Şimdi Ara

Laptopta performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 1.5 sene önce (2018 Kasım civarı) bilgisayarımda basit bir ekonometri programı kullanırken aniden kapandı. Bilgisayarımı şarjda kullanmıyordum. Tekrar açtım ve işimi tamamladım. Ancak eve geldiğimde bilgisayarımı şarja taktığım zaman performansında gözle görülür bir düşme olduğunu gördüm. Yüksek ayarlarda oynadığım oyunları düşük ayarlarda anca oynayabiliyordum. Aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartları sürücülerinde sorun olduğunu gördüm ve sürücüleri tekrar yükledim. Fakat değişen bir şey olmadı. Bilgisayarcıya götürdüğümde ise bana sorunun kaynağının işletim sisteminden olduğunu, (ki bana pek mantıklı gelmedi) Windows 10 yüklendiğinde sorunun çözüleceğini söyledi. Sistemimi 8.1'den 10'a güncellediğimde ise hiçbir fark olmadığını gördüm. Ben de artık bilgisayar miladını dolduruyor herhalde diyerek o şekilde kullanmaya devam ettim ki bugün bir şey dikkatimi çekene kadar:

    Laptopta performans düşüklüğü

    Opera GX'in 1.5 GB RAM kullanmasına rağmen bellek kullanımı %58 gösteriyor. Bu performans düşüklüğünün sebebinin RAM'ler ile bir alakası olabilir mi? Eğer değilse sorunun nedeni ne olabilir?

    Bilgisayarımın modeli Lenovo Y510P. 4 sene önce 1TB+8GB orijinal hard disk yanmıştı. Bende 240 GB SSD almıştım. Onun dışında donanımsal olarak hiçbir sorunu olmadı.

    Laptopta performans düşüklüğü



  • Performansa etkileyen bir çok neden var. Yazılımlarınız güncel mi mesela. Bazı eksikleriniz olabilir. Masaüstünde Adobe Reader 11 görülüyor. Güncel version,Adobe Reader DC uzun zamandır mesela ? Sistemin genel durum logları başka sorunları ortaya koyabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.