Şimdi Ara

Soğutma takviyesi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle,

    Sistemin soğutmasını iyileştirmek istiyorum fakat kasamın fan yuvaları sınırlı olduğu için karar veremiyorum, en mantıklı olanı uygulamak istiyorum.

    Kasanın ön kısmına direk olarak 360 mm işlemci için sıvı soğutma takarsam kötü mü olur? (Önde ki 3 fan boşa çıkıyor.)

    Arka fanı çıkarıp 120 mm sıvı soğutma takmak.

    Ya da kallavi bir hava soğutucu takmak.

    Sistemin şuan daha stabil çalışmasını sağlamak ve ilerde overclock'un önünü açmak için böyle bir upgrade yapmak istiyorum.



    Sistemim
    İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 (Stok fanlı kullanıyorum)
    Anakart: Gigabyte B450M S2H
    RAM: GSkill 8 GB 3000 MHz x2 (RAM Mhz'leri 3000'de sabit kullanıyorum)
    Ekran Kartı: Gigabyte RX590
    Kasa: Cooler Master Masterbox Lite 5
    Depolama: NVMe M2 SSD + HDD
    Fan: Ön 3 Adet,Arka 1 Adet (Kasayla gelen fanlar)







  • hocam öncelikle bence 3600 için 360 lık sıvı soğutmaya gerek yok. Kaliteli bir 280 mm işinizi görecektir; eğer yuvalar uymuyorsa 280 ' e , 240 lığa yönelebilirisiniz.
    2. olarak öne konulan radyatör sıcak havayı doğrudan kasa içine atacağından diğer bileşenler bu sıcak havadan olumsuz etkilenecektir. Dolayısıyla varsa üstte yer 240lık veya 280'lik takılmasınran yanayım.
    120 mm tek bşaına da etkili bir soğutma değil, onun yerine hava soğutma alırsanız hem riski sıfırlarsınız hem de performans olarak daha iyi bir sonuç elde edersiniz.
    360'lık aio parasına bequiet dark rock pro 4 , noctua nh15 gibi yüksek seviye hava soğutmalar alınabilir kasa destekliyorsa.
  • Kasanın üst tarafına takamıyorum maalesef, Noctua DH 15 hava soğutucu olarak bayağı yeterli gözüküyor o kadar para verdikten sonra sanki Corsair H100i gibi bir sıvı soğutma almak daha çok parasını hak etcek gibime geliyor o yüzden onun yerine Arctic Freezer 34 eSports Duo düşünüyorum ama OC için yeterli gelir mi? (Extreme OC yapmayı düşünmüyorum stabil çalışacak hızlara yükseltmesini destekleyecek bir soğutucu işimi görür)
  • 19B3RK4Y07 kullanıcısına yanıt
    bence yeterli olur fakat karar sizin tabi.
  • 2*360'lık sıvı soğutma kullanan biri olarak, değmez diyorum. Arctic Freezer 34 eSports DUO, şu an için F/P oranı en iyi soğutucu. Daha iyi soğutucular da var ama işlemcinizin, anakartınızın, psunuzun ve hatta evinizdeki elektrik şebekesinin de uç düzeyde bir OC için hazır olması gerek değmesi için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.