Şimdi Ara

fahrettin koca herkes kendi ohalini ilan etsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    emilla da sarı hocam farketmez
  • öyle diyorsunuz da biz çalışıyoruz biz ne yapalım ?
  • Herkes kendi başının çaresine baksın. Kimseyi zorla evde tutamayız. Bu sorumluluğu alacak paramızda yok zaten acziyetinin neticesinde yapılan bir açıklama.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi ohalimi ilan edebilirim ama bu benim işime son verilmesi anlamına gelir...
  • Kendi ohalimi ilan ettim evden çıkmıyorum.
    Gelirim sekteye uğradı, kendi ihtiyat akçemi kullanıyorum, devletten yardım istemiyorum.
    Emeklilikten de ümidi kestim, yaşlılıkta başımın çaresine bakmam gerekiyor.

    ALLAH DEVLETİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. SOSYAL DEVLET OLMASA PERİŞANDIK HA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deboern

    Isci : Ohal ilan ediyorum ve ise gitmeyip hicbir ödemeyi yapmıyorum.
    Isveren: oHALde isten tazminatsiz çıkarıyorum.
    Banka: hacizi başlatıyorum.
    Ev sahibi: sektirgit evimden diyorum.
    Su firmalari: su yok po. Icin.
    Elektrik firmalari : Mum ışığında romantik bir aksam yaşayın.
    Dogalgaz: Dus almayin kazakla oturun.
    Kardeşim müsadenle paylaşıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası başlarda süreci iyi yönettiğini düşünüyorum fakat böyle bencilce bir açıklamadan sonra görüşlerim kendisine karşı tamamen değişti.

    Süreci irdeleyecek olursak yurtdışından gelenler ve 14 gün evinizde kendinizi karantina altına alın diyerek başta en büyük hatayı yaptınız ve onlarca kişiye hastalığın bulaşmasına sebep oldunuz.
    Bilinçsiz bencil insanları bu konuda özgür bırakırsanız olacağı zaten buydu.
    Tedbir kararları aşama aşama alındı ki bu konuda büyük hata yapıldı hastalığın komşu ülkelerde görülmesi sonucunda derhal sınırların kapatılması ve yurt dışından gelenlerin muhakkak 14 gün karantinaya alınması gerekirdi yapılmadı.

    Test sayıları halen çok düşük günde 10 bin civarında test yapılması gerekir ki bunun çok uzağındayız.Testler sadece yurtdışı kaynaklı kişilerle teması olan semptom görülen kişilere uygulanıyor.Ama bilmiyorlar mı ki 14 gün kuluçka süresi var ve 1 kişi abartısız günde 100 kadar insanla muhattap oluyor burada 10 kişiye bulaştırsa yine aynı şekilde bu zincir hızlı şekilde devam ediyor.Tahminimce bi 15 gün sonra sayılarda birden patlama yaşanıcak.

    Israrla anlamadığım diğer mevzu sokağa çıkma yasağı hindistan bile sokağa çıkma yasağı ilan etti neredeyse tüm avrupa ülkeleride aynı şekilde çünkü hastalığın bulaşma hızı çok yüksek.İnsanları bu şekilde izole etmez isek sonumuz italya ispanya gibi olabilir.

    Sözüm ona 65 yaş üzerine yasak getirildi ama yaşlıların bu durumu taktığı yok sağlık bakanı ayrı cumhurbaşkanı ayrı uyardı.Ama bana bişey olmaz ben daha gencim kafasındaki yaşlılar hala sokaklarda.İşte sırf bu nedenle bile topyekün çıkma yasağı ilan edilmesı gerekiyor.Kira Krediler faturalar vergiler ertelensin veya bu 1 aylık süreçte alınmasın.Seçim zamanı yaptıkları gibi gıda kolileri her haneye dağıtılsın.Her eve muhakkak test yapılsın ve hasta kişiler toplumdan izole edilsin.1 ay bu şekilde sabredilsin ki bu hastalığın kökü kazınsın.
    Bu görüşümü söylediğimde insanlar üzerime üşüşüyor krediler nasıl ödenecekmiş yok efendim faturalar nasıl ödenecekmiş.Devletin kasasında paramı varmış vs.Hadi diyelim devletin kasasında para yok be mübarek sen günlükmü yaşıyorsun kenarda 1 2 aylık ihtiyacını karşılayabileceğin nakit paran da yoksa hiç bir şey demiyorum.Hastalığı kapıp vefat ettiğinde arkanda kalanlar o kredi ve faturaları eminim düşünecektir yada bunların yaşam karşısında bir önemi olmadığını farkediceklerdir ama iş işten geçmiş olucaktır.

    Koskoca Türkiye Cumhuriyetinin kasasında halkına 1 ay bakabilecek tek kuruşu yoksa yazıklar olsun diyorum Surilere harcanan 40 milyar dolarla pekala tüm halka aylarca bile bakılabilirdi.
    Tuzu kuru zengin kitle zaten kendini karantina aldı ama ben alamıyorum çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmediği için işverenim beni çağırıyor.Boşu boşuna 1 ay yasak ilan edilmediği için hayatımı ve sevdiklerimi riske atıyorum ne için peki faturalar kiralar ödensin aman çark dönsün diye yeterki çark dönsün insanlar hastalanmış ölüyor ortalıkta salgın var önemli değil.




  • Meali şudur forumdaşlarım;
    -Dışarıda işi olmayan evinde otursun, işi olan da risk grubu değilse önlem alarak hayatına devam etsin.

    Maalesef hayatı durdurmak çözüm değil.
    Unutmayın, salgının bitmesi için semptomsuzların virüsü yayabildiği kadar yayması ve toplumda iyileşen insanların hayatına kaldığı yerden devam edip virüse bariyer olması gerek. Tedbirlere uyulursa uzun bir sürece yayılacak ve az kayıp vereceğiz.
    Kimseyi korkutmak için yazmıyorum; şu an tvden takip ettiğim kadarıyla, uzmanların dediği en iyimser senaryo 3000 civarı ölüm, en kötü senaryoda ise 340.000 civarı ölümle sonuçlanıyor.

    Dışarıda aylak aylak gezen gerizekalıların sağlık sistemimizi kitlememesini kalpten diliyorum, herkesin Allah yardımcısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 25 Mart 2020; 17:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.