım. Bu konu sizce de uzamadı mı?



     Elinizde 2020'de çıkmış en iyi telefonlardan biri var hala söyleniyorsunuz.

    OnePlus 8 Pro PHOTOCHROM FİLTRE AÇMA ANLATIMI



    İşlemler sırasında cihazınız zarar görebilir, sorumluluk cihaz sahibine aittir.



    Photochrom filtreyi açmak ( ROOT)

    https://play.google.com/store/apps/details?id=rgm.oneplus8pro_ircamera



    Kurduktan sonra su yetkisi verip, sağ alttan kameralar arası geçiş yaparak 4.kameraya geçin :)





    Photochrom filtreyi açmak ( ROOTSUZ)


    1. Termux' u PlayStore dan indirin -https://play.google.com/store/apps/details?id=com.termux&hl=en&gl=US

    2. Termux'u açtıktan sonra aşağıdaki komutu kopyala yapıştır yapıp çalıştırın:

    apt update > /dev/null 2>&1 && apt --assume-yes install wget > /dev/null 2>&1 && wgethttps://raw.githubusercontent.com/MasterDevX/Termux-ADB/master/InstallTools.sh -q && bash InstallTools.sh

    Bu adım biraz sürebilir ve internet bağlantısı gerektirir.

    3. Termux üzerinde aşağıdaki komutu çalıştırın:
    adb devices

    4. Ayarlardan geliştirici seçeneklerine girin. Bu menüde 3 ayarı degistirmemiz gerekiyor.
    Başlamadan önce aşağıdaki ayarlar sizde açık ise kapatınız:
    a) Kablosuz hata ayıklama
    b) Kablosuz ADB hata ayıklama
    c) USB Hata Ayıklama

    Şimdi aşağıdaki sıralama (sıralama cok önemli) ile secenekleri sirayla aktif edin.
    a) Kablosuz hata ayıklama(sorulan izni onaylayın)
    b) Kablosuz ADB hata ayıklama
    c) USB Hata Ayıklama(sorulan izni onaylayın)

    5. Termux'a geri dönüp aşağıdaki kodu çalıştırın:
    adb devices

    Bu adımda cihazınız listelenecek

    6. Aşağıdaki komutu çalıştırın:
    adb shell

    daha sonra son olarak alttaki komutu çalıştırın:

    am start -n com.oneplus.factorymode/.camera.manualtest.CameraManualTest

    7. Bu adıma kadar doğru yaptıysanız son komutu çalıştırdıktan sonra kamera uygulamasi açılacak.Sağ alttaki butonu kullanarak 4. kameraya geçip photochrom kamerayi kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Son olarak kamera uygulamasının kapanması önlemek için son uygulamalar kısmında kameraya basili tutup kilitle seçeneğini seçin ve boylelikle islemleri tekrarlamaya gerek kalmayacaktir.
  • Fiyatlar 7t ile devam et diyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7 pro var. Devamkeee

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 7t pro ile devam ..hiç gerek yok alınması için nedende yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar sizce 7T pro (650pound) mu yoksa 8(570pound) mu almak mantıklı özellikler benzer olmuş. 8 pro çok pahalı geldi bana 799 pound fiyatı var.
  • 7 ve 7t serisi kullanan biri için cihaz değiştirmeye değecek birşey yok, üstüne üstlük fiyat ta fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 8 pro almayı düşünüyorum.Şu kamera işinide çözebilselermiş keşke.
  • Mesajım bulunsun belki bir gün Huawei mate 10 prom dan beni vazgeçirebilir.
  • vetsimon kullanıcısına yanıt
    kamera olarak bence gayet başarılı cihazlar hocam. bende düz 8 modelini almayı düşünüyorum önümüzdeki haftalarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasgus

    kamera olarak bence gayet başarılı cihazlar hocam. bende düz 8 modelini almayı düşünüyorum önümüzdeki haftalarda.
    Yurt dışı olarak 5500 TL 12/256 OP 8
    7250 TL 8/128 8 Pro olarak almaya başlamış Ahmet Mardin hocam.

    8 de gayet yeterli ama IP68 ve kablosuz şarj olmaması çok can sıkıcı.
  • Şuan oneplus 8 modellerinde ekran sorunu var. Biraz daha bekleyin bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zahidow

    Şuan oneplus 8 modellerinde ekran sorunu var. Biraz daha bekleyin bence
    yeşil ekran sorununu diyorsanız güncelleme ile çözüldü diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    Yurt dışı olarak 5500 TL 12/256 OP 8
    7250 TL 8/128 8 Pro olarak almaya başlamış Ahmet Mardin hocam.

    8 de gayet yeterli ama IP68 ve kablosuz şarj olmaması çok can sıkıcı.

    Alıntıları Göster
    kutulu şekilde gelirse bu ayın 15 ine kadar ya 8 modelini yada 7t pro modeli alacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasgus

    kutulu şekilde gelirse bu ayın 15 ine kadar ya 8 modelini yada 7t pro modeli alacağım

    Alıntıları Göster
    Ben de ilanına baktım da üstat, cihazlar kutusuz gelecek yazmış sıkıntı ya.
    Zaten yurt dışı garantisiz cihaz alıyorsuz, kutu da olmazsa işin açıkçası ileride değeri sıfırlanır işte...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    Ben de ilanına baktım da üstat, cihazlar kutusuz gelecek yazmış sıkıntı ya.
    Zaten yurt dışı garantisiz cihaz alıyorsuz, kutu da olmazsa işin açıkçası ileride değeri sıfırlanır işte...

    Alıntıları Göster
    evet onun için bekliyorum ama dayanamıcam sanırım ve 7t pro alacak gibiyim. beklemek de istiyorum aslında almışken 8 alayım diye.
  • Mesajım bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar Türkiye'den nerden alabilirim 8 pro yu 12gbramli olanı?
  • Wondamobile sitesinden aldım 12/256gb siyah versiyonunu, bakalım nasıl gelecek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zett89

    Wondamobile sitesinden aldım 12/256gb siyah versiyonunu, bakalım nasıl gelecek :)
    Hocam nasıl güvenip aldınız? daha önce kullanmışmıydınız ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.