Şimdi Ara

Intel Rocket Lake-S PCIe 4.0 ile gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel gerek 14 nm’de takılıp kalması gerekse de PCIe 4.0 standartına henüz geçememiş olması nedeniyle kullanıcıların tepkisine maruz kalıyor. Son sızıntılar firmanın bu duruma yönelik bir çözüm geliştirdiğine işaret ediyor.



    Hacimli IPC artışı yolda



    Willow Cove çekirdekleriyle gelecek Rocket Lake-S işlemcileri bu sayede kaydadeğer IPC artışı sunacağa benziyor. Dolayısıyla Nehalem-Sandy Bridge benzeri bir geçişten söz edebiliriz.



    14 nm'ye devam



    Bununla birlikte mavi takım Tiger Lake yongalarında aynı mimarili işlemcilerini 10 nm ile üretmesine karşın Rocket Lake’te 14 nm’yi tercih edebilir. Bu daha yüksek frekansların önünü açarak mimarinin getirdiği avantajı perçinleyebileceği gibi güç tüketimi ve sıcaklık kaygılarını da beraberinde getiriyor..



    PCIe 4.0 geliyor



    Diğer taraftan 500 serisi anakartlarla kullanılacak modeller PCIe 4.0 desteği ile birlikte gelebilir. 20 kanalın sunulacağı platformda PCH tarafından da PCIe 4.0 veri yolu sağlanıp sağlanmayacağı ise bilinmiyor. Eğer güney köprüsü üzerinden de güncel standartta PCIe kanalı sağlanırsa Intel anakartlarda da aktif soğutma görmemiz olası.





    Son olarak Thunderbolt 4 desteğiyle gelecek Rocket Lake-S ailesinde entegre grafik birimi kanadında da Xe GPU’sunu görebiliriz. Giriş seviyesi oyun deneyimi sunabilecek yonga Intel’in elini bütçe dostu işlemci sınıfında güçlendirebilir.



    Ayrıca Bkz.Core i9-10900KF Ryzen 9 3900X’in önüne geçebilr



    Tabi bunun için giriş segmentine konumlandırılacak işlemcilerin GPU tarafında ağabeylerine göre kırpmaya gidilmemesi gerekli. Intel’in SGX güvenlik birimini kaldırmayı planladığı yeni platform bu açıdan seleflerine kıyasla daha güvenli olabilir.








  • hocam bu nasıl haber?

    pcie 4 gelecek bununla beraber IPC artacak bu rocket hedesi 14+++ nm olacak diyorsunuz sevinelim mi karalar mı bağlayalım belli değil.


    biz bu konu hakkında bir başlıkta konuşmuştuk haberi açılmıştı bir üye tarafından intel pcie4 işini beceremedi son çipsete koydu desteği ama işlemciler yüzünden sorun yaşadı iptal etti bir sonraki işlemci ailesinde tekar koyabilir deneyebilir falan biz bunları zaten biliyoruz ama benim anlamadığım pcie4 nasıl bir IPC artışı getiriyor?bu cove midir nedir yeni mimari olacak dendi siz burada 14nm diyorsunuz hatta bi 10nm çıkacakmış ondan sonra tekrar 14nm çıkacakmış sonra hepsi uşağa falan yaktım ben.

    intel anakartlara da fan gelecekmiş bu sefer becerebilirlerse pcie4'ü ve yeni anakart çipset demek bunlar bi burasını kesin anladım.




  • 14 nm ne ya

    Kombi sistemini islemciye bagla dogalgaz faturasindan kurtul

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mimari değişecek hocam Willow Cove çekirdeğine geçilecek IPC artışı oradan. PCIe 4.0'ın bu açıdan bir getirisi yok.

    İşin kafanızı karıştıran yani Wİllow Cove gibi notebook'larda kullnacak işlemcilerde 10 nm ile gelecek mimarinin masaüstüne 14 nm+++ ile gelmesi. Backporting deniyor buna. Eski litografi üzerinde yeni mimari.
  • Bakalım bu sefer hangi güvenlik açıklarıyla gelecek ?

