Şimdi Ara

Mercedesten soğudum -Aracı aldım-(son edit )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
1
Favori
22.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 11 Nisan son edit : Arkadaşlar aracımı bugün aldım servisten .Yapılan son indirimlerle birlikte toplam 15.500 TL ödedim . Bu kasayı çok sevdiğim için almıştım ancak bundan sonra sıfır araç alıp garantisi bitene kadar kullanıp satarım.
    7 Nisan editi: Bugün bayiden aradılar. MBT 200 euro indirim yapmış .Yarın parça listesini yollayacaklar . Buraya eklerim
    6 Nisan editi: Konunun linkini Mercedes Benz Türkiye’ye atmıştım . Az önce aradılar ve inceleme yapıp döneceklerini belirttiler .Her şeyi bedava yapsınlar demiyorum , 90.000 km bakımı ve zincir setinin değişim ücreti ne kadarsa ödemeye hazırım . Bakalım nasıl sonuçlanacak.

    Herkese merhaba , dünden beri doğru düzgün uyuyamadım.Sebebi ise aracım.
    Geçen hafta konu açmıştım aracım geç marş alıyor ve motor lambası yanmaya başladı diye. İlk başta yakıttan zannettik. Ancak yetkili servise götürüp cihaza bağlayınca eksantrik mili hatası verdi.Servis danışmanı bu arızanın sebebinin genel olarak zincirin zamanla uzaması ve eksantrik dişlilerini bozmasından kaynaklandığı söyledi.
    Masraf olarak yaklaşık 17-18 bin TL tutacağını ancak Mercedes Benz Türkiye(MBT) kampanyası (işçilikte %50 , yedek parçada %15 indirim) ile 11-12 bin TL civarı tutacağını belirtti.

    Durumu MBT instagram sayfasına yazdım . Onlarda beni servise yönledirdi. Dün servis ( Otomol Merter) tarafından arandım ve aracı servise götürmem gerektiğini söylediler. Servise gittim ve konuştuk. Tam olarak arızanın hangi parçalardan kaynaklandığının tespiti için aracı bırakmam gerektiğini belirttiler. Eve geldikten 2-3 saat sonra aradılar ve en kötü senaryo ile karşılaştım : Zincir seti ve dişliler değişecek ayrıca millerden bir tanesi ters mi ne dönmüş o bile zarar görmüş yani komple her şey değişecek . Yapılmışken 90.000 km bakımı ( normal yağ ve filtreler + buji + cam tavan bakımı) da yapılacak .Masraf indirimlerle 20-21 BİN TL . Servis müdürü de bayi olarak iskonto yaptı sonuç 17.000 TL. Bayi MBT ile yazışacaklarını eksra indirim vs. isteyeceklerini belirtti.

    Geçen haftadan beri araştırıyorum. Forumları , şikayet sitelerini okudum. Okuduklarım kadarıyla bu sorunu yaşayan baya bir Mercedes kullanıcısı var.Sebebin asıl kaynağı olan zincirin kodu 7 (sayıdan tam emin değilim) kez değişmiş yani Mercedes bu zinciri 7 kere güncellemiş . Eğer bu zincir kronik olarak sorunluysa servis bana neden 60.000 veya 75.000 km bakımında değiştirmeniz iyi olur diye söylemedi yada MBT bununla alakalı bir önlem almadı. En azından sadece zinciri değiştirseydim 3-4 bin tl masraf ile kurtulurdum. Acaba Mercedes Almanya'ya mail atsam sonuç alabilir miyim ?

