Şimdi Ara

5.1 Ses İle Alakalı Soru !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir sorum olacak sizlere. Bilen arkadaşların yanıtlanmasını rica ediyorum. Malum çoğumuz netten film indiriyoruz. Filmlerin bir kısmı 5.1 ses çıkışlı ve filmleri USB üzerinden tv nin kendi oynatısıyla seyrettiğimde aşağıdaki resimde görüldüğü üzere 3 kanallı yazıyor. Film 2 kanallıysa aynısını yani 2 kanallı yazıyor. Peki 5.1 kanallı film olunca neden 3 kanallı diye yazıyor ? Bu gerçekten kafama takıldı. Bilen arkadaşların cevaplamasını ve de varsa çözümünü yazmasını rica ediyorum.


    5.1 Ses İle Alakalı Soru !!!


    Saygılar







  • L.amca da görüp de geldim :)
    Buna takılmamanız gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta tv nin hoparlörlerinden ses alabiliyorsanız o ses codekini tv işleyip stereo ya dönüştürüyor demektir.

    Diğer türlü 5.1 ses sistemi kullanacaksanız zaten sesi ham olarak(dönüştürmeden) optik çıkıştan veya hdmi arc ile alacağınız için yine tv ile ilgisi kalmıyor. Çünkü ses üzerinde oynama yapmadan direkt almış oluyorsunuz 5.1 sisteminize.

    Yanlışsam düzeltin lütfen.
  • Öncelikle cevabın için teşekkürler. Yan odada önemsemediğim hatta teşhirden aldığım Altus var. Onda denedim 5.1 channels yazıyor ama özenerek aldığım TV de böyle.

    Sesi denemek için aynı filmin başlangıç kısımını yüksek sesle açıp baktım. İkisinde de ses gücü aynıydı diyebilirim. Tabiki salondaki TV nin ses çıkış gücü çok daha yüksek. Bu zamana kadar da yüzlerce film seyrettim bir sıkıntı yaşamadım. Ancak neden bu şekilde yazıyor ne anlayabildin ne de çözebildim.



    Saygılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.