  • Zen'deki gibi bir ipc artışı ile gelmeyecek belli ki. Eğer %30-40 ipc ile gelebilseydi saat frekansına ihtiyaç duymaz direk 10nm çıkardı. Intel ipc artışı yeterli olmayacağını görmüş ki acilen 14nm'ye dönmüş.

    Her halukarda şu andaki işlemcileri geçecek ama zen3-4 tarafından da tokatlanacak gibi...
  • De gelmeyebilir de. Kısmet, bakcaz artık. Ah Intel ah...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 23 Mart 2020; 11:57:52 >
  • Comet Lake-S ile aynı soketi yani LGA 1200'ü kullanacakmış. Yanlız Comet Lake-S, 400 serisi chipset kullanacak iken, Rocket Lake, 500 serisi chipset ile gelecek gibi görünüyor.

    AMD'nin 500 serisi chipsetinde PCIe 4 desteği vermesi ile paralel.

    Comet Lake-S ve Rocket Lake işlemciler her iki nesil anakartlarda da çalışacak mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14nm'ye devam ara başlığını okuduktan sonra gerisini okumadım. Mobil işlemciler şuan en az 5 yıl ileride. ARM, Mali, Adreno vb. lisans sahipleri de şerefsiz ki Linux PC olarak verimli bir şekilde kullanılmasına engel oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberXTR -- 23 Mart 2020; 12:27:17 >
  • Tüketicilerin sesine kulak verme ile ne alakası var. Adamlar yapabilse yapacak ama yapamıyor ki. Yoksa zevkten pcie3 ile takılacak halleri yok. 300-400w işlemci çıkartacak halleri yok. Yapabilseler 7nm de yaparlar 5nm de. Böylece rahat rahat satışta yaparlar. Son aylardaki tüm hacimli satış yapan büyük devlerin istatistiklerine bakıyorsun %80-90 amd işlemci satmış. Yoksa adamlar manyak mı rakiplerine bunca satış yaptırsın, market payını arttırsın. Güvenlik açıkları içinde kimisi diyor yeni seriyi satmak için. Bunu pazar lideri isen yaparsın. Rakibin senden 9 kat fazla işlemci satarken yapamazsın. Ayrıyetten hadi 1 kere güvenlik açığı çıksa tamam kendi işlemcilerini yeniletmek istedi dersin. Bu son çıkan 5. ya da 6. güvenlik açığı oldu. Artık her sene en az 1 ya da 2 kere güvenlik açığı çıkıyor. Sürekli intel işlemciler ciddi performans kayıpları yaşıyor. Yani yapabilseler güvenlik açığı yapmazlar elbette ama onu da yapamıyorlar. Yani ciddi ciddi intel son senelerde batırdı.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: northwood

    Mimari değişecek hocam Willow Cove çekirdeğine geçilecek IPC artışı oradan. PCIe 4.0'ın bu açıdan bir getirisi yok.

    İşin kafanızı karıştıran yani Wİllow Cove gibi notebook'larda kullnacak işlemcilerde 10 nm ile gelecek mimarinin masaüstüne 14 nm+++ ile gelmesi. Backporting deniyor buna. Eski litografi üzerinde yeni mimari.
    eyw hocam şimdi anlaşılır oldu pcie 4 ramlere falan etkilidir ama işlemciye IPC vermez anlayan var anlamayan var sizden duymak daha güzel.

    dün bi mesaj attım burada örnekleyeyim ne zırvalıyor bu adam demesinler.

    herkesin bildiği gibi windows 10'un bi oem lisansı vardır bir de dvd ki şimdi usb olabilir şirketler için lisansı vardır. ne farkı vardır oem'i bir makineye kurarsın anakart biosuna işler ve başka makineye kuramazsınız.usb lisansta ise sil sil başka makinelere kurabilirsiniz.

