Şimdi Ara

RAM frekansı ayarlama sıkıntısı ve PC restart problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Win10
    Msi B450m Gaming Plus
    R5 3600
    RX 480
    16 GB DDR4 3000 MHz RAM

    Sistemim bu şekilde. Bu sistemi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Oyunlarda değil ama Windows’ta gezerken yaklaşık yarım saatte-bir saatte bir mavi ekran hatası alıyordum ve ‘Kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı’ yazıp PC restart oluyordu. Windows’ta çok vakit geçirmediğim için ve sadece oyun için kullandığımdan bunu pek dert etmedim.


    Geçen gün CPU-Z programından ve cmd’den RAMlerin 2133 MHz’de çalıştığını gördüm. Benimle birebir aynı sisteme sahip olan bir arkadaşımla konuştuğumda bios ayarlarından Memory try it ile ayarladığını ve frekansı normal değerine yükselttiğini söyledi. Ben de aynısını yaptım ama PC tepki vermedi ve açılmadı. Tekrar bios güncellemesi yaptım. Sonrasında ise PC açılıyor ancak birkaç dakika içinde tuşa basılmış gibi restart atıyor ve her açılışta aynı şeyi yapıyor. Bu restart bazen direkt siyah ekranla oluyor, bazen de üstte yazdığım mavi ekran hatası ile.


    Bios ayarlarından XMP’yi açsam da kapasam da, DRAM frequency’i auto, 2133, 2933, 3000 ne yaparsam yapayım aynı sıkıntı devam ediyor. Bu durumdan kurtulmak için ne yapmalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.