    MBT'nin yardımcı olacağını pek düşünmüyorum ama inşallah beni yanıltıp yanımda durup yardımcı olur.
    Biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim.

    edit: araç benzinli w212fl e250 211hp 85.000 km’de ikinci sahibiyim . 25.000km’den beri bende (3 yıldır) 2013 model 2014 1. Ay trafiğe çıkışlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sünnetçi34 -- 11 Nisan 2020; 0:56:57 >



  • İşin bir de bu boyutu var tabi
    1600 Euro civarı para üretilen ülke Almanya da 1 asgari ücret aşağı yukarı

    Yani biz 2500 TL masraf desek herkes iyi der ( asgari ücret )
    Veya Euro 2008-2010 lardaki gibi 2 TL ler de olsa 3000-3500 TL olacak

    Kur öyle bir haldeki Türkiye de iyi gelirli birisi için dahi Almanya asgari ücretini mevcut kurla çarpınca garip fiyatlar çıkabiliyor

    45bin TL ye şanzıman değişmişti benim aracın , boru yağ kaçırdığı için şanzımanda aslında bir şey yoktu
    Opel Türkiye problem çıkarmadı ve Almanya dan sıfır şanzıman gelmişti , kur da 6,50 lerdeydi muhtemelen
    Büyük para gibi görünüyor ama geldiği ülkede 5 asgari ücret falan

    Sürekli ithal ürünler parçalar ile alakalı muhabbet ederken TL üzerinden konuşmak basit bir hata aslında

    İşin problem boyutu ayrı tabi , ben sadece fiyatlarla alakalı söylüyorum

    Arkadaşa geçmiş olsun umarım çözülür
    13den beri tam otomatik komple servis bakimli kia ceed aracim var, belki 20tane sifir arac aldim simdiye kadar en memnun kaldigim en sorunsuz aracim kia ceed aldigimdan beri periyodik bakim.haric 1tl harcamadim ve led harici kronik sorun da yok(ki onuda 7.yil olmasina ragmen ikiletmeden farlarim yenilendi)
    Bmwlerde goruyoruz zincir uzama, enjektor, turbo valf, tahrik, bobin, sanziman yag sogutucu patlatna ,audilerde mekatronik, kavrama vb..vw tuslarin soyulmasi, piston catlatma, sanziman mekatronik..
    Bilemiyorum bence kia daha az olan tecrubesine ragmen bence daha sorunsuz bir otomobil uretmis.
    nasıl ne alaka ?
    euro 2 lira olsa 1000 euro 2000 TL
    euro 8 lira olsa 1000 euro 8000 TL

    daha ne alakası olacak ?

    euro hesabı yapmanın müthiş faydaları yok , coronayada iyi gelmiyor , sadece yanlış bir şekilde fiyat pahalılığından şikayet etmemiş oluruz
    gerçeklerin farkına varıp ülke olarak anlatıldığı kadar zengin olmadığımızı görüp ona göre hesap kitap yapabiliriz
    adam 700000 e taşınmaz aldı 2-3 ay önce dolar bozdurup ( 5,97 , 117000 USD )
    3 ay sonra bugün 117000 usd 787000 TL
    bir gayrimenkul alışverişinden 90-100 bin TL kazanabiliyorsun veya kaybedebiliyorsun
    araba fiyatlarını telefon fiyatlarını tatil fiyatlarını görmüyormusunuz nereden nereye geldi ?

    bence hesap yapmalısın
  • Gecmis olsun sorun cikarmaz derler ancak bir kere ciktigi zaman adamin cuzdanini saglam yakiyor. Bana hep Mercedes bir tik daha saglam gelmistir ama kul yapimi aletler belli olmuyor iste.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marjinalxx

    Gecmis olsun sorun cikarmaz derler ancak bir kere ciktigi zaman adamin cuzdanini saglam yakiyor. Bana hep Mercedes bir tik daha saglam gelmistir ama kul yapimi aletler belli olmuyor iste.
    Bu aracı alırken işte bende mercedes olsun kafam rahat olur diyordum. Ancak şu zamana kadar ki en masraflı aracım bu oldu.
    Bu olaydan önce kendime diyordum ileride yine premium marka araç alacak olursam segment farketmeksizin Mercedes’i tercih ederim diye ancak şuan herşey merkezin tutumuna bağlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 bin kilometreye gelmemiş benzinli hatta servis bakımlı arabanın 20 bin lira masraf açması ve bunun birçok kullanıcıda görülmesi Mercedesin sağlamlık imajı için utanç verici bir durum. Bence almanyayla iletişim kurun sürekli hocam yaptırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sünnetçi34

