Şimdi Ara

Koronavirüs salgınına rağmen, akıllı telefon bileşen siparişleri azalmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bloomberg, cep telefonu üreticileri için en büyük parça tedarikçilerinden biri olan Murata Manufacturing Co.'dan gelen bilgilere dayanan bir rapor yayınladı. Rapor, COVID-19 salgınına rağmen üreticiler tarafından sipariş edilen parçaların miktarının değişmediğini doğruluyor.



    Ayrıca Bkz.Çinli şirketlerden, koronavirüs salgınının ikinci dalgasına sıkı önlem



    Rapor dolaylı olarak birkaç üreticiden bahsederken, Huawei ve Oppo'nun normal sipariş seviyelerine devam eden bazı şirketler olduğu belirtiliyor. Sipariş edilen bileşenlerin ise en ucuz segmentten, premium modellere uzanan telefonlarda kullanılan parçaları kapsadığı da raporun dikkat çeken kısımlarından. Bununla birlikte, parça siparişlerindeki normal seyir, satışların da normal olduğu anlamına gelmiyor.





    Peki şirketler neden parça almaya devam ediyorlar?



    Büyük cep telefonu üreticileri yeni modellerini piyasaya sürmek için aylarca çalışmalar ve planlamalar yapıyorlar. Dünyada çok fazla cihaz satılmasa bile, bir sonraki modellerin geliştirilmesine ve üretimine yatırım yapmaya devam etmek gerekiyor. Zira her üreticinin onlarca akıllı telefon modeli var. Öte yandan önümüzdeki aylarda ise parça siparişlerinin COVID-19 pandemisinin gidişat durumuna göre azalması öngörülüyor.



    Hayat normale döndüğünde, koronavirüsten etkilenen, işini kaybeden ve geliri azalan birçok insanın satın alma gücü de azalacak. Dolayısı ile akıllı telefon satışlarındaki asıl durgunluğun, pandemi sonrasında yaşanabileceği ise kuvvetle muhtemel olarak gösteriliyor.








  • bu krizde bile telefon alan var . Valla tebrik ederim.
  • Güzel güzel. Üretsinler bol bol da ucuza telefon alalım.

  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Ucuza? Alırız alırız anca başını.

  • bu durumda bile hala telefon derdinde millet yaa
  • Ellerinde kalınca ucuzlayacak hocam mecburen. Tabii bizdeki vergiler ve yüksek bayi karları yüzünden çok hissedemeyeceğiz ama piyasa şişince mecburen fiyat düşüreceklerdir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketler korona sonrası için stok yapıyor. Muhtemelen giriş ve orta seviye modelleri çok ama çok ucuzdan satmak zorunda kalacaklar. Çünkü insanların ceplerindeki para, korona günlerinde eridiği için satın alma sirkülasyonu da çok düşük olacaktır.

  • Murata'nın yongaları genelde amfi, filtre vs. modemlerin yardımcı üniteleri gibi iş görüyor. Bundan ucuz da olsa pahalı da olsa üretim yapan Murata'dan ürün almaya devam eder...
  • Adamlara bak ya her an çalışma halindeler virüste bile neler neler yapıyorlar biz de sokağa çıkamıyoruz resmen sokağı unuttum diyebilirim ne diyeyim inşallah bütün bu olanlar geçer de biz de bi rahatlarız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.