Şimdi Ara

high power performance gd ve rampage etx 750 hakkında bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar rampage/everest markasını genel olarak sevmesek de geçtigimiz günlerde girdiğim psu arayışında bu psunun beklenmedik bir sırrı ortaya çıktı

    rampage etx 750-1 olarak ve 450 500 tl bandına satılan bu psu, aslında sama forza gold, vivo24k modelleriyle birebir aynı kalitede bir PSU imiş. rampage/everestin tek yaptıgı şey bu psuyu alıp üstüne damga basmakmış, bu model bazında. tabii ki bu muadillerinin aksine eksi yönleri şunlar;

    muhtemelen sleeve bearing fan (daha az fan ömrü)
    daha az garanti
    non modüler

    bunlar haricinde dc-dc çeviricisi, verimi, kapasitör kalitesi ve cinsi, psu iç yapısı, güç iletimi, riplle değerleri gibi aklınıza gelebilecek her anlamda mevzubahis vivo24k ve sama forza gold ile muadil.

    kaynak;
    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/

    Tier A PSU olarak kaydedildi.

    Bundan birkaç hafta önce oraya gidip, bu psu sakat olabilir emin misiniz diye sormuştum. sonra şüpheye düştüler çünkü psuyu bilfiil açıp içini görmemişlerdi, dışarıdan kabından ve dışarıdan görünen filtrelerden yola cıkarak yorumlarda bulunabiliyorlardı. fakat tekrar aynı resimleri dikkatli inceleyince tekrar listeye eklemeye karar vermişler.

    bilgilendirmek istedim. bu bir PSU öneri konusu değil tabii ki. sadece böyle bir olay var, böyle bir model var, rampage markası orada psu gurularının bilhassa son seviye dikkatle hazırladığı listede bu PSUyu Tier A adletmiş durumda.


    "Basically, it looks like it's based on SAMA platform, they link PlugLoad report for SAMA Forza Gold on the product page and the casing looks like those on SAMA Forza. But, our friend @OrionFOTL says that this type of casing is very common Chinese noname PSUs (i personally haven't seen any tho aside SAMA ones), and more importantly, the looks of insides (specifically configuration of transient filter) we can see through grille doesn't match those for SAMA Forza. So because we don't have any pictures of it's insides and on the other hand have contradicting information about it - we removed it until we will get more info (pictures of it's insides will suffice to confirm or deny that it's SAMA Forza)."

    çevirmekle uğraşmıcam çok. kısacası bu psu sama forza gold. ama fanı daha kötü muhtemelen.

    ---

    diğer ikinci PSUmuz ise High Power PERFORMANCE GD modeli. Bu modele ait de hiçbir inceleme cart curt yoktu. araştırmalarıma devam ettim. kağıt üzerinde DC-DC, gold verim, kısmi japon kapasitörü (%100 japon kapasitörü olunca özellikle belirtiyor high power. bunda belirtmemiş ve sonradan gerçekten de böyle oldugu cıktı), llc rezonans zart zurt gibi özelliklere iyi bir PSU olan bu PSU da ne yazık ki resmi olarak pek tanınan bir PSU değildi.

    yine irdelemeler sonucunda bu PSUnun birebir aynısı olan chieftec polaris bulundu. bu da bu PSU'yu B+ rangeine sokmuş oldu (listeye benim telkinlerimle dün eklendi, yine görebilirsiniz)

    "Edit: yep, Chieftec Polaris uses HP Performance GD platform, there's 'HP1-J750GD-F12C' on the label somewhere according to reviews.
    https://lab501.ro/carcase-surse/review-chieftec-polaris-pps-750fc/3
    https://www.overclockers.ua/power/chieftec-polaris-pps-750fc/
    https://www.tweakpc.de/hardware/tests/netzteile/chieftec_polaris/s01.php

    Chieftec Polaris are in tier B+ because it uses sleeve bearing fan, otherwise it would've qualified for tier A, performance are good enough."


    ---

    diğer bir deyişle, fanla ilgili bir durum var. yani adam diyor ki, eğer High power performance gd'nin fanı sleeve bearing değilse, Tier A kalitesinde bir PSU kabul ederdik diyor. Ama kesinlik olmadığı için minimum B+ya konmuş durumda.


