Şimdi Ara

Türkiye'de otomotiv üretimi neredeyse tamamen durdu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs nedeniyle geçici olarak kepenk indiren yerli otomotiv üreticilerine Hyundai Assan da katıldı.



    Hyundai Assan, küresel bir salgın haline gelen koronavirüsün (Covid-19) Türkiye’yi de etkilemesi sonucu çalışanlarına yönelik gerekli tedbirleri aldığını duyurdu. Bu kapsamda, 1 Nisan tarihi olarak planlanan üretime ara verilmesinin salgın riski nedeniyle öne çekilerek 27 Mart – 13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.



    Ayrıca Bkz.Dünyanın ilk içten yanmalı motorlu otobüsü 125 yaşında



    Hyundai Assan’ın ilerleyen dönemlerde de mevcut durumları değerlendirerek gerekli tüm aksiyonları almaya devam edeceği aktarıldı. Yani gerekli görüldüğü takdirde üretime ara verme süreci uzatılabilir. Zira Mercedes-Benz Türk de Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 23 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında üretime ara vereceğini duyurmuş, daha sonra bu süreyi 20 Nisan tarihine kadar uzatma kararı almıştı.



    Hyundai Assan’ın da katılmasıyla birlikte Türkiye otomotiv sanayisi neredeyse tamamen durmuş oldu. Daha önce de Toyota, Honda, Oyak Renault, Ford Otosan, Isuzu, Otokar ve Türk Traktör de üretime geçici olarak ara verme kararlarını duyurmuştu. Tofaş ise üretim miktarını azaltma ve hatlarda 1.5 metre sosyal mesafe kuralı gibi tedbirlerle üretime devam ediyor.




  • yahu bir ay herkes evinde otursun. türkiye batmaz ama hastalığı büyük ölçüde başımızdan savarız.

  • Tofas sasirtmadi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu anki kapanmaların sebebi Çinden gelen tedarik ağının bozulması. Tedarik ağı ortalama 6-8 hafta süre alır. Yani çinde 8 hafta önce üretimin durması sebebiyle gelmeyen parça şu anda üretimi durduruyor.

    Firmalar Çinde fabrikaların geçen hafta itibariyle üretime başlaması sebebiyle parça tedariğini yeniden sağlayabilecek. Ancak ilk etapta maliyeti artırsa da nakliye uçaklar ile yapılarak 8 hfiaftanın tamamı kaybedilmeyecek.

    Tabi ki Türkiye'de durumun çok çok kötü hale gelmediğini varsayarsak 2 haftaya üretim başlatılabilir. Ancak muhtemelen bizde artan vakalar sebebiyle tedarik ağından bağımsız olarak tekrar erteleme gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki 1 ay fabrikalar durduruldu araba üretilmedi ama bu virüs illeti 1 ay sonra temizlenecekmi insanlar nereye kadar karantinada kalıcak herkesin tuzu kuru deilki evinde kalsın kira,doğal gaz,elektrik,su gıda bunları kim karsılayacak fabrikalar işcilerine ne kadar bakabilecek devlet tarafından iş verene destek adına bir önerge kanun yasa gelmedigi surece kimse isciyi düsünmez çıkartmalar başlar inşallah tez zamanda bu iletin aşısı bulunurda ekonominin çarkı yeniden dönmeye başlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 27 Mart 2020; 1:58:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gidişle uzun bir süre daha ara verecekler gibi duruyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tedarik zinciri bozuldu, normal.
  • Şu sıralar otomobil daha çok satılır. Çünkü toplu taşıma kimse kullanmadığı gibi artık yavaş yavaş şehirden ve toplu yaşam alanlarından kaçma planı yapanlar var. Arabalara atlayıp şehir dışına köylere doğaya kaçıyorlar. Sağ kalan doğanın ebesini de bu şehirli korkaklar belleyerek dünyayı tamamen bitireceğiz belli.

  • üretim yok sa gelişim yok zor bir durum

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.