Şimdi Ara

6 aylık laptop fan temizliği garanti dışı bırakır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar:
    5 ay önce sıfır olarak alınmış olan 2 yıl garantili HP Pavilion cx0039nt model laptopum var. Laptopum alt kısmında yer alan havalandırma deliklerinden görünen durum aşağıdaki gibidir:

    6 aylık laptop fan temizliği garanti dışı bırakır mı?
    6 aylık laptop fan temizliği garanti dışı bırakır mı?

    Büyük ihtimalle bu laptopum fan temizlik zamanı geliyordur. 6 ayda bir düşünüyorum zaten fan temizlik sıklığını 6. aya da az kaldı zaten. Şimdi ben bunun fanını kendim temizlesem bu laptop garantiden çıkar mı? Yoksa illa ki servise mi gitmek lazım? Servise gitmek lazımsa ve serviste temizletsem aynı gün servisten çıkar mı ve fiyatı ne olur?

    Bir de termal macunu hangi sıklıkta değiştirmeliyim? 2 yıllık aralıklar yeterli midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 14 Nisan 2020; 16:7:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Garantiden çıkar tabii ki. Kesinlikle bilgisayarı halı, yorgan, örtü gibi toz toplayacak eşyaların üstüne koymayın. Termal macunun değiştirme süresi bilgisayara göre değişir. Aşırı ısınma olursa servise gönderin, yine onlar yapsın.
  • 6 ayda fazla ffan temizliği istiyeceğini düşunmüyorum havalanma deliklerini ıslak mendil ile sil kapak açma mendil tozu aralardan toplıcaktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SarpU S kullanıcısına yanıt
    Isınmasıyla ünlü bir markanın laptopunu kullanınca 6 ay uzun bir süre gibi geliyor. 2014 yılında almış olduğumuz ve hâlâ ailede ortak kullanılan pc olan HP Envy serisi bir laptopumuz var. Kardeşim league of legends oynarken bile pc ciddi ısınıyor ve oyunda fps düşüşü oluyor. Bu yüzden kardeşim lol oynarken mevsim ne olursa olsun bilgisayarın yanında vantilatör açıyordu. Grip hastası olduğum bir zamanda kardeşimle bu nedenden dolayı kavga ettiğimiz için annem USB girişinden güç alan küçük boy bir vantilatör almıştı (annemden laptop soğutucu almasını istemiştim ama annem küçük vantilatör almış). İnternette sörf yaparken bile ısınıyor. Kendi bilgisayarım şu an için sadece yüksek grafikli GTA V, pubg, project cars 2 oyunlarını oynarken ısınıyor, onda da fps düşüşü olmuyor. Aynı sorunları bu bilgisayarda da yaşamak istemiyorum. (ortak olan bilgisayar da bugüne kadar ne fan temizliği ne de termal macun değişimi gördü yakın bir zamanda termal macun alıp o bilgisayara kapsamlı bir bakım yapacam yakın bir zamana kadar hiç laptop söküp takmamış olduğumdan alıştırma yapma amacıyla 2007 model gözden çıkmış bir laptopu [o da HP idi ve bir kere ısınmaktan harddisk yaktı harddiski değiştirttik ve kardeşimle internette flash oyun oynuyorduk daha yüksek işlem gücü gerektiren işler yapmadık ona rağmen bu kadar ısınabildi] söküp fanını ve ısı iletim hattını da söküp temizleyip laptopu geri topladım pc çalışıyor termal macun olmadığından termal macunu yenileyemedim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orkunkurun -- 25 Nisan 2020; 15:49:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.