Şimdi Ara

5 adet 3 katlı maske 19,90 BİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
23.834
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün bimlerde satışa sunulmuş. Almanya'ya ihraç edilecekken ihracat durdurulduğunda iç piyasaya sunulan ürün. Piyasada bulunan merdiven altı ürünler gibi değil, dikimi malzemesi oldukça kaliteli. Üzerinde sağladığı spesifikasyonlara yönelik teknik değerlerde var.

    Normalde en fazla 30-40 kuruş olmalı evet ancak merdiven altı tek katlı maskelerin 50lik kutusunu 150 liraya sattıkları düşünülünce fiyat bu piyasaya göre uygun.


    5 adet 3 katlı maske 19,90 BİM

    5 adet 3 katlı maske 19,90 BİM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam bakın ben acil personeliyim. Enfeksiyon uzmanına da sordum, göğüs hst. uzmanına da sordum, makaleleri de inceledim. Bu maskeler covid19'u filtrelemez. Covid19 0.3 micron boyutunda ve 0.3 micronu sadece ffp2-ffp3 n95 maskeler filtreler. Hatta yeni çalışmalar boyutun 0.14 olduğunu söylüyor. Şimdi dışarı çıktığımda bezden siyah maske yapıp satışa sunmuşlar ve salaklar gibi bunu alıp kullananları görüyorum. Maske alacağınıza dezenfektan ya da 70 ve üstü kolonya alın her temasta elinizi dezenfekte edin bu maskeden milyon kat daha etkili korunma yöntemidir.
    Hocam sizin yazdıklarınızdan sonra bu konuyu araştırdım. Doğrudan konuyla ilgili deneyleri aktaran ve doğrudan hava filtrelemeyle ilgilenen bir siteden deneylere dayanan önemli bulduğum bir kaynağa ulaştım. Buyrun kaynak:https://smartairfilters.com/en/blog/coronavirus-pollution-masks-n95-surgical-mask/



    Edinburgh Üniversitesi'nde maskelerin partikülleri ne kadar engelleyebildiğine yönelik yapılan deneyde (Buyrun bu da deneyi içeren makale:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2662779/) N95 maskelerin Coronavirus'un boyutu olan 0.06 micron -0.14 micron arası oluyor (siz yanlış yazmışsınız, yazdığınızın onda biri daha küçük) bu boyutta parçacıklardan 10 kat daha küçük 0.007 micron büyüklükteki parçacıkların bile %95'ini tuttuğunu gösteriyor. Onu bırakın sıradan basit bir cerrahi maskenin yani şu BİM'de satılacak olanların da Coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkların %80'ini tuttuğunu gösteriyor.



    Sonuç olarak şöyle demişler: "Conclusion: Masks – including surgical mask and N95 mask – can capture tiny particles over 10 times smaller than the coronavirus."
    Yani cerrahi maskeler de N95 maskeler de coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları yakalayabilirler.

    Diğer bir faktörü, maskedeki boşluklardan yani yüze uyumu nedeniyle içeri parçacık girmesini hesaba katarsak, ki esas mesele budur ve de N95 maskenin üstünlüğü buradadır, yine cerrahi maskeler coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıklarda bile %63 etkiliyken 3M N95 maskelerde bu oran filtre ve maske tipine göre %84.4'ten %99.7'ye kadar çıkıyor.



    Yine sonuç ve özet olarak şöyle diyor çalışma:
    "Bottom line: masks can filter particles as small as 0.007 microns – 10 times smaller than viruses, and much, much smaller than PM2.5. What’s more, they work surprisingly well even while people are wearing them. Surgical masks are cheap and more readily available, and also they do surprisingly well at filtering 0.1 micron, virus-sized particles."

    Özetlemek gerekirse:
    Maskeler 0.007 micron büyüklüğünde, coronavirus'ten 10 kat daha küçük parçacıkları tutmakta son derece etkili, bundan 10 kat daha büyük coronavirüsleri tutmaktaysa cerrahi maskeler de oldukça iyi bir iş çıkarıyor ve yine daha kolay bulunabilmesi ve ucuz olmasıyla ön plana çıkıyor.