    Şu an PSUyu 1.5 haftadır gtx 1080 ve r7 2700x bir sistemle kullanıyorum. ben oldukça memnunum. Listeye eklenmesi ve resmen tanınmasıyla beraber içim bir nebze daha rahat etti.

    RAMPAGE modeli biraz daha kumara giriyor. Ama PSU arayanlar için HIGH POWER Performance GD modeli kötü bir alternatif olmaz, özellikle uygun fiyata bulursanız. 750w modelini 600 tl gibi bi fiyata aldım ki bence çok uygun.

    son olarak da, fanı sleeve bearing bile olsa o fiyata alınabilecek çok iyi bir PSU olduğu, OTP koruması olduğu, tüm korumalarının da olduğu, fana bir şey olursa da kolayca değiştirebileceğim ifade edildi. yani linustechtip ve jonnygurudakile de bu PSUyu resmen önermiş bulundular.


    ---

    PSU kıtlığı çektiğimiz ve kaliteli psulara 800+ lira ödemek zorunda kaldıgımız bu ekonomide bu iki PSUnun iyi birer alternatif olabileceğini düşünüyorum.

    EVEREST konusu maalesef şüpheli. ama high power markası ve arkasında sirtec markasının olması biraz daha güven veriyor tabii ki. everest psuyu alır içini açar çekerim diyen cenganver çıkarsa tabii ki buyursunlar meydana.

    iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Nisan 2020; 20:11:20 >



  • rampage psunun vivo24k ve sama forza gold ile muadil olduguna yönelik çok detaylı bir yoruma da buradan ulasabilirsiniz;


    https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psu-tier-list-40/page/87/?tab=comments#comment-13392639

    (adam işin gurusu olmuş epey ileri gitmiş. şurdan burdan yok şu şöyle bu böyle. çözmüş işi)

    --

    So update on Rampage PSUs, we added them back (or soon would, when Luke will be awake), i'll explain.



    Rampage Everest ETX (Gold) :

    1. Rampage links the PlugLoad report on the product page for SAMA Forza ETX, this is primary 'confirmation' that it's SAMA Forza.

    2. Model prefix are the same. The box looks very close to what SAMA Forza OEM version and other rebrands like VIVO 24k use, with '24k Pure Gold' inscriptions and such. PSU casing are identical too (but this is thin grounds because of what Orion says).

    3. Now to what we can see from it's insides. We don't have a clear shot which would've made this way easier, but we have a shot from product page of the back of PSU where mains outlet is, and we can see the configuration of transient filter.

    It goes like this, at least what we see : Y-cap (blue, two in fact) -> X-cap (yellow box) -> choke -> heatsink -> film cap (red) -> another Y-cap

    Hide contents
    1(165).jpg

    Now compare with SPC Supremo FM2 :

    Hide contents
    4uyYJTo.jpg

    And as far as i'm aware, this specific configuration is pretty unique looking, so this could be considered secondary 'confirmation'.

    Now, the fact that we can even see the transient filter in this unit is interesting because on all other modular versions of this platform (like in SPC Supremo FM2 pictured above, Vinga VPS-G 650W+ and Modecom Volcano) it's not visible due to how SAMA decided to just rotate PCB 90° to not bother with relocating secondary bus to connect it with modular connectors board, i guess Rampage convinced them to actually bother with this, pictures of insides would've really helped here but this is all we got.



    What threw us off before, is that on older versions of this platform transient filter looked a bit different, enough to make make us think that this duck is actually not a duck. But recent reviews for this platform are hard to come by, i've found one from 2019 on Supremo FM2 with date on PCB of late 2018 (the shot above) so this is most likely what is used in all units based on this platform anyway, including the unit in question.



    Rampage Everest Forza FTX (Platinum) :

    1. Now this is pretty much obvious 'if it looks like duck and squeaks like a duck' case, they didn't even bother to remove 'Forza' from there, just replaced 'SAMA' with 'Rampage'.

    2. And again, even not considering extreme similarities in the appearance box and casing, and 'FTX' prefix, if you look at the back of the unit, the configuration pretty much matches the one for Forza Platinum.

