Şimdi Ara

dizi izleme zorunluluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son 1 hafta içinde ozark, la casa de papael son sezonları ve freudu izledim. şimdi ben bunları niye izledim? ortalama sekizer bölümden birer saat deseniz tam bir gün yapıyor. ki haftanın 6 günü çalışıyorum.
    şimdi izledikten sonra düşündüm ki bunlar bana ne kattı? neden bildiklerime düşüncelerime değer katacak daha faydalı bir şeyler yapmıyorum? acaba ortama girdiğimde la casa de papelin son sezonunu izledin mi sorusuna vereceğim hayır cevabından mı korkuyorum? biz nasıl bir döngünün içine girdik? alt tarafı dizi. birileri yazıyor çiziyor ve bunu izliyorum, bir çok zaman izlemek zorunda olduğum hissiyle saatlerimi harcıyorum. dizi bitti: elde var sıfır. bugün kendi içimde yaptığım muhakemei beni ciddi olarak rahatsız ve huzursuz etti arkadaşlar. teşekkürler.



  • Netflix çöpleri öyledir. Yukarıda bir arkadaş Westworld önermiş, 3.sezonu başlamışken ben de tavsiye ederim. Her bölümde izlerken düşündürüyor her bölüm sonu "nasıl yani" diyorsunuz. Hbo dizilerinin %80i kalitelidir zaten, çoluk çocuğun kaldırabileceği diziler değildir. Ben True Blood izlerken "o ne yağğ Vampire Diaries varken Elena Damon <3 <3" diyen yaşıtlarım şimdi Elite hayranı olmuş. The Young Pope ve devamı olan The New Pope'u da tavsiye ederim yine birer Hbo eseri kendileri. Kime söylesem çok sıkıcı diyor sonra gidip La Casa De Papel izle sen dizi gör diyorlar bana Geçen de biri "acaba şu ara Prison Break mı izlesem hiç izlemedim" diyordu. Yukarda yine başka bir arkadaş "LDCP harika diyen ilk defa yabancı dizi izliyordur" demiş katılmamak elde değil.

    Netflix dizileri genelde 16-25 yaş kitlesini hedef alıp sıradan konuları bolca seks ve aykırı, asi karakterlerle harmanlayarak gençlik dizisi tarzında size sunar. Hiç mi kaliteli yapımı yok derseniz tabii ki var ama çok sınırlıdır. Üzerinde fazla düşünme, 2 sezon zaten izle geç dizileri onlar.
  • Köpük gibi dizi onların hepsi şu an tüm tarihte izlenecek on bilemedin on beş dizi vardır gerisini at çöpe gitsin



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 28 Eylül 2020; 2:30:27 >
  • o dizileri öğrenebilir miyim? onları da bitirip bu mecradan uzaklaşmak istiyorum
  • İşiniz varmış zaten yani neden kendini geliştirme zorunluluğu hissediyorsunuz anlamadım.Akademisyenlik gibi kendinizi geliştirmeniz gereken bir meslek değilse kendine boş vakit yaratıp hobilerle ilgilenmek gayet doğal birşey.Ayrıca herkes konuşuyor diye neden dizi izlemek zorunda hissediyorsunuz ki? Dediğiniz gibi hem gelişip hem eğlenceli olabilecek hobiler de var mesela programlama gibi.

    Ben de kaç yaşına kadar kendimizi geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum bu aralar.Sürekli birilerine fark atmanın peşindeyiz ve bundan çok yıldım.Tam tersi ya şu projeyi bitirsem de sevdiğim işle uğraşsam diye can atıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir YENİKARAMURAT

    hocam işte zaten rahatsız eden de bu. cuma cumartesi ozark son sezon pazar günü tüm gün la casa de papel izledim bitti üstüne freuda başladım o da iki gün önce bitti dün de elite izledim 1 bölüm tr'de ilk 10'da yazıyordu diye . yani zaten az bi vaktim var kendime ayırabileceğim onda da bana hiçbir şey katmayan ömrümde bana faydası dokunmayacak dizilere sarıyorum. gerçekten mantık dışı
  • işim mesleğim . kendime ayırabileceğim dar zamandan bahsediyorum hocam. programlama olabilir aslında ama onda da sanki geç kalmışlık hissi var sanki dizi izlemek bu boşluğa dahil olmak daha kolay gibi gelmiyor mu sizlere de? yani bi düşünün ciddi olarak hiçbir katkısı yok. dediğiniz gibi proglama öğrenmek ya da hobi edinmek dururken neden izlediğimi sorguluyorum
  • Genellikle dizi-film insana bir şey katmıyor. Anlık olarak karakterlerle yaptığın empati, mutlu,endişeli,mutsuz,umutlu gibi duygu durumlarını hissetmeni sağlıyor. Bu da o anlık keyif verir. İnsanların dizileri yarıda bırakma sebepleri de genelde empati kuracak karakter bulamadıkları içindir.
    Bir şey katmasını istiyorsan ilgili olduğun ya da merak ettiğin konu hakkındaki belgeselleri izlemenin daha faydalı olacağını düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 9 Nisan 2020; 18:1:59 >
  • termomuk kullanıcısına yanıt
    Hocam isterseniz izlemeyin ona karışamam ama bence boşluk olarak görmenize gerek yok.Sürekli birşeyler öğrenmek ve kendimizi geliştirmek zorunda değiliz.Silikon Vadisindeki iş adamları bile ara sıra inzivaya çekilip hiçbir şey yapmıyorlar.Böyle düşünmeyin bence.
  • La Casa De Papel izlersen tabii zamanını boşa harcamış gibi hissedersin çok normal. İddia ediyorum La Casa De Papel'i çok beğenen kişilerden büyük çoğunluğunun izlediği ilk yabancı dizi La Casa De Papel'dir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2472D2B0E

