Şimdi Ara

Matematik-Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu bölüm hakkında görüşlerinizi alabilir miyim arkadaşlar ?



  • matematik okumak bilgisayar okumak kadar mantıklı.ancak türk gençleri korkak oldugu için matematik bölümleri çok yüksek değil.ama bilinçlenme başladı sayılır millette çünkü diğer mühendisliklerde de çok iş olmadıgını anladılar.bilkent mat 1 senede 50kdan 30kya düştü.seneye 20k bandına dayanır
  • İş olanakları güzel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lordemircan

    matematik okumak bilgisayar okumak kadar mantıklı.ancak türk gençleri korkak oldugu için matematik bölümleri çok yüksek değil.ama bilinçlenme başladı sayılır millette çünkü diğer mühendisliklerde de çok iş olmadıgını anladılar.bilkent mat 1 senede 50kdan 30kya düştü.seneye 20k bandına dayanır
    Sadece temel bilim olarak Matematik değil hocam Matematik-Bilgisayar diye ayrı bir bölüm daha var onu sordum .
  • Fena bir bölüm değil ancak öyle mühendislik gibi bir şey bekleme sakın, yönetim bilişim sistemleri gibi bir bölüm de değil ayrıca belki düşünmüş olabilirsin. Yani belli bir alana hitap etmiyor fazla. Kültür üni ve esogü'de vardı bu bölüm sanırım. Bana kalırsa bilgisayar ile ilgili bir bölüm istiyorsan eşit ağırlıktan yönetim bilişim sistemlerine yönelmen iş olanakları açısından daha iyi olabilir, sakarya üniversitesi falan gayet iyi diye duymuştum. Ya da daha akademik bir alana yönelmek istiyorsan direkt matematik bölümü oku hacettepe, ytü gibi iyi okullarda. Matematik okuduktan sonra bence yüksek lisans yapman gerekir ve matematik üzerine yapılabilecek çok çok fazla master alanı var, ekonomiden tut, felsefe, mühendislik gibi bambaşka alanlarla yüksek lisans yapabilirsin ama bunlar zor şeyler tabii. Yine olanak olarak master için bu kadar açık olan bölüm olması bence matematik bölümünü "underrated" kılıyor. Bu seçim tamamen sana bağlı. Ne iş yapmak istediğine, nasıl bir hayat istediğini seçmelisin bence. Kısaca matematik-bilgisayar bölümü okunur mu, bence daha iyi tercihler var ama sıralamasına göre okunabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: L. Kilmister

    Fena bir bölüm değil ancak öyle mühendislik gibi bir şey bekleme sakın, yönetim bilişim sistemleri gibi bir bölüm de değil ayrıca belki düşünmüş olabilirsin. Yani belli bir alana hitap etmiyor fazla. Kültür üni ve esogü'de vardı bu bölüm sanırım. Bana kalırsa bilgisayar ile ilgili bir bölüm istiyorsan eşit ağırlıktan yönetim bilişim sistemlerine yönelmen iş olanakları açısından daha iyi olabilir, sakarya üniversitesi falan gayet iyi diye duymuştum. Ya da daha akademik bir alana yönelmek istiyorsan direkt matematik bölümü oku hacettepe, ytü gibi iyi okullarda. Matematik okuduktan sonra bence yüksek lisans yapman gerekir ve matematik üzerine yapılabilecek çok çok fazla master alanı var, ekonomiden tut, felsefe, mühendislik gibi bambaşka alanlarla yüksek lisans yapabilirsin ama bunlar zor şeyler tabii. Yine olanak olarak master için bu kadar açık olan bölüm olması bence matematik bölümünü "underrated" kılıyor. Bu seçim tamamen sana bağlı. Ne iş yapmak istediğine, nasıl bir hayat istediğini seçmelisin bence. Kısaca matematik-bilgisayar bölümü okunur mu, bence daha iyi tercihler var ama sıralamasına göre okunabilir.
    Hocam akademik olarak ilerlemeyi düşünmüyorum . Eşit Ağırlık çıkışlıyım bilişim ile ilgili bölüm okumak istiyorum . YBS yi çok araştırdım hocam Boğaziçi çıkışlı değilseniz bilişim alanında tutunmak çok zor çünkü teknik eğitimi YBS de en yoğun olarak Boun veriyor tabii BOUN isimi faktörü de var . Olursa şu an aklımda Kültür Mat-Bilgisayar tek gözümü korkutan şu an matematik kısmı .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çıtır Para

    Hocam akademik olarak ilerlemeyi düşünmüyorum . Eşit Ağırlık çıkışlıyım bilişim ile ilgili bölüm okumak istiyorum . YBS yi çok araştırdım hocam Boğaziçi çıkışlı değilseniz bilişim alanında tutunmak çok zor çünkü teknik eğitimi YBS de en yoğun olarak Boun veriyor tabii BOUN isimi faktörü de var . Olursa şu an aklımda Kültür Mat-Bilgisayar tek gözümü korkutan şu an matematik kısmı .

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam. Matematik-bilgisayar bölümü matematik ağırlıklı bir bölüm bunu da söylemem gerekir, hatta programın çoğunluğu matematik bölümünün derslerinden oluşuyor. Eğer bu kadar fazla matematik görmek istemiyorsan ybs senin için daha iyi bir tercih olabilir.

    Örnek olarak esogü'nün ders programını bırakayım. Hayli matematik ağırlıklı olduğunu göreceksin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L. Kilmister -- 6 Nisan 2020; 17:2:9 >




  • up .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.