Şimdi Ara

Video ağırlıklı kamera önerisi (vlog vs.) (800 dolar bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.
    Kız arkadaşım ile kamera almak istiyoruz ama bilgimiz çok az malesef. Öncelikli amacımızhttps://www.youtube.com/watch?v=40Slj1pdprU şu videodaki gibi minimalist videolar çekmek olacak. Fakat az da olsa dışarıdaki alanlarda da çekim yapmak istiyoruz ve stabiliazyon önemli. Anladığım kadarı ile bu stabilizasyon özelliği kameraya eklenince fiyat uçuyo sanki biraz. Bu stabilizasyon işini kamera özelliğinden yararlanmak mı daha iyi yoksa gimbal ya da çekim sonrası yazılımlar (adobe vs. ) ile mi yapılsa daha iyi? Aralarında ne kadar fark var bu üç yolun acaba?

    Yukarıda bahsettiğim ihtiyaçlara uygun 800 dolar civarında kamera + lens önerebilir misiniz acaba? Harici mikrofon girişi olmalı bu arada.







  • Youtuber ve Vlogger Olmak İsteyenler için Tavsiye Ettiğimiz Kameralar


    VLog videosu oluştururken en önemli ekipmanlardan biri olan kamera seçimi tam bir kaos gibi görünebilir. Günümüzde pek çok üretici çeşitli özellikler ve farklı fiyat aralığında yüzlerce ürünü beğeninize sunuyor. Bu yazımızda kameraların karmaşık dünyasına adım atacak, Vlog çekimleriniz için kullabileceğiniz olası en uygun kameralardan bahsedeceğiz.

    Kameralar VLog içeriklerinde en önemli ekipmanlardan biridir. İçeriklerinizi internet ortamına aktarırken görsel anlamda önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra bütün video kameralar eşit değillerdir. Her kullanıcı bu kamera dünyasından oluşturduğu içeriğe göre, kullanım alanına ve amacına uygun kamerayı seçmesi önerilir.

    Yeni Başlayanlar İçin
    VLog son zamanlarda oldukça rağbet gören, içerik oluşturucularının internet ortamından içeriklerini oluşturabildikleri bir Video Blog kavramıdır. Gelişen mobil bilişim teknolojileriyle birlikte telefonlarımızda bile yüksek kalite görüntü almak mümkün, çoğu Vlogger telefon kameralarının bu özelliklerini Vlog çekimleri için kullanabilmekte. Fakat daha kaliteli yayın ve profesyonel iş akışı için video kameraları tercih etmeniz önerilir. Peki Vloglarınız için hangi kameraları kullanmalısınız? İşte birkaç ipucu.

    Sony HDR - PJ410 Projeksiyon Video Kamera
    Sony PJ410Sony Pj410'u fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al vloggerlar için mükkemmel bir başlangıç seçeneğidir. 1920x1080p Full HD çözünürlükte video kaydı, hareketli görüntüler için içerisinde bulunan optik titreşim engelleme sistemi, optik zoom gibi özellikleriyle başlangıç için gerekli kalite ve verimliliğe sahiptir. Bu kamera ek olarak Wifi destekler ve görüntülerinizi tablet ya da akıllı telefonlarınızdan kontrol edebilme imkanı sunar, böylece vloglarınızı aktarma konusunda işinizi kolaylaştırır.

    Sony A6300 Aynasız Fotoğraf Makinesi
    Sony a6300Sony a6300'ü fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al Youtube'a sıfırdan sağlam bir giriş yapmak isteyenler için önerdiğimiz bir aynasız fotoğraf makinesi. Videoları 4K ve 24fps çekebilmesiyle daha sinematik bir görüntü elde etmenizi sağlar. Eğer normal çekim yapmaktan sıkılıp farklı şeyler denemek isterseniz 120fps slow motion video da çekebiliyor. Oldukça hafif ve küçüktür. Video çekimi esnasındaki otomatik netleme performansı muhteşemdir. Ve çekim yapmak istediğiniz temaya ve ortama uygun olarak üzerine farklı lensler takabilirsiniz.

    Maceracı Youtuberlar İçin
    Eğer vloglarınızın teması biraz daha doğa sporları ve aksiyon ilgilendiren konulardan ise GoPro Hero 6 BlackGoPro Hero 6'yı fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al aksiyon kamerası tam size göre! GoPro su altı ve dağcılık gibi ekstrem sporlar için mini bir video kameradır. Full HD çözünürlükte video kaydı yapar ve su altı housing vb. ekipmanlarıyla geliştirilebilme imkanı verir. Fiyatı ve verdiği performans ile siz vloggerları tatmin edecektir. Dahili olarak Wi-Fi içeren GoPro kameralar telefon uygulaması üzerinden vlog çekimleriniz esnasında çekim yaptığınız konuyu ya da aksiyonu ön izleme imkanı tanır. Böylece içeriğinize daha isabetli çekimler yapabilirsiniz.

