Şimdi Ara

ABD Uzay Kuvvetleri, sorumluluğunda fırlatılan ilk uyduyla resmen uzaya adım attı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkenin Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde tesis edilecek yeni bir gücün oluşturulmasına onay vermesiyle 20 Aralık 2019 tarihinde kurulan Amerikan Uzay Kuvvetleri, dün itibariyle önemli bir kilometre taşını geride bıraktı ve uzaya ilk adımını attı.



    Dünyanın yeni savaş alanını “uzay” olarak tanımlayan Trump’ın onayıyla kurulan Uzay Kuvvetleri, ABD’nin 70 yıldan uzun bir süredir kurduğu ilk yeni silahlı güç olma özelliğini de taşıyor. Uzaya asker yerleştirilmesi anlamına gelmeyen bu adımın, ABD’nin sahip olduğu iletişim ve gözetleme uydularını korumak maksadıyla atıldığı belirtiliyor.



    Ayrıca Bkz.NASA, uzay araçlarında kullanılacak yeni itki sistemlerinin test görüntüsünü paylaştı



    Sahip olduğunu 16 bine yakın personel desteğiyle çalışmalarını sürdüren birlik, uzaya ilk adımını United Launch Alliance’ye (ULA) ait bir Atlas V roketinde taşınan uyduyla attı. 6 adetten oluşan Gelişmiş Çok Yüksek Frekans (AEHF) serisi uydulardan sonuncusunu yörüngeye yerleştiren Uzay Kuvvetleri, görevi başarıyla tamamladı. Uydunun mali değerinin 1.2 milyar dolar olduğu ifade edilmiş. Bir röle istasyonu olarak görev yapacak uydu grubu uzayda meydana gelecek patlamalara karşı da mukavemet gösterebiliyor. Sistemin toplam maliyeti ise 11 milyar dolardan fazla.



    ULA’ya göre AEHF uyduları, stratejik komutanlık ile kara, deniz ve hava platformlarında görev yapan silahlı kuvvetler personeline küresel ölçekte ve şifreli iletişim imkânı sunuyor.



    Florida’da bulunan Cape Canaveral fırlatma merkezinden uzaya gönderilen Atlas V roketin ilk denemesi yer ekipmanındaki bir hatadan dolayı başarısız olunca, fırlatma 1 saat 21 dakika gecikmeli başladı.





    Fırlatma kapsamında bir açıklama yapan birliğin uzay operasyonları komutanı Orgeneral Jay Raymond, “KOVİD-19’a rağmen fırlatmaya hazırız.” ifadesini kullanmış.











  • korona gelecek dertler bitecek :D

  • Savaş stratejisi için yapılan bir uydu için 11 milyar dolar ama sorsan insanlarına korona kitin pahalı test yapamıyor, sağlık sistemin sadece zengine hitap ediyor! Bu dünyada ne için yaşıyoruz savaşmak için mi? Öyleyse bin uydu daha yollayın nasılsa dünyada yaşayan kalmayacak onlar dönüp dursun tepemizde.

    Ve bu gün dünyadaki sağlık çalışanlarına ABD'de çalışması için de para teklif edildi. Kendi ülkenizi ana babanızı bırakın Amerikan vatandaşlarına bakın size bolca para vereceğim diyor. Bravo. THY uçaklarının neden hala ABD'ye uçuşlarını yasaklamadığını da anlamış olduk. Her şey para mı?
    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-h-and-j-visas-for-medical-professionals.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 27 Mart 2020; 13:35:32 >




  • İmamoğlu konu ile ilgileniyor

  • Duz dunyacilar bu aralar sessiz :))))

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Düz dünyacılar hep olacak ama benim asıl anlamadığım bunlar ile neden muhatap olunduğu,Tıpkı ateistlerin, Allah ile çok uğraşması ile aynı psikoloji olsa gerek, aramızda psikolog varsa sebebini açıklayabilir mi.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    😁

  • nikony kullanıcısına yanıt
    baya komikmiş

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    evet

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    aynen

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Olaya muhtaplik boyutuyla ele almiyorum cunki uzman degilim .

    Ama hayallleri yok eden havacilik uzay alanlarinda hatta Jeolojiye merak ve potansiyel cevherleri koreltmeye yok emteye hizmet edenlere karsi bir durus ta olmalidir...

    Temel Bilimleri Fen Bilgisini alan bir ogrenci Lise sona kadar Cografya dahil bircok derse karsi bu kirli orta cag orumcek fikirlilige sahip aymazlarin veya kasitli yapanlarin baska emellerine de kimse ne alet ne kurban olunmamali.


    Universitelerde de ilgili bolumlerde durum daha da vahimlesebilir..




    Amerikan Uzay Kuvvetleri ile Uzay Savunmasina Amerika da pratiksel olarak ilk icraatini gerceklestirmistir. DEvaminda diger ulkeler ve birlikler de gelecektir...
  • Adamlar 500.000 test yapmış rakamları bilelimde konuşalım sağlık sistemi deniyorda sigortasız ile sigortalı ayrımı o bizdede aynı sigortan yoksa hastanelerin kapısından girmen zor. Gaziosmanpaşada özel hastaneye giden vatandaştan günlük 1000 tl istendiğini biliyormusun?

  • sizde benim gibi düşüyorsunuz
  • ABD silah sanayisinde gelişmeye devam ediyor

  • ABD her yerde gelişiyor yaa uzay silah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.