    Picture from the product page :

    Reveal hidden contents
    Pictures of SAMA Forza Platinum :

    Reveal hidden contents
    Again, the insistence of SAMA on 90° rotation of PCB to make connection to modular board easier (somewhat hurting the airflow but probably somewhat reducing ripple in the process) makes this platform pretty unique looking, you'll not find two hold-up caps close to exhaust grille on other platforms very frequently (if at all).



    To sum up, both units appear to use SAMA Forza platforms Gold and Platinum with a good degree of confidence. They're still marked as temporary position because first, we don't have a pictures of insides, and second, we don't know what fan bearings they use (sleeve bearing would've detiered to tier B+).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 23 Mart 2020; 14:11:0 >
  • Güzel araştırma olmuş. Elinize sağlık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elinize saglik cok guzel bilgiler. High Power GD modeli fiyati ile gercekten en alinasi model su an icin. 540 liraya 80+ gold 600w modeli gercekten cezbedici.

    http://teknofiyat.com/?search=high+power+gd

    Benzer bir arastirmayi Sharkoon Gold Zero icin yapmaniz mumkun mu acaba? Yari moduler ozelligi ve fiyati ile GD serisinden daha da rekabetci duruyor aslinda;

    http://teknofiyat.com/?search=sharkoon+gold
  • quote:

    everest psuyu alır içini açar çekerim diyen cenganver çıkarsa tabii ki buyursunlar meydana.


    Forumdan 20 kişi 25 tl verirse bu psu'dan alıp içine bakabiliriz. İçindeki kapasitörler Sama'nın orjinal psu'su gibiyse fiyat çok cazip. SegmentDestek 4 sene önce foruma giriş yapmış.

    https://forum.donanimhaber.com/profil/1659087#!/
  • High Power Performance GD f/p ürün. Ben de indirimdeyken 561 TL'ye High power Super GD 750W Gold almıştım. Aldığım zaman bu listede yoktu. Şimdi bakınca Tier A- kategorisinde gözüküyor. Aerocool Project 7 de bu kategoride gözüküyor. Bu psu eski listede Tier 1 best kategorisindeydi. FSP Aurum PT de Tier 1 best'teydi.

    https://linustechtips.com/main/topic/631048-psu-tier-list-old/


    High Power ve Fsp'ye çok ön yargı var. Şu konuda Fsp Hydro G 850W çöp demiş ama övdüğü Be quiet! markasının güç kaynaklarını Fsp üretiyor:D

    https://forum.donanimhaber.com/fsp-hydro-g-850w--131500631
  • Bu listeyi yapan arkadaşlar Cybenetics'e özenmişler sanırım; A+ / A / A- gibi sınıflandırma kodları kullanmaya başlamışlar Bu listeleri oldum olası ciddiye alamadım. Be Quiet'in Pure Power serisini en iyinin bir altındaki kategoriye yazdıklarını görünce bi tarafımla gülüp geçmiştim bunlara. Sonradan akılları başlarına gelmiş olmalı ki şu anda sıralamada 5. kategoriye yazılmış görünüyor. Eskiden High Power markasını tamamen liste dışı bırakmışlardı, nasıl olduysa şimdi listeye almayı akıl etmişler.
    Yani, önceki yıllara göre biraz iyileşme var ama halen listede saçmalıklar var. Örneğin Bitfenix Formula ve Whisper serileri, EVGA G2 / P2 / FSP Aurum PT / Pro - Hydro G / G Pro / Seasonic Focus GX / PX / Prime / Fractal Design Ion+ gibi serilerin üstünde konumlandırılmış

    Daha vahim bir örnek: NZXT E serisi de yukarıda saydığım serilerin üstünde Bitfenix'lerle aynı kategoride konumlandırılmış. Belli ki, listeyi yapan arkadaşın NZXT E serisinin, Seasonic tarafından Focus Gold serisi ile tamamen aynı yapıda üretildiğinden haberi yok
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    konuyu dikkatli incelerseniz birçok şey gerekçelerini sunuyorlar

    aynı yapıda üretilen birçojk psu farkli konumlandırılabiliyor

    kimi psuyu sırf fanı kimisini modüler olmadığı için vs tier düşürebiliyorlar

    öyle ya da böyle genel bi fikir edinmek için olumlu bi site
  • NZXT E serisi de full modüler, Focus GX/Plus Gold serileri de full modüler.

    NZXT E serisinde de FDB fan var, Focus GX/Plus Gold serilerinde de FDB fan var.