    Hocam isterseniz izlemeyin ona karışamam ama bence boşluk olarak görmenize gerek yok.Sürekli birşeyler öğrenmek ve kendimizi geliştirmek zorunda değiliz.Silikon Vadisindeki iş adamları bile ara sıra inzivaya çekilip hiçbir şey yapmıyorlar.Böyle düşünmeyin bence.
    Insan izlemek istemese bile çevrendeki primatlar izleyip sana sürekli sorular sorunca ya da kendi aralarında muhabbet edip sen dahil olamayınca izlemek istiyorsun işte, bir nevi zorunluluk gibi bir şey oluyor
  • ben koşu bandında spor yaparken izliyorum hep. deli gibi spor yaptırtıyo.
    hocam drive link varsa atabilir misin? yeni diziye başlamam lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 9 Nisan 2020; 18:38:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

    Genellikle dizi-film insana bir şey katmıyor. Anlık olarak karakterlerle yaptığın empati, mutlu,endişeli,mutsuz,umutlu gibi duygu durumlarını hissetmeni sağlıyor. Bu da o anlık keyif verir. İnsanların dizileri yarıda bırakma sebepleri de genelde empati kuracak karakter bulamadıkları içindir.
    Bir şey katmasını istiyorsan ilgili olduğun ya da merak ettiğin konu hakkındaki belgeselleri izlemenin daha faydalı olacağını düşünüyorum.
    nereye katmıyor? aldığım ilhamların neredeyse hepsini filmlerden aldım şimdiye dek. özellikle fantastik filmleri çok severim, bu filmler olmasaydı kodlamaya falan hiç ilgi duymazdım hatta belki şu anda bilgisayar mühendisliği okuyor olmazdım.

    Mesela yanımda not defteri taşıma fikrini şu yeni çıkan Joker filminden edindim.
    İzlediğim başka bir filmde işçiler çalışırken şarkı söylüyorlardı, ben de ıssız yolları sık kat ettiğim için, seyahat sırasında söylerim diye bu tarz şarkılar ezberledim.
    Farkındalık konusunda dünya kadar katkıları oldu. Self defense olsun, insan ilişkileri olsun, hayvanlar olsun, saygı konusunda olsun uzar da gider.
    Çok farklı karakter tanıyıp çok farklı özellikler edindim.

    falan da falan. kitaplar konusunda da geçerli bu durum.




  • Westworld izle kaliteli ve insan hayatini sorgulayacak bircok şey var.Izleyeceksen bu izlenir gerisi boş zaman geçirmelik.
  • Azımsanmayacak kadar insan Popüleriteye ayak uydurmak için izliyor. Ben de öyleydim geçen sene falan. Sonra sarmamaya başladı zaten. Şu an hiç izlemiyorum.

    Mesaj veren dizileri izliyorum sadece. Black mirror ❤️. O da zaten film gibi. Uzun süren dizilerde kandırılıyormuşum gibi hissediyorum. O yüzden filmleri tercih ederim. Onlar fa 3 saat olduğu için o da sıkıyo.
  • Ben bir konuya dahil olamayınca soruyorum hocam."Haa güzel dizi mi? Konusu ne ki?" Falan diye sorunca karşı taraf iştahla size anlatmaya başlıyor ve kendisini yetkin,değerli hissediyor.Siz de onu kırmamış ve muhabbetten geri kalmamış hissediyorsunuz.Bu meseleyi çok büyütmüşsünüz bence.Umarım beni yanlış anlamazsınız
  • Arkadaş ortamlarında herkesin malak gibi dizi konuştuğu bir Dünya'da maalesef vardır böyle bir zorunluluk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faber12

    Arkadaş ortamlarında herkesin malak gibi dizi konuştuğu bir Dünya'da maalesef vardır böyle bir zorunluluk.
    Üstat ne konuşalım ne önerirsin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnergyHill

    Westworld izle kaliteli ve insan hayatini sorgulayacak bircok şey var.Izleyeceksen bu izlenir gerisi boş zaman geçirmelik.
    Tek izlediğim dizi wetsworld

    Eskiden prison break ve breaking bad ve lost izledim bunlardan başka beğendiğim dizi yok bir de fargo güzel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.