    Bu aracı alırken işte bende mercedes olsun kafam rahat olur diyordum. Ancak şu zamana kadar ki en masraflı aracım bu oldu.
    Bu olaydan önce kendime diyordum ileride yine premium marka araç alacak olursam segment farketmeksizin Mercedes’i tercih ederim diye ancak şuan herşey merkezin tutumuna bağlı.

    Alıntıları Göster
    Hocam arac almadan once mutlaka iyi bir ustasini bulun. Servisler gereksiz degisim yapmaktan da kacinmaz, cok sorunlu olmayan parcayi degistirmekten de bunun marka ile alakasi yok. Ulkemizde ne yazik ki servisler bu premium arac diye algi yaratip bunu kotuye kullaniyor. Iyi bir Mercedes ustasi bulmaniz durumunda sorun yasamazsiniz.
  • Arac model yılı km. sı nedır acaba ?
  • Almanya'ya mail atmanız durumu değiştirmez gibi geliyo onlarda mbt ile görüşün diye cevap atıcak muhtemelen. Mbt'de hiç bişey yapmıyacak sizde özel servisdemi yaptırsam diye ikilemde kalcaksınız allah yardımcınız olsun.
  • bızım normal bındıgım Kıa da yok kaVRAMASI ZARTU ZURTU TUTUYOOR 5000 10000 Ama bu tıp oyunlar mersedes bmw lerde maleseff cok oluyoorr...
  • Eskidendi o saglam mercedesler bmwler simdi hepsi çalmanın çarpmanın peşinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay canına 21000 --> 17000 tl.
    neymiş mercedese biniyorum.
    Özel servise gidin. Bir ara internette görmüştüm maslak sanayide sırf mercedes üzerine çalışan özel servis vardı bir araştırın derim..
  • 1.8 cgi lerin zincir dişli sorunu zaten meşhurda 2.0 da ilk kez duydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. bu araçları almak nispeten kolay olsa da yürütmesi zor. bir özel servise gidip fiyat alın çok daha düşük fiyat çıkacaktır.
  • Yuh daha 100.000 olmamış arabada o mil nasıl ters döne biliyor acaba bence zamanla gelen üretimde bir montaj hatası bile olabilir
    Yaptırma o paraya araba var be satılık bunların 17.000 ne kadar ettiklerinden haberleri yok herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun . Ancak mercedese binen biri pahali olacaginida goze almali. Bence ucuz kurtarmissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vaya589

    Arac model yılı km. sı nedır acaba ?
    2013 model , 2014 1. Ay çıkışlı 85.000 kmde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o arabayı alabiliyorsan o masrafı da ödersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sünnetçi34

    2013 model , 2014 1. Ay çıkışlı 85.000 kmde

    Alıntıları Göster
    servis 17 bin masraf cikartti ise aracinizin 5 bin masrafı vardir temiz is bilen ozel servise gitmeniz mantiklı olan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam istanbuldaysanız mbclubtrde maltepede ismailler mercedes servisi öneriliyor araştirabilirsiniz mbclubtr den bence servisten önce burayıda arayın konusun fiyat alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananas32 -- 4 Nisan 2020; 17:3:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel serviste yaptırın.
  • Geçmiş olsun, her seri üretim üründe hatalar çıkabilir. Özellikle premium markalarda olası servis masraflarına da hazırlıklı olmak gerek. Ancak kampanya ile 11-12 bin tutacaksa gayet iyi. 12.000 lira bugün 1650 euro yapıyor ki bu kadar işlem ve işçilik için bence makul.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.