    Filmciler İçin
    Eğer Vloglarınızın teması kısa film çerçevesine yakın ise Canon 80DCanon 80D'yi fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al aradığınız video kameralardan biridir. Full HD video kaydı yapabilir. Kullanım yerinize ve amacına uygun olarak değiştirilebilir Cinema-Eos lenslerle birlikte kullanılabilir. Handycam kameralardan farklı olarak bu tip kameralar çeşitli program menüleri bulundurur. Manuel modda kullanırsanız, diyafram enstantane gibi fotoğraf ayarları yapabilir ve Vlog içeriğiniz için yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

    Youtube Kamerası
    Deneyimli Videograflar İçin
    Geçmişte video kameralarda deneyimi olan ve gelişmiş bir ekipman kullanmak için hazır hisseden Vlog yaratıcıları için daha üst düzey pek çok kamera çeşitleri de mevcut. Geliştirilen aksanlarıyla profesyonel kullanım seviyesine de bir göz atalım.

    Hazırla Ve Çek
    Canon XA30 Video KameraCanon AX30'u fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al tecrübeli Vlog kullanıcıları için gelişmiş bir kameradır. Başlıca özelliklerinden biri kamera üzerinde bulunan profesyonel kontrol seçenekleridir. Kamera üzerinden zoom yapabilir, XLR mikrofon girişleri ile kaliteli ses kaydı yapabilirsiniz. Bir diğer özelliği ise çift SD kart girişi bulundurmasıdır. Çekim esnasında kartınızdan birinin dolması takdirde otomatik olarak ikinci karta geçer ve sizi vlog çekimlerinizde kart değiştirme zahmetinden de kurtarır.

    HD’nin Ötesinde: 4K
    Bir diğer seçenek ise Sony FDR-AX1Sony AX1'i fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al. Kayıtlarınızı daha üst bir seviyeye çıkarmak istiyorsanız 4K kayıt seçeneği ile size profesyonel bir çözüm sunar. ½,3 inçlik arka aydınlatmalı sensöre sahiptir, ve G mount lenslerle uyumludur. Kendi üzerinde gelen f/1,4 diyafram açıklığına sahiptir ve gece çekimleriniz için gerekli olan ışığı almanızı sağlar. Boyut olarak hafif ve kullanışlıdır, çekimleriniz esnasında sizi yormaz ve kolay taşınır. Ayrıca Sony FDR-AX1 profesyonel ses (XLR) girişleri sayesinde daha kaliteli ses kaydı alabilir, HDMI girişi ile de harici olarak monitörlere bağlayabilirsiniz.

    Sony A7S II Vlog
    Üstün Kalite Ve Sanatsal Dokunuş
    Eğer videolarınız üzerinde hakimiyet kurmak ve işinizi Hollywood standartlarına çekmek istiyorsanız Sony A7S IISony A7S II'yi fotografium.com'dan resmi garantili olarak güvenle satın alabilirsiniz.Satın Al'yi tanımak isteyebilirsiniz. Birçok başarılı vLoggerın kullandığı bu kamera Sony’nin geliştirdiği son derece yeni bir teknoloji olan aynasız kamera teknolojisini bünyesinde barındırıyor. Bu yeni teknoloji sayesinde DSLR’daki ayna ortadan kalkarak kameranın daha da hızlanmasını ve ISO hassasiyetini oldukça başarılı denebilen bir seviyeye çekiyor. Özellikle gece çekimlerinde kendini gösteren A7S II sayesinde gece çekimlerinizi gündüz gibi çekebilirsiniz. Üstelik yüksek ISO değerlerinde ortaya çıkan noise oluşumunu da en aza indiriyor.

    Oldukça geniş olan 12MP tam kare sensörü ile 4K Ultra HD kayıtlar alabilir ve sinema çekimleriniz için gerekli olan alan derinliğini elde edebilirsiniz. Alan derinliği sinemada ya da Vlog çekimlerinizde oldukça görsel olarak hoş gelir ve iletmek istediğiniz mesaja izleyicilerinizi odaklayarak dikkatleri konuya çekebilirsiniz.

    Sony A7S II aksiyon içeren çekimleriniz için de gövde üzerinde 5 Akslı titreşim engelleme sistemi bulundurur. Ayrıca magnezyum alaşımlı ve çeşitli hava koşullarına da dayanıklı gövde yapısı ile hava koşulları çekimleriniz için engel olmaktan çıkıyor. Değiştirilebilen lens sistemi ile de geniş bir kullanım alanı sunar. E mount son derece kaliteli optik yapısına sahip olan Sony ve Carl Zeis lensleri tam uyumlulukla kullanabilir, ya da daha düşük bir bütçe ile Samyang, Sigma ve Tokina gibi markaları deneyebilirsiniz.

    Kaynak: fotografium.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.