    Bana masal anlatmasınlar...
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Bu listeye bakıp güç kaynağı alınabilir ama çelişkiler de var. Önceden dediğiniz gibi High Power hiç yoktu. Ben bu listede yok diye High Power'den vazgeçmedim. Uygun fiyattan aldım ve çok memnunum. FSP AURUM PT 1200W hem Cybenetics sertifikalı hem de Jonnyguru incelemesinde 9.4 puan almış kaliteli üst düzey bir güç kaynağı. Ama Linus listesinde önceden Tier 1 best kategorisindeyken yeni güncel listede kategorisi düşürülmüş.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    https://www.hwlegend.tech/recensioni/alimentatori/sharkoon-wpm-gold-zero-550w-prestazioni-molto-valide/
    WPM Gold Zero, CWT GPS platformunu kullanmakta. Yapı kalitesi fena değil birincilde 85C Elite ve ikincil için 105C SamXon kaps. mevcut, kağıt üstünde DC-DC+LLC topolojisi, altın verimlilik, siyah flat kablolar, 8+8 CPU Pin ve sleeve bearingde olsa 140mm fan ve yarı modülerlik mevcut evet çok güzel etkenler. Sentetik testlere baktığımızda hold-up time harici iyi gözüküyor.
    Ama kullanılan IC'de özellikle Türkiye şartlarında UVP bulunmamakta. OCP yok zaten ama görmezden gelinebilir; tek raylı 12V PSU'lar da genellikle orta ve üst segment hariç OPP dahil ediliyor bir nevi aynı görevi üstleniyorlar ama OCP kadar işlevsel değil vede yeterli sürede tepkiyi gösteremiyor aynı zamanda uygulanma metodu da farklı. OTP'de aynı zamanda yok ama CWT bu tarz bütçe birimlerinde fan hızı için sıcaklığı ölçen termistör, sıcaklık çok yükseldiğinde PWM kontrol cihazına bir sinyal tetikletme sonucu kapatıyor uygulayış şekli bu OTP'yi dahil etmemesi yanıltıcı gözükebilir emin konuşamıyorum bu platform için. Ben alınmaması tarafındayım Tier B'de konumlandırılması bu modelin ayrı bir olay zaten.
    high power performance gd ve rampage etx 750 hakkında bilgilendirme
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    bu konuyu sordum nzxt serisinin multirail olduğunu, seasonic focusun tek rail oldugnu söylediler

    multirail olanları tier s yapıyorlarmış
  • Üzgünüm ama sizi yemişler. Keşke NZXT'nin web sitesinden gerçeği kontrol etseydiniz.

    NZXT ve SeaSonic'in web sitelerinden PSU kanallarını gösteren ekran görüntüleri aldım.

    Görüldüğü gibi, kanal yapıları tamamen aynı. Yani ikisi de tek kanallı yapıya sahip.

    high power performance gd ve rampage etx 750 hakkında bilgilendirme
    https://www.nzxt.com/product-overview/e-series



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 1 Nisan 2020; 1:44:40 >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=AiUkQ0nmZFo&feature=emb_title

    bu videoyu yolladılar yazılımla kontrol edilebiliyor falan dediler

    "That's exactly why we weren't aware that it's multirail just until recently when I've stumbled upon Aris review of it again and noticed a line mentioning that it actually has multitail OCP. Just because despite it's three rail unit and NZXT still marked it as singlerail on the specs sheet and disabled multirail OCP by default apparently too, no-one were aware of that, not even NZXT rep himself when Luke tried to confirm that. Apparently someone at NZXT decided to get Seasonic to make it multirail and then for some obscure reason disable it by default and make it look like singlerail. But it's there in marketing materials still. Weird."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Nisan 2020; 2:17:23 >
  • NZXT'nin kullandığı yazılım tam olarak nedir, bilmiyorum. Anladığım kadarıyla PSU'nun verilerini anlık olarak ekranda takip edebilmeyi sağlıyor. Bunun dışında kayda değer bir işlevi var mı, bilmiyorum.
    Linkteki videoda yazılım arayüzünde 12V kanalı 3 kanallı gibi görünüyor. Bu doğruysa eğer, Focus serisi de 3 kanallıdır. Daha önce de belirttiğim gibi; NZXT E serisi ile SeaSonic Focus Gold serileri teknik olarak tamamen aynı yapıya sahip.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    "That's exactly why we weren't aware that it's multirail just until recently when I've stumbled upon Aris review of it again and noticed a line mentioning that it actually has multitail OCP. Just because despite it's three rail unit and NZXT still marked it as singlerail on the specs sheet and disabled multirail OCP by default apparently too, no-one were aware of that, not even NZXT rep himself when Luke tried to confirm that. Apparently someone at NZXT decided to get Seasonic to make it multirail and then for some obscure reason disable it by default and make it look like singlerail. But it's there in marketing materials still. Weird."

