Şimdi Ara

Gtx 780m overclock yapılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Stock haliyle turbo fanla 75 dereceyi geçmiyor, oc yapmak istiyorum ama elimde kalır mı korkusu var piyasa da arızalanmış çok kart mevcut normal şartlarda sorun çıkarması mümkün mü ve buna değer mi?






  • 780m için 75 derece gayet normal bir değerdir. OC yaparak 80-82 arasında stabil tutabilirsin ama çok büyük bir fps farkı yaşamayacaksınız. En fazla %10-15 diye düşünüyorum. İsterseniz afterburner ile deneyebilirsiniz. Ben olsam yapmazdım. Kart şuan yaşlandı. HD grafiğe mahkum kalabilir veya yüksek tamir ücretleri ödemek durumunda kalabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JoeyBane kullanıcısına yanıt
    işte aslında onu sormak istiyorum neden yapılmaz neden bozulur şuan gayet stabil çalışıyor benim bildiğim 85 derecelere kadar gayet normal bozulmasına ne sebep verebilir.
  • Kullandığımız her ürünün bir ömrü var. Son 15 yılda çıkan ürünlerde planlı yıpranma durumu var. Yani şöyle maksimum 100 dereceye kadar dayanabiliyor ama yıllar geçtikçe dayanma seviyesi düşüyor. 85 derecede sabit çalışan bir ürün bile malzeme kalitesizliği yüzünden arıza yapabiliyor, lehim atabiliyor vs.

    2 sene boyunca %20 OC ile 670m kullandım. Sıcaklığı da 86'nın üzerine çıkmadı. Şuan 670m verseler OC yapmazdım. Arızalanırsa hd grafik kullanmak durumunda kalacağım. OC'siz 35 fps alabiliyorken hd grafik ile o oyunu oynayamayacağım bile. Yanarsa bi tane daha alırım diyebiliyorsanız ya da yanarsa yansın beni üzmez diyorsanız overclock yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JoeyBane kullanıcısına yanıt
    Sanırım haklısınız 30 fps den 35 ye yükselecekse zaten değmez muhtemelen piyasadaki kartların birçogu da oc denedikleri için arızalanmış riske gerek yok bu şekilde de işimi görüyor teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.