Şimdi Ara

Entegre Xe GPU’su en hızlı entegre Vega yongasından hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Mavi takım uzun bir süredir yeni mimari ile gelecek harici kartı üzerinde ter döküyor. Entegre grafik birimlerinde de kullanılacak Xe mimarisi görünüşe göre AMD’nin işini zora sokacak.



     



    3DMark’ta ortaya çıkan 15 watt TDP’li 4/8 Tiger Lake işlemcisine eşlik eden Xe birimi her ne kadar masaüstü çözümde yer alması beklenen 96 EU’lu modelle eş çekirdeğe sahip olsa da TDP kısıtı nedeniyle daha geride kalması kuvvetle muhtemel.



    Intel entegre GPU'suyla şaşırtıyor



    Bu kısıtlamalara karşın entegre grafik birimi AMD’nin tepe model mobil APU’su denebilecek Ryzen 9 4900HS’in 1750 MHz’de çalışan 512 shader’li ünitesinin %10.5 farkla önünde. Bu durum Intel’in sürücü başlığında zamanla gideceği optimizasyonlarla iyileşecektir.



    Ayrıca Bkz.Yeni Surface dizüstüsünde de Ryzen işlemci kullanılabilir



     Diğer taraftan Tiger Lake işlemcili test sisteminin LPDDR4X bellek kullanırken Ryzen APU’sunun DDR4 bellek kullandığının altını çizelim. Ayrıca ölçüt kabul edilen sistemlerde belleklerin çift kanal modunda çalışıp çalışmadığı bilinmediği gibi RAM frekansları da bilinmiyor.



    Teorik açıdan LPDDR4X belleklerin daha yüksek frekanlara ölçeklenebildiğini de hatırlatalım. Dolayısıyla tablo biraz bulanık. Yine de Intel’in öne geçmesi rekabet adına önemli bir gelişme.








  • Vega mi kaldi adamlar konsollara rdna2 satıyor.

    Radeon, nvidia’yi iki sene geriden takip ediyordu. İntel de radeonu iki sene geriden takip ederse..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umarım güzel işler çıkartırlar, sonucta bize yarar.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Hocam şuanda pazarda satılan apular ve mobil işlemcilerde halen naviyle hibritlenmiş vega veya vega gpuları bulunuyor.

    Habere gelecek olursak o skorları tek kanal bellek ile almaları bellek darboğazından ötürü mümkün değil. Yüksek ihtimalle xe nin gerçek skoru. Intel eğer bir rekabet getirebilirse bu durumda AMD de elinde bulunan en güncel mimarileri entegre grafiğe uyarlamak zorunda kalır. RDNA2 mimarisi mevcut mimariye göre herhalde nerden bakılsa 2 kere %40 performans artışı getirir. Intelin yine işi zor. AMD çok sıkışırsa HBM kartını da oynayabilir ki o güzelliği yaparsa APU sistemcilere gün doğar. 500 liralık bellek 400 liralık anakartla apuyu coştururlar artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i5 9400f gücünde grafik işlemci olarak da 3400g rakibi bir işlemci güzel olur aslında :)

  • Ortada ürün olmayınca istediği kadar hızlı olsun. Intel'den icraat bekliyoruz. Hem gpu hem cpu konusunda. Gerçi cpuda uzunca bir süre beklemeyin dediler. Ama en azından belli seviyede gpular sunabilirlerse iyi olur. Gerçi orada şimdilik Amd'nin eski mimarili modelleri rakip alınırsa Nvidia tarafına hiç bakmamaları gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • INTEL'in entegreGPU'da AMD'ye madik atması biz son kullanıcılara yarar, bir bakarızki 2 senede şuanki 5500-5600xt seviyesi işlemci içinde gelir.
    INTEL'inde bu piyasada tutunması sektör gelişimine katkıda bulunur, AMD-Nvidia'nın hızını artırır. 1996-2002 arası 3Dgrafik işlemci dönemi rekabet sebebiyle her sene 2-2.5kat gelişime sahne oluyordu. sonraki dönemde de azalkan oyunculardan sebep gelişim hızı yavaşladı.

  • Intel 'in entegre grafikleri lanet gibi bir şey. Kurtulamıyorsun, kapatamıyorsun, müdahale edemiyorsun. Şu şartlarda içinde Intel olan herhangi bir ürün alacağımı düşünmüyorum. Intel bana hep problem çıkarttı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.