Şimdi Ara

Dr. Lisa Su: 'AMD'yi uçurumun kenarından kurtaran lider'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, gözümüz gönlümüz açılsın. Alem, sektörün yıldızıyla tanışsın. Doktor Lisa Su!







  • Alem, yönetici görsün. Pat pat pat diye lafları sıraya diziyor;

    • Okulda çok vakit geçirdim,
    • Hayalim bir yarıiletken şirketini yönetmekti,
    • MIT'den doktora, master bir de diploma.





  • Ayrıca orda liyakat diye bişey var burda yarıletken şirketi olsa başına boğaziçili itülü biri yerine bilmem nerenin gençlik kolları başkanını atarlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 4 Nisan 2020; 4:33:14 >
  • Konuda mesajını silen arkadaş bana birşeyi hatırlattı. Geçen senelerde AMD Bahçeşehir Üniversitesi teknoparkında etüt laboratuvarı kuracaktı, ben de duyurmuştum. Sonra ne olduysa oldu. Hani, Raja Koduri zamanları. Bu da böyle bir anımız. AMD!
  • Tüm krediyi Lisa Su'ya vermek Rory Read'e büyük haksızlıktır. Rory Read, şirketi Bulldozer ve Llano döneminde bir şekilde idare edip geleceğe yatırım yapmış vizyoner bir CEO'ydu. Mark Papermaster, Lisa Su ve Jim Keller'ı işe aldı. Zen mimarisinin çalışmalarına Read döneminde başlandı. Konsol ihalelerini de kendisi aldırdı.

    AMD'nin gerçek kurtarıcısı Rory Read'dir. Lisa Su kesinlikle mükemmel yönetiyor ama Rory Read gerçek stratejist deha.
  • ben bilmem read mead kimdir ama fx zamanında intel'in kalleşliğine rağmen firmayı batırmayan kimse o kraldır çünkü gemisini yürütenin kaptan olduğu gibi gemisini batırmayan da kaptandır.ne kalleşliği diyecek olursanız intel amd ile yapmış olduğu anlaşma gereği FMA4 komut setini destekleyecekti.FMA3 destekledi ama FMA4 desteklemedi hala da yok çünkü kaç kb boyutu bilmiyorum ama yeri yokmuş arkadaşların.buna rağmen amd anlaşmanın şartlarını yerine getirdi.fx mimarisi FMA4'e göre yapılmış ya da FMA4'e göre çalışanı planlanmıştı.bu excavator dedikleri hedeyi masaüstünde hiçbir zaman göremedik konsollarda(ps4-pro xbox one s x) jaguar isminde gördük ve 2 çekirdeği sistem için ayrılmasına rağmen 6 çekirdeği ile pc'deki işlemcilerin canına okumuştur bunca zaman.konsollarda özelleştirilmiş diyorlar ya belki de bu komut setini kullanıp voltranı oluşturdular yani inanırım. masaüstünde ise hala kullanamadık tam potansiyel fx8'leri.intel fx8'lerin i7'leri madara etmesini istemedi tabi yoksa fx tek çekirdek başarımı düşük diye rezil bir işlemci değil yazılım düzgün olmazsa istediğin kadar işlemci yap.fx'in mantığı 8 sene önceden çoklu işlem üzerineydi tek çekirdek değil ve şu anda ryzen diye bir şey kullanıyorsa insanlar fx mimarisinin büyük etkisi vardır bu mimarinin oluşumunda.



    FMA3
    Supported in AMD processors starting with the Piledriver architecture and Intel starting with Haswell processors and Broadwell processors since 2014.

    Fused multiply-add (floating-point vector multiply–accumulate) with three operands.


    FMA4
    Supported in AMD processors starting with the Bulldozer architecture. Not supported by any intel chip as of 2017.

    Fused multiply-add with four operands. FMA4 was realized in hardware before FMA3.


