Şimdi Ara

Microsoft ve AMD en iyi DirectX 12 Ultimate için iş birliği yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Konsol sektöründe son yıllarda önemli bir hakimiyet sağlayan AMD, yeni nesil konsolların da yonga tarafını üstlenmiş durumda. Bu da bazı konularda biraz daha fazla destek alması anlamına geliyor.



    Önemli iş birliği



    Microsoft’un; ışın izleme teknolojisi, değişken odak teknolojisi, örgü gölgeleme ve örneklem geri dönüş teknolojilerini gerekli kılan DirectX 12 Ultimate standardı henüz AMD ekran kartlarında mevcut değil.



    Ayrıca Bkz.Galaxy Tab A 8.4 (2020) görselleri sızdırıldı



    Navi 2x olarak da bilinen RDNA2 mimarisi ile firma DX12 U standardına geçiş yapmayı planlıyor zira Xbox Series X konsoluna özel olarak bu standardın kullanılacağı biliniyor. Microsoft ve AMD standardın en verimli şekilde uygulanması için iş birliği halinde.



    Donanımı daha verimli bir şekilde kullanan DX12 U standardının uygulanması konusunda Xbox Series X konsolunda AMD’nin iyi bir tecrübe elde edeceği açık. Bunu da oyuncu tarafındaki ekran kartlarında en iyi şekilde kullanmaya çalışacak. Nvidia’nın DX12 U standardını destekleyen GeForce RTX ve muhtemel Ampere ekran kartlarına karşı nasıl bir avantaj elde edeceğini hep birlikte göreceğiz.








  • Amd yükselme devrinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD yanındayız yürüü
  • kim öle, kim kala !
    siz daha neyin kafasında ve davasındasınız !
    C-19 her yerde !

  • Nvidia'nın Rtx demosunun çakması yapılmış ama olmamış.

    Daha önceki konsollarda da mantle ortaya çıkmıştı. Bir de sonrasında dx12. Xbox one'da amd apusu olunca, apileri de amd ile ortak geliştirmişlerdi. Gerçi o zaman baya tartışma olmuştu. Ama ortaya pek de bir şey çıkmadı. En azından Amd açısından çok olumlu bir sonuç gerçekleşmedi. Şimdi ultimate denen nane, halihazırda Nvidia'nın donanımsal desteğe sahip olduğu bir api güncellemesi. O yüzden yine çok fazla beklentiye girmemek gerek.

    En azından Xbox'ın yeni mimarinin üst seviye gpusu ile gelecek olması güzel haber. Ray tracing de gerçekten oyunlarda kendine yer bulacak. Ama lütfen demodakinden daha iyisi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.