Şimdi Ara

SK Hynix DDR5 DRAM’lerin üretimine bu yıl başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • DRAM ve NAND Flash yonga pazarının büyük oyuncularından SK Hynix’in yeni blog yazısı donanım dünyasında yeni bir döneme geçişi sağlayacak DDR5 birimlerini müjdeliyor.



    Frekans artışı



    Duyuruya göre firma bu yıl içerisinde DDR5 DRAM’lerinin hacimli üretimine başlayacak. JEDEC standartlarına göre DDR5 standartı 3200-8400 MHz aralığına konumlandırılsa da üreticiler tarafından 4800 MHz seviyesinden başlayacak.



    Bu, hali hazırdaki ortalama bir DDR4 kite kıyasla %50 yüksek frekanstan başlamak demek. Diğer taraftan 1.1V gerilimde çalışacak RAM’ler bu sayede %20 daha az güç tüketecek. Mevcut DDR4 belleklerde bu rakam 1.2V’tu.



    Kapasite artışı



    Kapasite başlığına geldiğimizde ise 2Gbit’ten 16 Gbit’e uzanan aralıkta üretilen yongaların aksine DDR5 DRAM’ler 8Gbit kapasiteden başlayıp 64 Gbit’e uzanacak. Tek yongada 8 GB kapasite gerçekten oldukça etkileyici.



    Bundan da önemlisi başlangıcın 1 GB seviyesine çekilmesi en düşük kapasiteli RAM kitinin kapasitesini de artıracaktır. Böylelikle giriş seviyesinde toplanacak sistemlerde dahi belirli bir seviyeye ulaşılmış olacak.



    Diğer taraftan Tek seferde taşınan veri miktarını belirleyen Burst Length 8’den 16’ya yükseltilirken yine 4’lü gruplar halinde kullanılacak şekilde bank yapısının 32 bankla güncellenmesi belleklerin sisteme yanıt verebilirliğini iyileştirecek.





    Ayrıca Bkz.GDDR6 bellekli GTX 1650 incelemesi: Yeni kart %10’a kadar daha hızlı



    Son olarak DDR5’le birlikte artık ECC bazı RAM’lere has tutulan bir özellik olmaktan çıkıyor. Artık son kullanıcıyı hedef alan kitlerde dahi ECC desteğine yer verilecek. Tabi veri hatası düzeltmesinin kullanılabilmesi için RAM’lerin kullanıldığı platformun da bu özelliği desteklemesi gerekiyor.




  • Daha DDR4'e yeni geçmiştik yahu :D

  • 8gb 1000TL den Girer ülkemize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir teknoloji. AMD belki de AM4 platformunu DDR4 belleklere bitirir.Yeni platformunu da yeni belleklerle duyurur.
  • İyi ki sistemi upgrade etmedim :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akıllı telefonlarda bir süredir LPDDR5'e geçilmişti. Sırada bilgisayarlar var. Son tüketiciye makul fiyatla ulaşması biraz zaman alır ama sevindirici bir gelişme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DDR4 ucuzlaması için güzel haber.
  • Gbit ile Gbayt arasında 8 kat fark yokmuydu...

  • mrhabalar.ddr5 ramli anakartlar ne zaman yayginlasir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an ddr2 kullanıyorum dirtekt ddr 2 den komple ddr 5'e geçecem...upgradedden çok yaşatacağı his benim için önemli :)) inat ettim bekliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.