    https://en.wikipedia.org/wiki/X86_instruction_listings#FMA4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 4 Nisan 2020; 16:45:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    ben bilmem read mead kimdir ama fx zamanında intel'in kalleşliğine rağmen firmayı batırmayan kimse o kraldır çünkü gemisini yürütenin kaptan olduğu gibi gemisini batırmayan da kaptandır.ne kalleşliği diyecek olursanız intel amd ile yapmış olduğu anlaşma gereği FMA4 komut setini destekleyecekti.FMA3 destekledi ama FMA4 desteklemedi hala da yok çünkü kaç kb boyutu bilmiyorum ama yeri yokmuş arkadaşların.buna rağmen amd anlaşmanın şartlarını yerine getirdi.fx mimarisi FMA4'e göre yapılmış ya da FMA4'e göre çalışanı planlanmıştı.bu excavator dedikleri hedeyi masaüstünde hiçbir zaman göremedik konsollarda(ps4-pro xbox one s x) jaguar isminde gördük ve 2 çekirdeği sistem için ayrılmasına rağmen 6 çekirdeği ile pc'deki işlemcilerin canına okumuştur bunca zaman.konsollarda özelleştirilmiş diyorlar ya belki de bu komut setini kullanıp voltranı oluşturdular yani inanırım. masaüstünde ise hala kullanamadık tam potansiyel fx8'leri.intel fx8'lerin i7'leri madara etmesini istemedi tabi yoksa fx tek çekirdek başarımı düşük diye rezil bir işlemci değil yazılım düzgün olmazsa istediğin kadar işlemci yap.fx'in mantığı 8 sene önceden çoklu işlem üzerineydi tek çekirdek değil ve şu anda ryzen diye bir şey kullanıyorsa insanlar fx mimarisinin büyük etkisi vardır bu mimarinin oluşumunda.



    FMA3
    Supported in AMD processors starting with the Piledriver architecture and Intel starting with Haswell processors and Broadwell processors since 2014.

    Fused multiply-add (floating-point vector multiply–accumulate) with three operands.


    FMA4
    Supported in AMD processors starting with the Bulldozer architecture. Not supported by any intel chip as of 2017.

    Fused multiply-add with four operands. FMA4 was realized in hardware before FMA3.


    https://en.wikipedia.org/wiki/X86_instruction_listings#FMA4
    AMD'nin o dönem batmamasının ve bugünlerdeki başarısının sebebidir Read. Her yerde Lisa Su övgüleri görüyorum. Sırf bunun için bir konu açacağım. Read reise hakkını vereceğiz

    İşin arka kapılar ardındaki anlaşmalarını bilmiyorum ama FX'in potansiyelini tam olarak kullanamadığı doğru ama Sandy Bridge'e karşılık çok inovatif bir yaklaşım yapmışlardı. Bir takım kazanç sağladılar ama test sonuçları çok kötüydü. Excavator'de ise çekirdek başına iki farklı 4-yollu decoder ve paylaşımlı ama %50 daha büyük L1 cache mevcuttu. L2'nin de gecikmesi azaltılmıştı. FPU ise 4 yerine 3 pipeline ile kullanıldığı için daha iyi optimizasyona sahipti. 32NM'den 28NM'e geçmek de güç verimliliğini artırmıştı.

    Yani Bulldozer döneminde yapılan hataları düzelttiler ve organizasyondaki yeniliklerle Zen'i çıkardılar. Yani dediğiniz gibi bu gelişmeler Zen'in de öncesine dayanıyor. AMD dünkü firma değil. Arada olur böyle dönemler.




  • İlginize teşekkürler. Rory Read, tanıyıp sevdiğimiz yöneticilerden biri olmakla beraber bir küpur paylaşıyım geçmişten, kendi haberimi bulamadım. Erdi Bey yetişsin yardıma:https://forum.donanimhaber.com/amd-arm-tabanli-islemci-uretecegini-resmi-olarak-acikladi--67491789
    Şimdi, buradaki hemen hemen hiçbir şey tutmadı. SeaMicro ile AMD Intel işlemci pazarına mı tedarik yapacak bile dendi. En az 3 seri orta sınıf işlemcisi iptal edildi. Bir de böyle kıyaslamak gerek ikinci paylaştığım videodaki imânın kime dâir olduğuna yönelik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 5 Nisan 2020; 4:55:3 >
  • artık dünyada amd yi durduracak bir güç yok

    amd nin başında kadın yönetici olması iyi öylede kalmalı

    amd sizi düşünür dolandırmaz paranızın karşılığını fazlasıyla alırsınız

    ama amd bla bla bla

  • İzlemeden yorum yapmayın, bu seferlik.

  • 2019 yılı, masaüstü bilgisayarların odağında geçen bir yıldı. 2020 ise dizüstüler, taşınabilirler ve çok ince serilerle dolu bir yıl olacak.
  • Evkur'da Acer AMD Ryzen 5 4699TL diye reklamı geçti az önce. Ha gayret, az beri olacak!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.