Şimdi Ara

İngiltere’de gündüz kullanılan elektrik için abonelere geri ödeme yapılacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Güneşli ve esintili bir sonbahar mevsimi geçiren İngiltere’de bu durum alternatif enerji kaynaklarından üretilen elektrik üretiminde de artışa neden oldu. Pazar günü paylaşılan verilere göre rüzgâr çiftlikleri, ülkenin elektriğinin yaklaşık %40’ını güneş enerjisi ise %20’sini karşıladı. Fosil yakıtların bu anlamda katkısı ise %15’ten az oldu.



    Ayrıca Bkz.NASA, Ay’a kalıcı olarak gitmek üzere icra edilecek görevin detaylarını paylaştı



    Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden olan İngiltere’de alınan sokağa çıkma yasağı uygulamaları kapsamında azalan elektrik ihtiyacı, bu dönemde %10 oranında düştü. Restoran, şirket ofisleri ve fabrikaların kapatılmış olmasının da etkisiyle elektrik fiyatları, son 10 yıl içindeki en düşük fiyatlara geriledi. 





    Ortaya çıkan bu gelişme, evlerde kullanılan elektrik ve buna bağlı oluşturulan elektrik tarifelerinde “negatif elektrik fiyatları” adı verilen bir durumun ortaya çıkmasına neden oldu. Aslında yeni olmayan bu hadise, evler için talebin en az olduğu gece yarısı sonrası saatler için uygulanıyordu. Tarife sahiplerine günün belirli saatlerinde kullandıkları elektrik için ödeme yapılması anlamına gelen bu uygulama artık gündüz vakitlerinde de uygulanacak.



    Bu kapsamda Octopus Energy adlı elektrik şirketine ait paketlere üye aboneler, 11 ila 16 saatleri arasında kullandıkları her kWh enerji için ödeme alacak. Faturalarına indirim olarak yansıyacak bu uygulamada abonelere kWh başına ortalama 20 kuruş ödenecek.





    Alternatif enerji kaynaklarına çok ciddi yatırımlar yapan İngiltere, 2050 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedefliyor. Yeşil enerjiye yapılan bu kararlı yatırım, göründüğü üzere tüketicilere de olumlu yansıyacak.




  • Türkiye olsa fazla üretimden de para alır

  • Nasıl hayatlar var be.

  • Bizde fazla elektriği toprağa verirler yinede halka vermezler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet, dünya ne sistemlere geçti, biz hayla kullanmadığımız kaçak elektrik faturasını ödüyoruz. bunu bizim millete gel de anlat, anlamazlar. biz saray yapmakla meşgulüz; tıpkı Osmanlı nın son dönemlerinde ki dolmabahçe gibi.

  • Ben özürlü müyüm? okuduğumu inanılmaz derecede yanlış mı anladım yoksa doğru anladım ve bu arkadaşlar 11 ila 16 saatleri arasında NE KADAR ÇOK ELEKTRİK HARCARLARSA o kadar çok İNDİRİM mi alacaklar?

    Sanırım ben özürlüyüm okuduğumu yanlış anlamışımdır aksi halde kışın evimde günde 6 saat civarı çalışan klimanın dahil olduğu elektrik tüketimimin zirve yaptığı 3 aylık fatura ortalamasının, muhtemelen en az elektrik yaktığım dönemde bana yansıtılmasına ciddi küfürler sarf etme isteği geliyor içimden.

  • hayaller ve gerçekler diye buna denilir
  • Bizdede gece kullanılan elektrik daha pahali neden acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.