Şimdi Ara

Panik bozukluğu olan varsa bakabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba hepinize. Direkt konuya girmek istiyorum, çok normal olmayan bir hayatım var ve uzun süredir uyuşturucu kullanmam dolayısıyla beynim artık error verdi ve depresyon belirtileri başladı ve panik bozukluk teşhisi kondu bana. Uzman destek aldım, ailemde de sağlıkçılar var ve bana söylenenleri uygulayarak bir buçuk sene kadar ilaç tedavisi gördüm. (Bu bir buçuk senenin son 7-8 ayı kadar yine uyuşturucu kullandım ama psikiyatrın verdiği ilaçları da düzenli kullandığım için bir sorun olmuyordu)

    2-3 ay kadar önce düzeldim diye doktorun da tavsiyesiyle bu ilaçları bıraktım ama bıraktıktan bir kaç hafta sonra bu panik atak olduğunu düşündüğüm hastalık tekrar nüksetti. Hemen her gece yaşıyorum. Yemek yedikten sonra rahatsızlık duyuyorum, gece bir takım huzursuzluklar yaşıyorum uyutmayan. Bilenleriniz vardır.

    İnternetten bir çok kaynak okuyup, profesorlerin videolarını izledim belirtiler tamamen var ancak internette rastlamadığım bir durum daha var bende. Size bunu soracaktım. Bu atak durumu geldiğinde hep tuvaletim varmış hissi yaşıyorum ve çok fazla gaz oluyor. 5-10 kere tuvalete girdiğim oluyor. Bu durumu yaşayan var mı aranızda onu merak ettim. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle değil de, aranızda yaşayan varsa tecrübelerini aktarabilirse çok sevinirim. Rahatsızlı olan herkese geçmiş olsun, şifalar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALAK_ -- 2 Nisan 2020; 1:14:17 >



  • Geçmişte yaşadım.

    Sık tuvalete çıkma biraz stresle alakalıdır ve benim de vardı. Hastalıkla savaşabilmek için yapmadığım şey kalmadı. Her tuvalete girişimde elimi yüzümü soğuk su ile yıkayıp abdest alır gibi kulaklarımı ensemi ıslatıyordum. Evde ruhum daralıyor, dışarı çıkınca da eve gitme isteği duyuyordum. Allah düşmanımın başına vermesin.

    Tuvalet olayı normal. Stres tuvalet isteği, gaz, sindirim sistemi sorunlarına neden olabilir. Benim madde sıkıntım yoktu, yaşadığım olaylar nedeniyle olmuştum.

    Kullandığım ilaç da maalesef derdime çare olmayıp zamanla kendi kendime düzeldim. Doktora bizzat kendim teklif ettim bırakayım artık diye. Bir yıldan fazla kullanmıştım ve bıraktığımda daha kötü bir depresiflik, karamsarlık, çöküntü, gibi sıkıntılar başlamıştı.

    Sana tavsiyem prof ünvanı olan doktorlara git. Ufakların kendine hayrı yok, derste ezberlenmiş bilgilerle hareket ediyorlar.

    VE SON OLARAK: MUTLAKA İYİLEŞECEKSİN VE İYİLEŞTİĞİNDE DAHA OLUMLU AKILLI BİR İNSAN OLACAKSIN...

    Sık dişini.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.