    şimdi bu adamların arasında bir anlaşma vardı içeriğini kimsenin bilmediği ama teknoloji transferi yapılabildiğini biliyoruz ve bu anlaşma bitti. bu anlaşma gereğince veya usb lisans alarak amd intel'in komut setlerini bi ara almış olmalı ki ryzenlere koyabildi ama 512 bit AVX'i koyamadı ve 256 bit ama çok yakışıklı şurası şöyle yapıyor. intel bir ton şey aldı ama en önemlisi amd'nin 64 bit'ini aldı. intel'in de 64 bit'i var ama tutmadı amd'ninki tuttu ve bu olmazsa 64 bit windows kuramıyorsunuz ve son çıkan oyunların hiçbirini oynayamıyorsunuz bunların hepsine intel 64 bit uyumu yapmak gerekiyor. bu 64 bit'i paketten kaybetmemek için 9kb olduğu söylenen hata kontrol hedesini bile koyamıyorlar bu açıklar hep ondan yoksa fiziki olarak intel işlemciler kevgir gibi falan değil yazılım olarak kevgir gibi çünkü denetleyen yok ha öyle mi tamam abi diyor gönderiyor bu yüzden bir performans kazanımları var. 10nm idi güya 2021'de 7nm'ye geçeceklerdi şimdi yine 14nm plus plus plus deniyor bu amd 64 bit'i kaybetmemek için midir yoksa mobilde 10nm'de ağızlarının payını aldılar geri 14nm'ye mi kaçtılar kafama takılan ilk soru bu.

    ikincisi 14nm'de gelecekse bir transistör artışı yapamayacalar ve 9900k'daki gibi 9 milyar olacaktır hadi 10/20 modelde biraz daha fazla olsun ama amd 4000 serisinde 23 milyar gelebilir yani EUV yöntemi ile yapılırsa.bu durumda IPC artışı sadece mimari değişikliği ile ne kadar olabilecektir? amd 2000 serisinden 3000 serisine geçerken sadece mimari artışı değil 12nm'den 7nm'ye geçti ciddi transistör artışı var ve bende 2700x 3700x sistem var ikisi arasındaki fark IPC'dir ve daha hızlı ram kullanabilmenizdir yoksa 2080 kullanıyorum 2700x'te kullaanmıyordum da 3700x aldım oh şimdi kullanıyorum böyle bir şey yok.

    pcie4'ün rame etkisini söyledim fakat intelin mimarisi zaten şu anda 4000 gibi ramlere izin veriyor bf5 gibi bazı oyunlarda biraz etkisi oluyor pcie4 ile 5000 ram mi destekleyecek di mi işe yaramaz ama mimari değişince şanlı ringbus'u bırakıp rame etki eden bir şey yapacaklar mı ki yani pcie4 için pek heyecanlanacak bir şey göremiyorum gen4 m2 kullanabilmek dışında.




  • Acil bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 4 yıl öncesine kadar "ağğbiii İntel'in 10 yıllık planı hazır bilerek vermiyorlar" diye dönen şehir efsaneleri hakikaten şehir efsanesi çıktı. Kim derdi ki İntel AMD yok diye iyi gözüküyormuş. Adamlar resmen Phenom II serisinden sonra yoklara oynayan rakibi yüzünden kral olmuş.

  • 14nm+++++++++++

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sıkıntılı süreçte üreteceklerde dağıtacaklarda satışa çıkacakda zaten şuan bile bulunamıyor aylar önce çıkan bazı işlemcileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 23 Mart 2020; 19:19:18 >
  • hacım bu Rocketin ,Celeron ile farkı nedir :D

  • intel bari pentium 3 1 ghz işlemci çıkarsın 14 nmde, ddr4 pcie3 lü windows 98 kurup nostaji yapalım


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FerdosParadise kullanıcısına yanıt
    Rocket lake intel'in 5. 6. 7. gibi ilerleyen işlemci nesillerinden 11. Neslin adı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • northwood kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.