Şimdi Ara

Kiraladığım Ev İş yeri Ofis Gözüküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ankarada 1+1 rezidans kiraladım. bugün e devlet üzerinden adres değişikliği yapacaktım. ev, ofis-iş yeri gözüküyor. mesken değil. bu evi emlakçı aracılığıyla kiraladım. bu yüzden mesken olmadığı için adres değişikliği yapamadım. corona nedeniyle nüfus müdürlüğüne de gitmek istemiyorum. zaten şu an zonguldaktayım. şehirden çıkış yapamıyorum. kafama takılan soru imzaladığım kira sözleşmesi geçerli olur mu? bunun benim için avantajı ne olur dezavantajı ne olur? mesela sözleşme bitmeden önce evden çıkmak istersem ev sahibi bir yaptırımda bulunabilir mi? muhtemelen vergi kaçırmak için böyle bir yöntem kullanıyorlar. bilgili arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.



  • Rezidansların hem ofis hem ev olarak kullanılanları var. Ev olarak da tutulabilir, bir şirket adına ofis olarak da tutulabilir. Siz eğer ofis olarak kiraladıysanız stopaj ödersiniz, ev olarak kiraladıysanız ödemeniz gerekmez. Burada en önemli şey sözleşmede ne olarak kiralandığıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BJK

    Rezidansların hem ofis hem ev olarak kullanılanları var. Ev olarak da tutulabilir, bir şirket adına ofis olarak da tutulabilir. Siz eğer ofis olarak kiraladıysanız stopaj ödersiniz, ev olarak kiraladıysanız ödemeniz gerekmez. Burada en önemli şey sözleşmede ne olarak kiralandığıdır.
    e devletten adres bildirimi yapmak istediğimde adres bildirimi için uygun değildir diyor. nüfus müdürlüğüne çağırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.