    Yani hocam, sizin yanılgınızı da anlayabiliyorum çünkü virüs konusu ve bu virüslerin maskeyle ilişkisi konusunda hiçbir çalışma yapmamış, akademik yayın yapmamış sayısız doktor ne yazık ki fikir belirtiyor. Hatta Doç. Dr. Oytun Erbaş, oldukça da popüler bir isim, kendisi de maskelerle ilgili olumsuz bir konuşmasıyla Türkiye'nin tıp alanındaki en iyi üniversitesi veya en iyi üniversitelerinden biri diyebileceğimiz Hacettepe Üniversitesi'nde doğrudan enfeksiyon alanında uzman olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın (http://www.hastane.hacettepe.edu.tr/115.html?drid=47 ) cevabı vardı, ekşisözlükte (https://eksisozluk.com/entry/103426199 ) paylaşılmış, onu da aşağıda oradan aldığım alıntıyla ekliyorum.

    "Doç. Dr. Oytun Erbaş: virüs dediğin şey küçücüktür, corona virüs her türlü maskeden geçer, hepa filtreden bile geçiyor, yani ben maskenin hiçbir koruyuculuğu olmadığını biliyorum.

    Prof. Dr. Ateş Kara: oytun... korona virüs virüsler arasındaki en büyük virüslerden bir tanesi, hepa filtreden geçmesi imkansız, maskelerin koruyucu özelliği vardır.

    Doç. Dr. Oytun Erbaş: hepaların boyutu değişebilir hocam tabii. bir de eliyle maskeleri oynuyor insanlar, ondan geçirebiliyo bazen"

    Yine son bir sonuç olarak sizinle konuşan göğüs hastalıkları uzmanı gibi veya Oytun Erbaş gibi popüler bir doçent gibi birçok isim bu konuda fikir belirtebilir ve hatta onlardan daha bu alanla ilgili ve daha tecrübeli Prof. Dr. Ateş Kara gibi isimler de fikir belirtebilir ama bunların hepsi felsefede, mantıkta "argumentum ad verecundiam" diye bilinen otoriteye başvuru safsatasına dahildir, bu safsata "beyanı yapan kişi saygın ve sözü geçen bir kişi olduğundan dolayı yaptığı önerme tartışılmadan doğru olarak kabul edilmelidir", görüşüne dayanır. İşin özü konuyla ilgili konuşan kişi ne kadar uzman da olsa, bizim konuyla ilgili çalışmaları, araştırmaları, görüş farklarını inceleyip, doğruya ulaştığımızdan emin olduktan sonra insanlara maskeler işe yarıyormuş, yaramıyormuş dememiz lazım yoksa bizim yüzümüzden insanlar hasta olabilir, ölebilir ve nedeni de bizim yarattığımız bilgi kaynağı olur, her ne kadar başkasına dayanarak ve iyi niyetle konuşmuş olsak da.
  • 1 liralık maskeler 5 lira olmuş ve biz bunu fırsat diye paylaşıyoruz. Yazıklar olsun böyle durumları fırsata çevirenlere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer kimse almaz ise fiyat daha da aşağılara inecektir. Hatta indiği fiyatları görünce şaşırırsınız. Eğer ihtiyaç yoksa almamanızı öneririm fiyattan dolayı
  • 4 tl iyi fiyat şu an talep çok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet kendisi alıp dağıtmadıkca böyle fiyatlar devam eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uyaran

    4 tl iyi fiyat şu an talep çok
    hocam bu ürün bir kere kullanmalık fiyatın nesi iyi tamam heryerde pahalı da bunu alıp bir gün kullanıp atacaksınız ertesi gün ne olacak,o kadar zenginseniz bilemem tabi gider 50 tane alırsınız 200 lira verirsiniz 1 ay götürür sizi
  • hayatgezi kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tabi ki ancak ihtiyaç duyan insanlar var. Eczanede tanesini 10 liraya satan yerler var, hastalığı sebebiyle takmak zorunda olanlar çapada hastaneden 5 TLye temin etmiş tanesini.

    Yani en azından bu insanlar için şu aşamada fırsattır. Sağlık bakanı dün açıkladı bizim aldığımız fiyattan özel sektörede temin edeceğiz diye. Umarım kısa sürede bu gerçekleşir ve böyle zincir marketlerde vs tanesi 1 liralara düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu bu fiyattan alıp 50TL'ye satacak adam kaynıyor bu memleket.
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın, günlük kullan at ffp3 maskeye 50 lira veremem ancak 4 lirayı ben verebilirim kendi adıma. Zaten home office çalışıyoruz bana markete giderken haftada 1 gün lazım. Yani ayda 1 paket 20 lira benim işimi şu an görüyor ve benim gibi milyonlarca insan var şu an. Memuru, home office çalışanı, okulu tatil öğrencisi, işyeri izne çıkaranı, işyeri geçici duranı vs. Onlar için bu bir fırsattır. Her gün çıkmak zorunda olan, asgari ücretle şu ortamda sağlığını tehlikeye atmak zorunda olana tabi ki fırsat değil, önce rabbim sonra ise devlet onların yardımcısı olur inşallah.