    tekrar attım çünkü burada bir şeyler anlatılıyor, İngilizceniz varsa okumanız ve buna binaen bir dönütte bulunmanız güzel olur, ingilizceniz yoksa çevirisini yapabilirim


    sizin dediginize bir şey demiyorum zaten, ama adam demiş birini multirail olarak kullanabilirken öbürü için böyle bir geçiş yapmak mümkün durmuyor gibi duruyor. ben de çok anlamam zaten kimsenin dediğine kesin bilgi gözüyle bakmiyorum sadece iki tarafın da bir iddiası var gerçeğe ulaşmaya çalişiyorum. ha bu gerçekler beni ilgilendirir mi aslında hayır, ne nzxt psum var ne de seasonic psum var, ne de linustechtips yandaşıyım, bizzat kendilerinden hazzetmem çünkü genelde yukarıdan bir gözle bakıyorlar genelde. yine de bu konuda ellerinde gerçekten kayda değer bir argüman varsa da görmezden gelemeyiz bir psuyu ömbür psunun önüne koymuşlar ve gereçkleri de bu sekilde. gerisini ben çok bilmem

    ---

    high power için de bu şekilde yorumları oldu;

    "if you're talking about numerous issues with their soldering job in the past, it seems that it's fine now and either way, we don't tier soldering unless there are overwhelming issues with some particular unit. Otherwise they have very good performing units without any obvious issues, that's why they end-up in high tiers."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Nisan 2020; 4:8:23 >
  • Benimde elimden 3 High Power psu geçti en son astro lite 750w gold vardı 6 yıl kullandım yeni sistemde 6 pin cpu güç kablosu lazım olduğu için 1200GD-F14C model 1200Watt olanı 700TL ye aldım kondansatörleri Rubycon bu modelin ilk incelemelerinde nippon chemi-con lar kullanılmıştı tabi hepsi japon High Power psular benim gözümde her zaman etiketinden fazlasını veren psular oldu bazı çok bilindik markaların etiketi ile gerçek değerleri arasında uçurumlar varken mesela bu psu 80 plus gold verime sahip alttaki tabloda verimlilik değerlerini görebilirsiniz yine o bilindik markaların elinden böyle bir psu çıksa yüksek ihtimal 80 plus platinum etiketini yapıştırırlardı.

    high power performance gd ve rampage etx 750 hakkında bilgilendirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 1 Nisan 2020; 14:16:5 >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 16 Ekim 2020; 10:58:51 >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    https://linustechtips.com/main/topic/1020896-seasonic-m12ii-evo-520w/


    "No, its a low end, group regulated units with lacking protection, that got beaten by most similarly built units from other manufacturers like Corsair VS, even Cooler Master Master Watt Lite and MWE - wich do not lack protection.
    And its really really loud as well.

    You should really look into other units."

    -----

    "Is it because of the watts or the fact that ripples are comparatively higher than the newer units these days. How does it fare with the VS and CX series?

    Neither.

    It's mainly because of the outdated design (DF + group regulated topologies) and lacking protections with its 8-pin HY510N. Due to the group regulation, it has lousy voltage regulation and no support for modern CPU sleepstates.

    Voltage regulation on the M12ii is similar to the Corsair VS grey label. Ripple on the Seasonic is better, though it's not bad on the VS.
    The M12ii gets pretty loud at high loads.
    Build quality (longevity) I'd say is better on the M12ii.
    And of course, the Corsair VS uses a better, 16-pin protection IC with a full set of protections. This alone would be the deciding factor for me."

    ---





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 1 Nisan 2020; 15:13:28 >
  • özeledigimiz konular keşke sende burda olsaydın psu uzmanı
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.