Şimdi Ara

2008 ve 2018 deki gibi ötv indirimi gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • O zamanlardada ekonomi yavaşlamıştı, 2008 de özellikle küresel boyuttaydı bu yavaşlama. Şuan ötv inidirimi gelmez diyenler devletin kasasında para yok argümanına sığınıyor, ama o zamanlar çok mu fazlaydı devletin parası?

    İkinci olarak o zamanlar faiz yüksekti diyenler var, şuan 6.6 oldu dolar daha fazla faiz indirimi olur mu veya faiz mi arttırır merkez bankası kim bilebilir?

    Verileri üst üste koyunca mantıklı geliyor ötv indirimi. Tamamen şahsi görüşüm tabiki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dune kadar umudum vardi ama artik yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KDV ve ÖTV ikisi de tek haneli olacakmış.


    Nisan1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koyun can derdinde kasap et derdinde
  • seve seve gelecek en geç mayısta
  • Şu anda İban veren devlet var yardım için hala ÖTV indirimi gelecek diyorsunuz. Turizm de bu yıl bitti Hangi dövizle aldığımız arabalara ÖTV indirimi gelecek acaba? Her aldığımız araç kurun artması demek. ÖTV indirimi gelene kadar zaten fiyatlar çıkmış olacak gelse gelse bugünkü fiyata gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar paraya ihtiyaç varken sıfırlanmaz ama piyasayı canlandırmak için indirim gelir bence. İndirim gelse ne olacak gerçi? En dandik araba 100 küsür bin TL. Ortalama C sınıfı bir araç almak indirim gelse de çok zor olur.

    Son olarak inşallah sıfırlanır da şu sahibinden tayfasının elinde patlar araçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mydonanim M kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatlar zaten aşırı şişmişti şimdi bu kriz ortamıyla daha da şişecek, mesela bugün vw yeni fiyatları açıkladı %5-10 zam koymuş temiz. ÖTV önemli bir gelir kalemi ancak bu fiyatlarla emin olun neredeyse kimse araç alamaz ancak durumu çok iyi para hesabı yapmayan biri olması lazım. Kaldı ki son 1 ay içinde yanlı haber sitelerinde yıl ortalarında ötv indirimi bekleniyor haberleri yapıldı. (haber7, star, takvim, ahaber gibi..) Dolayısıyla devlet hiç ötv geliri elde edememektense satışı artırıp gelir elde etmeyi hedefleyecektir. Bence bu yıl ötv indirimi gelmeme lüksü yok.
  • Hocam keşke gelse, keşke herkes gönlündeki aracı alabilse inanın bunu en çok ben isterim.

    Sıkıntı şu ki Türkiye para basmak zorunda, bir kaç hafta içinde para basacaklar kaçış yok. Şu an işimiz şansa diğer ülkelerin de para basmasıyla en iyi ihtimal bu seviyelerde kalır Euro. Diğer türlü döviz girişi de olmayınca neyle alacağız araç? Bankadaki sayıları değil gerçek döviz gönderiyoruz her ithalatımızda. 50 milyara yakın turizmden döviz girdimiz oluyordu o da yok. Toyota CEO’su bile ÖTV indirimi beklemiyoruz diye açıklama yaptı. Yandaş basının söylediği ne gerçekleşti ki bu gerçekleşsin.

    Yine de herşeye rağmen dediğiniz gibi bir indirim gelebilir ama o vakit zaten boş paket Clio 170 000 TL’ye filan dayanmıştır mecbur indireceklerdir. Bugünkü fiyatlara ya gelir ya gelmez. 2019 yılında yapılan indirim gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonanim -- 1 Nisan 2020; 14:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzin mazota da indirimden sebep vergi zammı geliyormus. otv beklemeye devam eden edebilir. umuttur insanı yasatan
  • Bu aylarda ötv indirimi olmaz geçmişteki krizlerle bu durumu karşılaştırmayın. Kademe kademe sokağa çıkma yasağı prosedürü uygulanıyor. Kontrollü bulaşma oranlarına geçemezsek (hastaneleri tam kapasite doldurmadan yavaş artan oranlar) tedbirler artarak en son komple sosyal hayatın fişi çekilecek. Şu an kademeli karantina var, ardından bölgesel karantina , temel ihtiyaçlar dışında bütün satış yerlerinin kısmi-tamammen kapanması , akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı , ivedi haller dışında 7/24 sokağa çıkma yasağı takip edecek. Artan tedbirler olacağıda açık virüs hızla yayılıyor ve halkında bu durumun ciddiyetini anladığını sanmıyorum.

    Bu durumda ötv indirimi ile hareketliliği arttırıp potansiyel bir taşıyıcıyı showroom a getirme riskini devlet almaz. Sıfır pazarı hareketli olsaydı temel ihtiyaç olmadığı için yasaklanması gündeme gelebilirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otv indirimi gelmez. Yerli uretime faiz indirimi gelir. Pesinati dusururler. Kontrolsuz sekilde tum araclara otv indirimi gelirse cari açık patlar. Ayrica Turkiyede fabrika acmayan vosvogen gibi firmalara devlet boyle kıyak yapmaz.

    Turkiyede uretilen araclarla ilgili bir gelişme olur kanaatindeyim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tüh ben 2018 deki ötv indirimini nasıl kaçırdım ya, kimse de söylemedi!
  • Şuan arz sıkıntısı var ötv indirimi gelmez. Üretim normale dönerse seneye belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3008 seçin insanlar 6 aydır sıradalar. Diğer markaları saymıyorum bile
    Aksine bu kadar talep varken bence ötv yı arttırmak için doğru zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3008 seçin insanlar 6 aydır sıradalar. Diğer markaları saymıyorum bile
    Aksine bu kadar talep varken bence ötv yı arttırmak için doğru zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv indirimi gelir ama 3. ya da 4. çeyrek mi olur bilemem. bunu da 4 temel ekonomik nedenle genişçe yazabilirim ama yazı uzun olur ancak şunu söyleyeyim gelmez diyen arkadaşlar ekonomiyi yönetse açlıktan terliklerinizi kemirirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.