Şimdi Ara

Şehir ve Bölge Planlama İçin Notebook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ŞBP 1.sınıf öğrencisiyim ve netcad, autocad, photoshop, 3dsmax, arcgis gibi programları kaldıracak bir bilgisayar arıyorum. Bilgisayarların alt birimlerine (özellikle grafik kartı ve işlemci konusunda tam bir karacahilim) ve hangisinin ne seviyede olmasının benim için yeterli olacağına dair bir bilgim yok. Alt limitim yok, üst limitimi ise olabildiğinde 7k civarının altında tutmaya çalışıyorum daha doğrusu çalışacağım programların gereksinimlerini bilmediğim için i7 işlemcili ve 8 gb (ve üstü) ramli bilgisayarların ortalama fiyatlarına göre kendime üst limit olarak 7000'i seçtim. Eğer i5 işlemicinin ve 8gb altının da benim işimi görebileceğini düşünüyorsanız önerilerinize açığım.
    Bu dediklerim dışında bilgisayardan aradıklarım;
    - Isınma sorununun olmaması
    - Beni 4 yıl idare edebilmesi
    - Multitaskingde kasma gibi sıkıntılar yaratmaması
    - Teknik ve yazılımsal destek almamın kolay olması
    ve mümkünse windows 10 home orijinal yazılıma sahip olması. Olabildiğince freedos ve özellikle ubuntudan uzak durmaya çalışıyorum.







  • 6000 ve altı için seçeneklere daha yakınım şuan. W10 olması benim için hala elzem (eğer netcad vs. kullanıp ta orijinal windowsa gerek olmadığını savunan olursa durum başka)
    Ve son olarak i5'lerden uzak mı durmalıyım bu durumda?
  • Revontulet kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ben hep FreeDos bilgisayara Microsoftun sitesinden indirdiğim Windowsu kurup etkinleştirin cmd komut yöntemiyle. Netcad hiç kullanmadım ama bir çok CAD programı kullandım Autodesk, Solidworks, Siemens NX gibi. ANSYS gibi analiz programları kullandım. Hiçbiri bir aksaklık yaşatmadı.

    Edit: i5 9300H 4-5 sene çok rahat götürür. Çok da elzem değil yani. Bence i5 9300H'lı ve GTX 1650'li cihazlara bakmalısın. Ama daha uzun süre performanslı kullanmak istiyorsan i7 alsan iyi olur. Önceliğin oyun ise 1660Ti bakmalısın.

    8gb ram olması şu aşamada oyuncu olmadığın için sana yeterli gelecektir. İlerde 8gb daha ekleme yaparsın yetmediği taktirde.
    https://www.hepsiburada.com/asus-rog-strix-g-g531gt-bq091-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000QOP9M?magaza=Gamers_Arena bunu önerebilirim. Forumda inceleme konusu da var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 23 Mart 2020; 23:33:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • netcad ve argcis programını rahatlıkla kulanabileceğim leptop arıyorum fiyat arliğim en fazla 5500

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehir ve bölge planlama 1. Sınıf öğrencisiyim Outocad ve netcad programlarını kaldırabilecek bir bilgisayar önerisinde bulunabilir misiniz. 4 yıl beni idare etsin yeter ☺️

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.