Şimdi Ara

WiFi çekimi düzensiz, sorunlu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    Uydunet kullanıyorum, modem çekim sorunu var.Diğer odalarda çekim sorununu ortadan kaldırmak amaçlı repeater kullanıyorum. Sorunum şu; mobile online oyunların hemen hemen hepsinde ms sorunu yaşıyorum, kopma yaşıyorum. Modem ile repeater ayarlarını yaparken, repeater arayüzünde modem 5 üzerinde. 4 çubuk çekiyordu. Bulunduğum oda da genelde repeater 4 veya 5 çubuk çekiyor ama bazende 1 veya hiç çekmiyor. Buna rağmen İnternet hep sorunlu. Tavsiyeniz nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftekinsen -- 12 Nisan 2020; 2:42:16 >



  • Uydunet bu aralar baya yoğun, bir arkadaş da aynı şeyleri söylemeye başladı. hızlar çok düştü. teknoloji olarak aynı kabloyu çok daha fazla kişi paylaşıyormuş... boşken hızlı ama douyken çok düşüyor.. önce uydunete direk bağlanarak dene, hersey normal mi?

    Normalse, sonra uzatıcıyı kontrol edelim. tekrarlayıcılar mesh gibi kaliteli hızlı geçiş yapamıyor ama yine de sürekli kopmamalısın. Eskiden iyi ama yeni sorun yaşıyorsan, cihazın kullandığı kanallara bak, kanal değişimi manuel ise değiş, 6 ise 7,8-9 vs yap. çevre komşu wifi larla çakışıyor olabilir.
  • Cevabınız için teşekkürler. Modeme direk bağlıyken hiç bir sorun yaşamıyorum. Çekim ile ilgili sorunum olduğu için servisi çağırmıştı. Kanal ayarları değiştirip ayarlarını değiştirmişlerdi modemin. Elimde 2 tane acces point var ikiside bağlantı kalitesi sorunu ve kopma yaşıyorum, bugün kanal değiştirip tekrar denicem..
    Edit

    Modemle repeater aynı kanalda.
    Çekim kalitesi telefon sabit pozisyonda video oda paylaştım.

    https://photos.google.com/share/AF1QipMREqBM5uceAh1jwQJTWWbZd5vAphYfo5zbUJ6P1qARh0ObxOnbjbNLxn8-CoJ6sQ?key=RHFvVU1tcWpXdkNMZ2Jod3U2RVhvVHpDcWg1UnZB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftekinsen -- 12 Nisan 2020; 13:26:30 >




  • repeater ne marka model client router desteği varsa onu dene daha performanslıdır...
  • kablonet modeminin wifi çıkışı çok zayıf... repeater daha yakın olmalı sinyal seviyesini göstermiyor mu?
  • TP link kullanıyorum, modem sorunlu bir türlü çözemedim, müşteri hizmetler saçma sapan şeyler söylüyorlar.repater da modem en az 4 çubuk gösteriyor.oyunların neredeyse hepsinde ms var.
  • ftekinsen kullanıcısına yanıt
    o zaman repeaterda ethernet portu varsa ethernet kablosu ile kullan modemin wifi kapalı olsun... daha iyi performans alabilirsin...
  • Arkadaslar Selamlar,
    Kablonet kullanıyorum TV de hiç bir problem yok.
    Fakar net te söyle garip bir sıkıntım var.
    Modeme bağlı bir routerım var bu router üzerinden kablolu olarak TV ye internet veriyorum hiç bir sorun yok netflix dahi seyrediyorum.
    Ama aynı router a ne pc ne de telefonlarımı bağlayamıyorum.

    Kabloneti aradım sorun yok diyor. Garip ama. TV de sorun yok geri kalan herşey Patladı..
    Var mı çözüm ve önerisi olan. :)
  • telefonlara elle ip ata DHCP yazan yere tıkla statik ip...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Bugün modemi benim bulunduğum kata taşıttım 2.4g 4-5 çekiyor bir yan oda da mesafe 5 metre , 5ghz 2 veya 3 çekiyor. Ms yine de çok. Bu durumdan bir çok insan muzdarip sanırım
  • ftekinsen kullanıcısına yanıt
    HG255s kronik sorunlu... en iyi çözüm ap ile bağısı kablosuz ağ kullanmak...
  • Öncelikle merhaba,

    Türkiyede yaygın kullanımda olan kablo modemler maalesef kablosuz çıkış konusunda sorunlular. Yıllardır kablo modem kullanım deneyimime göre, modem içerisindeki kablosuz ağ çipini aktif olarak soğutmadığınız sürece modem, ilk çalıştığı andan ısındığı süreye kadar -takribi 20-25dk- sorunsuz çalışırken sonrasında sapıtıyor. Hatta zaman zaman modemin zorlandığı anlarda ağdan düşme veya resetleme görülüyor. Kablosuz bağlantı sorunlu olduğu için, her ne kadar kaliteli bir repeater kullansan da stabil bağlantı alamıyorsun.

    Ben çözümü ethernet ile çıkış alarak araya AP koymakta buldum. Herhangi bir ping sorunu yaşamadığım gibi, kopma ve hız sorunu da yaşamıyorum. Bu nedenle kablosuzda stabil bağlantı istiyorum derseniz, şiddetle AP kullanmanızı -veya repeaterinizi AP olarak kurmanızı- tavsiye ederim.

    Syg.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.