Şimdi Ara

Kasko dan verilen ikame araç sokağa çıkma yasağı olursa ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım ufak bir çarpma sonucu serviste ve serviste içinde bulunduğumuz durumdan dolayı yarı kişi ile dönüşümlü çalışıyorlar belki bundan dolayı normal süreden daha uzun tamir süresi olabilir. Araç kasko dan yapılacak ve bende 4 gündür kasko tarafından verilen ikame araç var ve bunuda sigorta şirketi bir rent a car dan kiralıyor. Bu durumda bu 10 günlük süre zarfında eğer sokağa çıkma yasağı gelirse bendeki aracın durumu ne olur. Biraz araştırdım ama bişey bulamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Acentenin ile konuyu görüşürseniz süre uzatımı alabilir yada yasak gelirse dışarı çıkamayacağiniz için aracı teslim alırlar yasak kalktığı zaman eğer aracınız hala çıkmadı ise ikame nin tekrarını alabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İkame aracın tekrarı sadece bu tür durumlar olunca mı alınabilir çünkü eğer sokağa çıkma yasağı olmazsada içinde bulunduğumuz durumdan dolayı araç geç çıkacak buda 10 günün sonunda ikame araç tekrarı istememe hak tanır mı normal şartlarda servisten araç çıkmadığında da alınabilir mi ve bu tekrar sonrası ikame araç için ücret alırlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olağan üstü durumlarda ikame araç uzatılması veya hasarın karşılanması gibi durumlar yasa gereği kasko kapsamı dışındadır.

    Mesela bir savaş durumunda kasko ödeme yapmaz. Terör saldırısında ise yapar.

    Yaşadığımız günler olağan üstü durum olarak geçtiği için ikame aracınız normal şartlarda uzatılmaz. Bir ihtimal firma iyi niyet göstergesi olarak uzatabilir ancak o da onarım süreci boyunca olmaz. Onarımı yapan firma , size aracı sözleşmede belirttiği sürede teslim etmek zorundadır. Kasko firmaları servislerle ilgili işlem yapamayacağı için servisiniz size (mesela mercedes bu dönem başladı bu işe) aracınız kaldıkça ikame araç verebilir.
  • Sigorta şirketleri ohal durumunda ikame aracı uzatmaz, zaten öyle bir durumda ikame araca ihtiyacınız da olmaz,zaten sokağa çıkma yasağı var, aracı ne yapacaksınız o durumda.

    Sadece sizin değil şuan binlerce araç vardır serviste tamir gören hepsine uzattığını düşünün, günlük asgari 200 TL civarında şuan, herkese uzatırsa ekstra külfet maliyet getirir sigorta şirketine.Şuan tüm herkes harcamalarını kısıyor...
  • sokağa çıkma yasağı kapsamında ikame araç hizmetini kullanıyor durumdaysanız peki teslim süresi geçtiğinde araç teslim edilmezse herhangi bir sorun olur mu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yazabilir mi
  • insurancesigorta İ kullanıcısına yanıt
    Sokağa çıkma yasağı olduğu dönemlerde, top yekün kimse sokağa çıkamaz şeklinde değil, gerekli görülen hallerde yasak esnetiliyor zaten.
    Farz-ı misal benim abim 1980 döneminde sokağa çıkma yasağı varken gece doğmuş:)
    Annem doğuma giderken daha sokaktan ana caddeye çıkarken askeri kontrol noktasına denk geldiklerini ve bir askeri aracın önde eskortluk yapması ile hastaneye gittiklerini anlatır.
    Hastaneye giderken 7-8 askeri kontrolden geçerken hiç birinde zaman kaybetmediklerini anlatır.

    Velhasıl kelam onun çözümü çok basit, ikame aracı sağlayan firmaya tüm araçlarını garajına çekene kadar izin verilir zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.