Şimdi Ara

Virüs nasıl yayılır hep beraber izleyelim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şuan ki alınan sokağa çıkma yasağı yüzünden sokaklarda hiç olmadığı kadar insan var. Twitter'dan taglama yaparak video ve görsellere ulaşabilirsiniz. Kendim bile ufak çaplı sakin bir mah. oturmama rağmen camdan yan sokaktaki marketin sırasını görebiliyorum. İki günlük başlayan yasak daha uzar diye mi bilmem bizim insanımızda da deli gibi panik yaratmış durumda. Bir iki hafta sonra vaka ölüm sayılarının katlanacağı görüşündeyim.

    İktidarın bu olayı yüzüne gözüne bulaştırdığı gerçeğini şuan için kimse inkar edemez...


    Edit:https://twitter.com/ononhareket/status/1248715155808178177?s=20
    https://twitter.com/sennur__sahin/status/1248714974278582275?s=20
    https://twitter.com/OmerBuss/status/1248715140679315458?s=20


    Ben hayatımda bu kadar saçmalık görmedim. Böyle topluma böyle yöneticiler yakışır zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HakkiAlkan -- 10 Nisan 2020; 23:53:31 >



  • su an onbinlerce insan sokakta alısveriste kavga bile edenler var videolarda keske sabah soylenseydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam iyi gidiyor derken içine edilmiş oldu.

    hayırlı olsun.

    sokaklar tıklım tıklım her yer kuyruk .

    bir işi götürüp götürüp içine nasıl edilir öğrenmiş olduk.
  • hani su avrupalilar ile dalga gecen medeniyet bu iste.

    ortadogunun genlerinde var bu. deprem olsun birbirlerini bogazlayip, her turlu yagmayi yapacak bu millet. cok ovulen yardimseverlik, birliktelik filan hikaye.
  • akp salgını başarılı yönetiyor diye bir konu vardı. Virüs Türkiye'de görülmeye başlayana kadar bence de çok başarılıydık
  • Kimsenin beni yanlış anlamasını istemiyorum siyasal yada politik davranmakta istemiyorum ancak gerçek tamamen ortada. Ne forumda ne iş hayatımda ne sosyal hayatımda siyasal yorum yapmaktan hep kaçınırım konuşmam ancak bu sefer gerçekten saçmaladılar yani. Önlem mi alıyorlar yoksa yayılıma yol mu yapıyorlar belli değil. Yaptıkları her hareket bizi daha kötü bir duruma sürüklüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HakkiAlkan

    Kimsenin beni yanlış anlamasını istemiyorum siyasal yada politik davranmakta istemiyorum ancak gerçek tamamen ortada. Ne forumda ne iş hayatımda ne sosyal hayatımda siyasal yorum yapmaktan hep kaçınırım konuşmam ancak bu sefer gerçekten saçmaladılar yani. Önlem mi alıyorlar yoksa yayılıma yol mu yapıyorlar belli değil. Yaptıkları her hareket bizi daha kötü bir duruma sürüklüyor.
    Tek cevap: Yönetemiyorlar.

    Sadece bu krizi değil. Son 2-3 senedir ülkeyi yönetemiyorlar. Savrulup duruyoruz. Bu karabasan gibi vatandaşın üstüne çöken karanlık kalktığında ortadan kaldırılması çok zor bir yoksulluk, sefalet ve vurgun düzeni kalacak bizlere.

    Bir nesil bu uğurda yitip gidecek.
  • Insanlara sokaga cikma yasagi vermek yerine, Viruslere hucrelere sizma yasagi koysalar daha kolay bitmezmi bu is.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki günlük sokağa çıkma yasağının getirisini kestiremiyorum. Elbette yapılan hesaplamalar vardır virüsün patlama noktası ile ilgili ama bunun için iki günün yeterli olup olmamasını tartışmamız gerekirken asıl sorun bizim insanımızın sanki kıyamet kopacakmış gibi fevri davranması ve sonuçları.. Anlayacağın insanlar virüsten daha beter.


    Şahsen sokağa çıkma yasağını yargılamıyorum. Bunun olmasını isteyen insanlardan biriyim. Ancak bu şekilde halka önden bilgi verilmeden aniden akşam saati bildiri yapılması elbette panik oluşturur. Bunu önceden göremeyen önünü göremiyordur. İki gün olarak açıklanması belki insanların fazla panik yapmaması içindir belki daha sonradan uzatılabilir ve bazı saatlik sınırlandırmalar içinde geliştirilebilir tabi önden halk için önlem alınması gerekirdi.
  • HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    Soylediklerinde haklisin. Ben bu forumda dun yasanana sokaga cikma yasagi dahil bircok seyi 3 hafta once yazdim. Ne varki garip bir sekilde tum konular silindi. Belli basli ayni uyeler yorumlarimin pesine takildar ve beni tahrik etmeye calisip manipule etmeye calistilar. Buyuk bir sabirla tahrige kapilmasamda yinede konular silindi. Ben bu forumda artik adam akilli yazmak istemiyorum, cunku cogu bosa zaman kaybi oluyor. Ciddi mevzular yazmak yerine bos seyler yazmak daha islerine geliyor. Insanlar seni tanimadan onyargiyla hemen etiketlemeye calisiyrlar.

    Dun yapilanlar sanki insanlari sokaga dokmek icin yapilmis. Bunlarin olacagini bilmiyorlardi diyemez kimse. Corona bahanesiyle insanlar gitgide kisitlanirken bir yandanda bunda ne derece ileri gidilebikecegi test ediliyor. Pandemi takibi diye bir uygulama cikariyorlar, bu uygulama kimin evinde durup, kimin nereye, kimin kiminle bulustugunu takip edip gerekli takdirde uyarip ceza kesecekler. Artik gitgide Komunist Çine evrilmeye basladik. Benim merak ertigim sey ise Pandemi takip uygulamasinin verilerinin nerde tutuldugu. Cunku bu veriler TR de tutulmuyor bence ve benzer uygulama tum dunyada degisik ulkelerde var. Ortada aslinda bir BigData bar ve tum insankarin verileri oraya aktariliyor. Bu virus her ne hikmetse insanlari lokalllestirirken yani olduklari yere mahkum ederken verilerini tum dunyada globallestiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Acaba sevgili devlet büyüklerimiz sürü bağışıklığı olsun diye mi son anda açıkladılar bu sokağa çıkma yasağını

    Yoksa 2 gün önceden açıklarlardı
  • Ben tam olarak katilmiyorum cunku sokak yasagindan once kizlar erkekler grupcana elele kolkola nebilim nebicim gezeliyorlardi adfedersin bide maska takmislardi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde ekmek yoktu ama yinede çıkmadım.

    Çıkmam da zaten 2 gün için çıkanları da anlamayamam kusura bakmayın 1 hafta demediler 2 gün dediler. Olacağı da belliydi zaten hava sıcakladı diye bu kararı verdiler.

    Bunun da sebebi millet yine hava ısındı diye dışarı çıkmaya heves eden çok.


    Devletin suçlu olduğu nokta caydıramaması. Gereksiz gezenlere verilen cezalar az. Daha güzel cezalar verilmesi gerek. Mesela gönüllü malzeme dağıtanlarla birlikte 1 hafta dağıtım yapsınlar veya hastahanelere götürüp temizlik yaptırsınlar. Sokakları temizlettirsinler gibi gibi. Anca böyle cayar millet para cezasıyla caydırmak zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

    akp salgını başarılı yönetiyor diye bir konu vardı. Virüs Türkiye'de görülmeye başlayana kadar bence de çok başarılıydık
    Güldürdün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.