Şimdi Ara

Disney+ platformu da Avrupa’da yayın kalitesini düşürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada insanların evlerine kapanması haliyle internet trafiğine büyük bir yük bindirmiş durumda. Acil trafiğin öncelikli olabilmesi açısından Avrupa Birliği içerik platformlarının yayın kalitesini düşürmesini istemişti. Bu çağrıya Disney+ platformu da katıldı.



    Çeyrek oranda kısıtlama



    Disney+ platformu Avrupa’da kısıtlı bir bölgeye hitap ediyordu ve yarın itibariyle yaygın kullanıma çıkmaya hazırlanıyordu. Yüksek seviyeye ulaşacak olan trafik talebi nedeniyle böyle bir hamle gelmiş oldu.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Tab A 8.4 (2020) görselleri sızdırıldı



    Disney+ yaptığı açıklamada bant genişliğini Avrupa ülkeleri için yüzde 25 oranında kısacağını duyurdu. Bu da yayın kalitesinin düşeceği anlamına geliyor. Önümüzdeki haftalarda Disney+ altyapı sağlayıcılarla da görüşmeler yaparak gereken yeni tedbirleri de alacağını belirtiyor.



    Yayın kalitesinin Avrupa sınırları içerisinde düşürülmesi hamlesi ilk olarak Netflix’ten gelmişti. Sonrasında YouTube, Amazon ve Apple da yaygın kalitesini düşürme kararı aldı. Böylece eğitim gibi trafik akışlarına biraz daha fazla bant genişliği kalabilecek.








  • Altyapiyi hizlandiracaklarina nelerle ugrasiyorlar... Elbette genel internet kullanimina karsi bir faydasi olacaktir lakin ideali de bu degildir. Dunya Nufusu en az %70 azalacak diye de yatirim yapilmiyorsa mantikli ...

  • Netflix Türkiye de şimdeden kısmaya başladı. Ama faturadan kısmıyorlar nedense.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netflix şimdiden kastı inşlh faturalarda böyle kasar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.