Şimdi Ara

Norveç’te bulunan petrol ve gaz platformları, enerjisini rüzgâr çiftliklerinden sağlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Fosil yakıt santrallerinin gücünü yenilenebilir enerjiden sağlaması fikri kulağa biraz tuhaf gelebilir. Ancak Norveç’te uygulamaya sokulacak yöntem, tam da bu fikirden ilham alıyor. Bu sayede dünyada ilk kez petrol ve gaz platformları, enerjisinin bir miktarını rüzgâr çiftliklerinden alacak.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs salgını, hava durumu tahmin faaliyetlerini de zorlaştırıyor



    Ülkenin petrol devlerinden Equinor’in hayata geçirmeyi düşündüğü ve Norveç Hükümeti tarafından yeşil ışık yakılan projede şirketin Norveç Kuzey Denizi’nde bulunan beş adet petrol ve gaz platformuna yine aynı bölgede kurulacak yüzer rüzgâr çiftliği elektrik sağlayacak.



    Hywind Tampen adı verilen çiftliğin her biri 8MW gücünde 11 türbin barındıracağını ifade eden yetkililer, bu sayede Equinor’a ait Snorre ve Gullfaks platformlarının yıllık enerji ihtiyacının %35’inin karşılanacağını belirtmiş.





    Equinor, Norveç’in 140 km açığına ve platformların ortasındaki bir bölgeye kurulacak rüzgâr çiftliği ile yılda 200 bin ton daha az CO2 salınımı yapmayı hedefliyor. Bu rakam, 100 bin aracın yıllık emisyon değerlerine eşit.



    Şirket yöneticilerinden Arne Sigve Nylund proje kapsamında yaptığı açıklamada, “Alanında önderlik eden bir projenin varlığından ve buna verilen onaydan ötürü çok mutluyum. Zorlu şartlardan geçtiğimizi belirtmek isterim. Dönüşüm sürecine verdiğimiz önemin yanında Norveç’i temiz tutmak ve karbon ayak izimizi de düşürmek adına atılımlar yapıyoruz.” ifadelerini kullanmış.



    Rüzgâr çiftliği projesinin 489 milyon dolara mal olması bekleniyor.




  • Ağaçları kestikten sonra yorulup ağacın gölgesine muhtaç kalan insanlar gibi olmuş ilk aklıma gelen bu oldu :)

  • Beleş petrolü beleş rüzgar enerjisi ile çıkartmak. Helal olsun dh ölücülerini geçti norveç

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğa için güzel bir haber sevindim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok mantıklı hareket elektrikli araba sevmeyenlere sunduğum argümanlardan biri madem elektrik kirliyse elektrikle çıkarılan petrole neden laf atılmaz mesela.

  • Petrol çıkartıyormuş rüzgar enerjisi ile!!. Peki petrolü ne olarak kullanacak ağaçları mı sulayacak? Doğa için iyiymiş, geçiniz herkes bir yerden dayıyor doğaya ama öyle ama böyle, kaçarı yok. Fosil yakıtına muhtaç hala demek ki. Ya da o fosil yakıtını fakir ülkelere satacak o ülkeler kullanacak... Al birini vur ötekine.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.