Şimdi Ara

Yeni iPad Pro'daki LiDAR tarayıcı iPhone 12 Pro üzerinde görüntülendi: İşte karşınızda iPhone 12 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dörtlü kamera kurulumu ile geleceği kesinleşen iPhone 12 Pro; LiDAR tarayıcıya sahip dördüncü nesil iPad Pro'nun duyurulmasından sonra, yeni konsept tasarımıyla karşımıza çıktı



    LiDAR tarayıcılı iPhone 12 Pro konsepti, Apple ile ilgili sızıntıları ve yaptığı tasarım çalışmalarıyla tanınan Ben Geskin tarafından oluşturuldu. Aşağıdaki galeriden bu görsellere ulaşabilirsiniz.



    Galeri; mobil web sitesi ve DH uygulamasında haberin en sonunda yer almaktadır.





    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Dört kameralı iPhone 12 Pro, en gerçekçi tasarım konseptiyle karşınızda!
    Dört kameralı iPhone 12 Pro, en gerçekçi tasarım konseptiyle karşınızda!
    Dört kameralı iPhone 12 Pro, en gerçekçi tasarım konseptiyle karşınızda!
    Dört kameralı iPhone 12 Pro, en gerçekçi tasarım konseptiyle karşınızda!


    iPhone 12 Pro'daki dördüncü kamera sensörü(LiDAR) ne işe yarayacak?



    Açılımı Laser Imaging Detection and Ranging olan LiDAR sensörü, Apple tarafında ilk kez dördüncü nesil iPad Pro ile birlikte kullanıldı. Lazer darbeleri kullanarak bir nesne veya bir yüzeyin uzaklığını ölçen bu sensör, tıpkı bir radar gibi çalışıyor ve çoğunlukla sürücüsüz otomobillerde kullanılıyor. 



    Radyo dalgaları yerine ışık, yani lazer darbeleri kullanan LiDAR teknolojisi; uzaklığı ölçülecek nesne ya da yüzeye gönderilen lazer darbesinin gönderiliş zamanı ile nesneye çarpıp gelen yansımanın tekrar kaynağa ulaşma vakti arasındaki fark sayesinde uzaklığı ölçerek, mekansal veriler topluyor. 





    Bir nevi 3 boyutlu haritalama işlevi gören LiDAR görüntüleme sensörünün "iPhone 12 Pro'da ne işi var?" diyecek olursanız, Apple bu sensörden daha iyi bir artırılmış gerçeklik deneyimi için faydalanacak. Zira Cupertinolu teknoloji devi, son birkaç yıldır ARKit adı altında artırılmış gerçeklik teknolojisine yoğunlaşmış durumda.



    Ayrıca Bkz.Google'ın Koronavirüs için hazırladığı web sitesi açıldı! Koronavirüs haritası ve daha fazlası



    Apple'ın iPad Pro'da yer alan LiDAR kamera sensörüyle ilgili belirttikleri şu şekilde:



    Çığır açan LiDAR Tarayıcısı, hiçbir mobil aygıtta daha önce mümkün olmayan becerileri mümkün kılıyor. Foton düzeyinde ve nano saniye hızında çalışan LiDAR Tarayıcısı, etraftaki nesnelerin mesafesini 5 metreye kadar ölçebiliyor ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor. iPadOS’teki yeni derinlik yazılım çerçeveleri, LiDAR Tarayıcısı tarafından ölçülen derinlik bilgilerini her iki kamera ve hareket sensörlerinden gelen verilerle bir araya getiriyor ve A12Z Bionic çipteki görüntüleme teknolojileri aracılığıyla geliştirerek manzaranın daha detaylı olarak anlaşılmasını sağlıyor. Tüm bu unsurların birbirleriyle yakından entegrasyonu sayesinde, iPad Pro’da yepyeni ve farklı AR deneyimleri yaşanabiliyor. 



    Mevcut tüm ARKit uygulamaları, anında AR yerleşimi, gelişmiş hareket algılama ve insan gizleme özelliğine kavuşuyor. ARKit’te yeni bir Scene Geometry API içeren son güncelleme sayesinde, geliştiriciler yeni LiDAR Tarayıcısı’nın gücünden yararlanarak daha önce mümkün olmayan senaryoları gerçeğe dönüştürebiliyor.



    LiDAR Tarayıcısı, Ölçüm uygulamasını da geliştirerek daha hızlı hale getiriyor ve bir kişinin boyunu otomatik olarak hesaplamayı hızlandırıyor. Yararlı düşey ve kenar kılavuzlar otomatik olarak görüntülenerek kullanıcıların nesneleri daha hızlı ve doğru bir biçimde ölçmelerini sağlıyor. Yeni bir Cetvel Görünümü de içeren Ölçüm uygulaması, daha granül ölçümler sunuyor ve kullanıcıların daha sonra kullanmak üzere tüm ölçümlerin listesini ekran görüntüleriyle birlikte kaydedebilmesini sağlıyor.





    ARKit ve derinlik sensöründe yapılan iyileştirmeler sayesinde yeni iPad Pro, Complete Anatomy uygulamasının ardındaki geliştiricilerin yeni bir hareketlilik değerlendirme aracı sunabilmesini sağladı. Bu yılın sonlarında fizyoterapistlere ve hastalarına sunulacak olan bu araç, hastaların iyileşme süreçleri boyunca hareketliliklerindeki gelişmeleri takip ederek ilerleme durumları hakkında nicel bilgiler sunuyor.