    Ben kendi ilimde bulamadım mesela maske, Ankarada tesadüfen aileme alışveriş yaparken denk geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Mart 2020; 16:56:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün Kız meslek lisesinden tanesi 1,5 liradan aldım. toplu satmıyorlarmış ama 3 kişi 150 tane alacağız kişi başı 50 tane. çevrenizde varsa mutlaka arayıp sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler stok ne durumdaydı bitmiştir diye düşünüyorum maske yok almak lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu maskelerin dışardan içeriye su damlacık molekülü geçirmeme özelliği var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maske kullanılması elzem değil. sağlıkçıların ihtiyacı var maskeye. hastayla yakın temasa giren onlar. bu virüs tbc gibi havada asılı kalmıyor. hapşıran öksüren kişilere mesafe koymanız yeterli. korona temas ile bulaşıyor. uv ışık görmeyen yüzeylerde 4 saat aktif kalıyor. yüzeyden eline elinden ağzına.
    maske ağız ile direk temasta. ya virüs pamuk olan bu yüzden virüsü iyi muhafaza eden maskedeyse? toplumun kullanması yarardan çok zarar getirir diyenler var
    vurgunculara fırsat vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasada tanesi 2,5tl lere kadar inmişken alınır mı bilemedim.
  • nc.nc N kullanıcısına yanıt
    Sabah satışa çıkmış benim girdiğim mağazada kutunun üçte ikisi doluydu hala.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 26 Mart 2020; 17:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -OFLU- kullanıcısına yanıt
    nerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskikarateci

    maske kullanılması elzem değil. sağlıkçıların ihtiyacı var maskeye. hastayla yakın temasa giren onlar. bu virüs tbc gibi havada asılı kalmıyor. hapşıran öksüren kişilere mesafe koymanız yeterli. korona temas ile bulaşıyor. uv ışık görmeyen yüzeylerde 4 saat aktif kalıyor. yüzeyden eline elinden ağzına.
    maske ağız ile direk temasta. ya virüs pamuk olan bu yüzden virüsü iyi muhafaza eden maskedeyse? toplumun kullanması yarardan çok zarar getirir diyenler var
    vurgunculara fırsat vermeyin
    Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

    Araştırmada, virüsün, plastik ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde 2 ila 3 güne kadar, kartonda 24 saate kadar ve bakır üzerinde sadece dört saate kadar yaşayabildiğinin tespit edildiği aktarıldı.
    https://www.cnnturk.com/dunya/abdde-carpici-arastirma-virus-havada-3-saat-kalabiliyor?page=3




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aqhuan

    bugün Kız meslek lisesinden tanesi 1,5 liradan aldım. toplu satmıyorlarmış ama 3 kişi 150 tane alacağız kişi başı 50 tane. çevrenizde varsa mutlaka arayıp sorun.
    Şuanda harıl harıl maske ve dezenfektan üretiyor mesleki liseleri takdir ediyorum hepsini yürekten. Ama standartlara uygun mu bu maskeler? Geçen hastaneye giderken eczaneden maske alayım dedim tanesi 4 liradan(mecburiyetten) aldım. Lastilkler bildiğimiz don lastiği ile yapılmış kulağımı o kadar rahatsız etti ki anlatamam.(iade edemedim maske olunca yoksa iade ederdim) İlerideki eczaneden tekrar aldım. Muhtemelen meslek lisesi vs üretimiydi. Koruyuculuğuna da inanmak zor bu tür üretimlerin bilmiyorum . Denemeden almayın derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackEagles2 kullanıcısına yanıt
    piyasadakilere de güvenemiyoruz. bu da devlet destekli üretim olduğu için en azından hammadde konusunda tedarikleri güvenilirdir diye düşünüyorum. dezenfektan konusuna gelince beklediğim gibi çıkmadı. sadece çamaşır suyuydu malesef. alkollü olan el dezenfektanlarından değiller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.