Şimdi Ara

Bir garip bağlantı sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Yaklaşık 3 senedir arkadaşımla steam üzerinden birlikte bir oyun oynamaya çalıştığımızda (daimi olmamakla beraber) birbirimize bağlanamama problemi yaşamaktayız. Atıyorum haftanın 3 günü oynayabiliyorsak geri kalan günlerde saat fark etmeksizin çok sık bağlanamama problemi veya bağlansak bile kopma problemi yaşıyoruz ki bağlanabildiğimiz günlerde de çok acı verici bir bağlanma süreci oluyor. Modem resetlemeler, Windows güvenlik duvarını kapamalar, anti virüs programlarını vs. her şeyi kapatarak bir bağlanma süreci geçiyor. İşin enteresan tarafı bazı günler hiçbir güvenlik duvarı veya antivirüs kapamadan da bağlantının sağlıklı gerçekleşiyor olması yani anladığım kadarıyla bu işlemler bağlantımızı pek etkilemiyor gibi duruyor ki yazının ilerleyen bölümlerinde tekrar değineceğim. Bağlantı anlayamadığımız bir şekilde sağlanmış olsa bile ara ara kopmalarla beraber bazı günler 30-40ms arası iken bazı günler 150-200ms olabiliyor.


    İşin garip tarafına şimdi değineceğim. Arkadaşım da, ben de kablonet kullanıyoruz. Kablonet dışında herhangi bir isp kullanan arkadaşımız (Türk Telekom, Türknet) bir oyun kurduğu zaman hiç ikinci sefer denememize bile gerek kalmadan oldukça düşük bir ping ile ikimizde bağlanabiliyoruz. Birbirimizden bağımsız şekilde mesela ben bir oyun kurduğumda başka isp kullanan bir arkadaşım da tek seferde bağlanabiliyor, bu durum kablonet kullanan arkadaşım için de geçerli. Fakat ben veya arkadaşım oyun kurduğunda başka isp'li arkadaş bağlanabiliyorken ben yine bağlanamıyorum veya en az 4-5 denemeden sonra bağlanabilsem bile en iyi ihtimal korkunç bir ping problemi yaşıyorum ki genelde akabinde kopuyorum. Bu yazdıklarım diğer arkadaşım için de geçerli. Arkadaşımız olmayan başka insanların oyunlarına girmeye çalıştığımızda ikimizde de oldukça düşük ping değerleri oluyor. Aynı sunucu olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı speedtest yaptığımzda ikimizinde aldığı değerler son derece yakın. Yani genel olarak internet bağlantımızda hiçbir problem yok gibi görünüyor. (96-98 download / 4.60-4.90 arası upload)

    Dün akşam borderlands 2 oynarken bir anda bağlantı problemleri ortaya çıkıp hiç oynayamaz hale geldikten sonra cinnet geçirip internetten bulabildiğimiz ne kadar çözüm yolu varsa denedik;
    Güvenlik duvarları kapandı, antivirüs kapandı,

    Not: etkin/kapalı yazdığım kısımlar ilgili ayarların etkin veya kapalı iken yaptığımız denemelerin sonuçsuz olduğunu belirtmek için

    Modem ayarlarının tüm güvenlikleri kapandı. (Net master infinity 401)

    •IPv4 güvenlik duvarı koruması (kapalı /açık )
    •Bölünmüş IP paketlerini engelle (etkin/kapalı)
    •Port taraması tespiti (etkin/kapalı)
    •IP flood tespiti (etkin/kapalı)
    •Genel güvenlik koruması (etkin/kapalı)

    - Herhangi bir DMZ host kurulu değil
    - Herhangi bir Port filtreleme yok
    - Yönlendirme yok
    - RIP kurulu değil
    - Herhangi bir DNS kurulu değil
    - IPv4 ağ bağlantısında da herhangi bir DNS veya ıvır zıvır yok


    Wan engelleme etkin/kapalı, kapalı iken birbirimizin ip’sini 19-23ms arası pingleyebiliyoruz fakat akabinde denediğimiz oyuna bağlanabilme denemeleri bir işe yaramadı.


    En son yaptığımız denemede tüm Windows güvenlik duvarı ayarları açık, antivirüs açık yani bilgisayarda güvenlik adına açılabilecek ne varsa açıktan sonra bilgisayarın Ethernet bağlantısını kesip Türk Telekom hatlı cep telefonumun internetini bilgisayara bağladım ve bu şekilde birkaç oyunda host oldum ve kablonet olan arkadaşım her seferinde oldukça düşük bir ms ile bağlanabildi. Aynı şekilde 2. Masaüstü bilgisayara ve laptopa cep telefonunun internetini bağlayarak kullanarak host olmayı denedim ve sonuç her seferinde başarılı oldu. Arkadaşımda aynı şekilde kendi cep telefonundan denedi ve ben de bağlanabildim.


    Bu sonuç problemin sık kullandığım bilgisayarın veya diğer bilgisayarların Windows ayarlarıyla/güvenliğiyle ilgili olmadığını bir nevi ispatladı fakat modemde yaptığımız değişiklikler de bir işe yaramadı. Pek tabii ki bu konularda oldukça tecrübesiz ve cahiliz yani modem ayarlarını olması gerektiği gibi değiştirdik ona rağmen olmadı hedede hödödö diye atıp tutacak durumda değiliz fakat aldığımız sonuçlar bunlar arkadaşlar.

    Müşteri hizmetlerini arayıp da “ya ben arkadaşımla oyun oynamakta problem yaşıyorum, arada bir bağlanabilip oynayabiliyoruz ama bazen de korkunç bir ping problemi oluyor, kopuyor ne halt edeceğiz?” gibi bir tarifte bulunsam (ki bu problem nasıl tarif edilir gerçekten bir fikrim yok) alacağım çözüm önerileri de bir işe yaramayacağı için çözüm bulabilmek adına sizlerden yardım talep ediyorum.

    Allah aşkına yardım edin, zaten karantinadan ötürü evde kafayı yemek üzereyiz bir de bu problem tuz biber ekti




    Dipnot: Hangi oyunlarda birebir bağlantı yaşıyorsun sorusunu soracak/sormak isteyen olursa diye oyunları da yazıyorum.
    (cs:go, age of empires II, borderlands 2, crusader kings II, 7 days to die, the forest, no man's sky, stellaris, don't starve together, hearts of iron IV, left for dead 2... diye liste uzayıp gidiyor)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.