    IKEA Place uygulaması için bu yılın sonlarında sunulacak yeni Stüdyo Modu, iPad Pro’nun LiDAR Tarayıcısı ve ARKit’ten yararlanarak mobilyaları teker teker yerleştirmenin ötesine geçiyor ve odanın tamamının artırılmış gerçeklikte dekore edilebilmesini sağlıyor. Stüdyo Modu sayesinde kullanıcılar, IKEA mağazalarındaki gibi evlerindeki farklı alanlar için mevcut mobilyalarını, alanlarını ve stillerini tamamlayan Oda Setlerini keşfedebiliyor.





    Yeni iPad Pro’daki LiDAR Tarayıcısı, Hot Lava oyununun yeni AR moduna güç veriyor. Bu yılın sonlarında sunulacak mod sayesinde oturma odanızı sıcak lavlarla dolu engelli bir rotaya dönüştürebileceksiniz. Oyunun gerçek hayatla hiç olmadığı biçimlerde etkileşim kurabilmesini sağlayan bu teknoloji, fiziksel ile sanal dünyalar arasındaki sınırları ortadan kaldırıyor.





    Siemens Parasolid teknolojisine dayalı profesyonel bir CAD sistemi olan Shapr3D uygulaması bu yılın sonlarında sunulacak. LiDAR Tarayıcısı’nı kullanan uygulama, bir odanın 2D kat planını ve 3D modelini otomatik olarak oluşturabiliyor. Bu plan ve modeller kullanılarak odalarda tadilat veya banyo ya da dolap ekleme gibi değişiklikler kolayca tasarlanabiliyor. Ardından, taranan odada AR kullanılarak bu yeni tasarımları gerçek ölçeklerinde görmek mümkün oluyor.




    Kaynak:







  • Mobilya şirketleri dışında ne işe yarayacak tam belli değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tablet ve telefon teknolojileri bir noktaya geldi ve sıkıştı, artık uygulamalar içindeki işlemcileri de zorlayamıyor, ne yapacaklarını şaşırdılar.

  • Normal laser ışığı yayan birşeyse millet birbirinin gözüne tutar lan bunu?
  • Lidar biraz da denizaltılarda bulunan sonrar teknolojisine benziyor ama ses yerine ışık gönderip alıyor. Daha gelişmiş sistemler mağara haritalaması yada geniş coğrafi alanlardaki yapısal değişiklikleri sanal ortama aktarıp inceleme için kullanılanılıyor. Mobilde ancak arttırılmış gerçeklik için kullanılabilir gibi geliyor bana pokemon go falan daha gerçekçi olabilir artık ??

  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Alakası yok 😃

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam kızıl ötesi laser o zaman.
  • Haydaaa hemen başladınız mı 12 pro muhabbetine dh

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple yine her zamanki gibi abuk subuk teknolojileri müşteriye pazarlamak niyetinde. Tutturabildiğine... Parantez açalım ki, millet Android fanboy zannetmesin. (Uzun süreli iPhone ve Mac kullanıcısı)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arttırılmış gerçeklik şuan kullanılıyor çokda tutulmadı bu yeni teknolojidende meraklısı dışında rağbet görmeyecek.

  • Adamlar yapıyor, tablet piyasasının bence tartışılmaz en iyisi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lidar sensörü eklenirse firmalar çok güzel bikefit uygulamaları geliştirebilirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    Arttırılmış gerçeklik şuan kullanılıyor çokda tutulmadı bu yeni teknolojidende meraklısı dışında rağbet görmeyecek.
    İlk iPad çıktığında bune iPhone'nun büyüğü ne işe yarıyacak diye dalga geçildiğini hatırlıyorum.Hatta iPad'in yurt dışıŞuan bütün operatörlerde depo kontrollerinde sistemlerde tabletler büyük firmalarda yoğun olarak kullanılıyor. Gelecekte bir ürün almak istediğinizde evinize mobilya veya büyük eşya almak istediğinizde 3 boyutlu olarak evinizde deneyip almaya öyle karar vereceksiniz. AR kit tahmin ettiğinizden çok daha büyük yeniliklere kapı açacak.

    Henüz iPad'in ilk çıktığı yıllarda ki gibi emekleme aşamasında : )
  • Yıllardır şu leş galeriyi düzeltemediniz. Galeriye tıklıyorum resimler açılmıyor.

  • gun kullanıcısına yanıt
    SDN Hakkı'nın ballandıra ballandıra anlatacağı kesin.
  • Gene mi çentik ??

  • gun kullanıcısına yanıt
    AR teknolojisi alt yapısı hazirlaniyor kaç senedir. Yakanda Apple Glass cikardiklarinda AR teknolojisi bu yıllarda mükemmele yaklasmis olacağı icin o zaman geldiginde anlayacaksın ne ise yarayacak.
    Ayni zamanda 3B modelleri taramakta ise yarıyor ki bu 3D yazıcı ile çıkarabilmek anlamına da geliyor, 3.parti uygulamalarla düzenlemek anlamına da.

    Yani bu çok önemli bir teknoloji ve sana sadece mobilya alırken lazım olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • joven kullanıcısına yanıt
    Hayir Apple istediği kıvama getirdikten sonra herkes kullanacak.
    Apple Glass I bekle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazall kullanıcısına yanıt
    Bu insanlar böyledir.
    Oturduğu yerden, konfor alanının icinden sadece yorum yaparlar.
    Hani biraz kadraj yüksek olsa da isabetli yorum yapsalar keske.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple üzerine gidiyorsa ya iyi para kazanacağı bir fırsattır ya da gelişecek, faydalı olacak bir teknoloji.

    Apple önce çentiği kaldırmalı ve pro Max kullanıcısı olarak cihaz kütük gibi ağır, bunu hafifletmesi şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.