Şimdi Ara

Abonelik Sonlandırma (Yeni adreste TT yok)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yeni bir eve taşınacağım. Binada TT altyapısı yok Superonline var. Mevcutta bir TT Fiber tahattütüm var. (24 mbps-75 TL)

    Biraz önce müşteri hizmetlerini aradım. Nakil istedim, alt yapı olmadığını görünce kapatmak istiyorum dedim. 1170 TL cayma cezası çıkar dedi. 6 aylığına dondurdum bende. Bu aboneliği nasıl iptal edebilirim?


    NOT: Henüz yeni eve ikametimi alamadım. Nüfus müdürlüğü randevusuz almıyor, NVİ randevu sisteminde randevu yok.


    Şöyle bir bilgi buldum.
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm

    quote:

    Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

    MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

    (2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -AhmtOzdmR- -- 6 Nisan 2020; 10:33:45 >







  • Bildiğim kadarı ile evinize ikametinizi aldırırsanız, bulunduğunuz bölgede türk telekom alt yapısı yok ise cayma bedeli ödemeden iptal ettirmek zorundalar, aynısını ben yaptım cayma bedeli olmadan iptal ettiler.
  • tasko92 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Nüfus müdürlüklerine gidemiyorum işlem yapmıyorlar. Acaba tapu, diğer yeni alınan elektrik,gaz abonelikleri vs. kabul edilir mi onu düşünüyorum.
  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt
    Onlar kabul olmaz, şuan dondurun donuk kalsın daha sonra ikametgahı oraya alınca arayın ikamet adresim artık burasu deyin orda alt yapı yok derlerse "o zaman benim taahhütümü yasalar gereği cayma bedeli yansımadan iptal etmeniz gerek diyin" kesinlikle cayma bedelini kabul etmetin, eğer olaki iptal etmezlerse telefonu kapatıp tüketici haklarına durumu detaylı olarak anlatın onlar hallederler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.