Şimdi Ara

Harddiskten Gelen Çok İlginç Ses (Yardim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese sağlıklı günler
    Eski laptop bilgisayarımdan çıkarıp harici kutuyla kullandığım harddiskten böyle bir ses geliyor ve bilgisayar artık görmüyor arkadaşlar. İçinde verilerim var tamir ya da kurtarma mümkün müdür? Sesin sebebi nedir? Sesi linkle atiyorum bilgisayarin sesini kısmaniz önerilir

    https://soundcloud.com/serkan-k-l-176573244/20200412-183406-ozel



  • Güncel
  • Kafa disk plakasına sürtüyor gibi metal çizme sesi çıkartıyor. Markası ve modeli aynı olan hdd bulup içini sökerek verileri alman mümkün. Fiziksel arıza var. Önemli verilerin yoksa uğraşma. Yedeklemeye değer dosyaların için risk almanı tavsiye etmem tecrübeli birinden yardım almalısın. Disk plakalarını söküp sağlam diske monte etmek tecrübe gerektiren bir iş.
  • experiment67 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam, bu veri kurtarma işleri için uçuk paralar istiyorlar. O yüzden kendim yapabilir miyim acaba diye düşündüm.
  • İnternette bu tarz kurtarma videolar mevcut. Harddisk plakası tek değildir çoğu hdd için en az iki adet plaka kullanıyorlar çizilen kısımdaki veriler okunmasa da diğer bölümleri kurtarman mümkün. Diski sökmeden önce mutlaka elini bulaşık deterjanı ile yıka. Elinde yağ kalmaması ve plakaya iz yapmaması lazım. Mümkünse latex ya da halk arasında doktor eldiveni diye tabir edilen tek kullanımlık eldiven giy. Aynı marka model harddisk bulursan çalışan hdd içine disk plakalarını yerleştirip veri kurtarma yazılımları ile okutabilirsin. Diskinternals partition recovery kullanımı kolay olan program daha üst seviye programlar ile aklını karıştırma. Bu program yetersiz kalırsa daha ileri yazılım kullanırsın. Önemli olan plakaları geçirirken hasar vermeden işlemi gerçekleştirmek
  • experiment67 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam elinize sağlık.
  • Muqarnas kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun çok büyük ihtimal ile arıza üstte de belirtildiği gibi plaka sürtmesi.
    https://hetmanrecovery.com/recovery_news/identifying-hdd-noise-problems.htm
    bu link üzerinde bir çok diskin arıza türüne ait ses kayıtları var sizinkine ait olanı bulup internette kendi yapabileceğiniz çözümleri aratabilirsiniz veya yine foruma yazarsınız hatanın tam sebebi bilinirse yardım edecek daha çok kişi çıkıcaktır.
    Sağlıcakla kalın.
  • Playexata kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum bakıyorum
  • bozulmuş olabilir veri kurtarma yapan yerler var ama biraz pahalı olabiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.