Şimdi Ara

God of War OVERRATED!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Linç yemeden önce bu aşırı abartılmış balon hakkındaki fikirlerimi madde madde söylemek istiyorum. Sıralamayı yazarken aklıma geldiği sırayla yazıyorum, önem sırasıyla değil.

    1- Düşman çeşitliliği ve Combat

    Oyunda düşman çeşitliliği diye bir şey yok. 2000li yılların mmorpgleri gibi aynı düşmanın farklı renklerdeki versiyonunu döne döne kesiyorsunuz. Hani ateride 99999in1 kasetler vardı aynı oyunun renk paletini değiştirip farklı oyun diye koyuyorlardı. God of War da düşman çeşitliliği açısından aynı onlar gibi. Adını hatırlamayadığım Behemoth'un sözde farklı pratikte aynı olan 4 farklı rengiyle karşılaşmaktan oyun boyunca gına geldi. Bir de üzerine bindiğimiz trollden. Çeşitlilik yok bari combata etkisi olsun diyorsanız o da yok. Oyunda yumruk, balta ve kaos bıçakları olarak üç farklı silahımız var ancak bunların kombinasyonlarını kullanmak zorunda olduğumuz durumlar bir elin parmağını geçmiyor. Zaten silahların gücü arasında denge yok, blade of chaos açıldıktan geri kalan silahların önemi neredeyse kalmıyor.
    Bosslardan bahsetmek bile istemiyorum, eski GoWlardaki Hades'e Herkül'e hakaret olur.

    2- Puzzlelar

    Oyuna puzzle koyacaksınız biraz özenmeniz gerekiyor. Oyun boyunca birbirin aynısı ve 12 yaş zekasına hitap edecek, sadece oyun süresi uzasın diye koyulmuş puzzleları çözüp duruyorsunuz. "Baltayı çarka at çark dursun, bu kapıyı açmak için kırmızı ok at, diğerine mavi ok at, bi de sarı ok var onu da arada atarsın". Oyunun puzzle anlayışı bundan ibaret. Düşmanlarda olduğu gibi oyun boyunca oğlumuzun okunun rengi değişiyor ve bu oku sağa sola atarak puzzle çözüyorsunuz. Oyun boyunca tek çeşit ok olsa ve bütün puzzlelar aynı olsa inanın eksikliği farkedilmezdi. Mavi ışık yanan yere mavi ok atmakla kırmızı parlayan yere kırmızı ok atmak bu puzzleları çeşitlendirmiyor.

    Oyuna puzzle koymak zorunda değilsin ama koyuyorsan biraz özen, hiç mi tomb raider 4 oynamadınız, hiç mi portal oynamadınız?

    3- Aksiyon RPG?

    Bu oyun çoğu yerde "GoW tür değiştirdi, aksiyon rpg oldu, GoWda aksiyon düştü, rpg arttı" diye lanse edildi. Arkadaşlar hiç mi rpg ya da aksiyon rpg görmedik ya? GoW'dan kimse diyalog çeşitliliği olmasını ve fallout veya skyrim tadında bir rpg tecrübesi vermesini beklemiyordu zaten. Ben de beklemiyordum. Zaten seçimli bir diyalog da yoktu, keza olmasına da gerek yok, ben GoW'u GoW olarak seviyorum. Ama bir Allah'ın kulu bu oyunun neresinde rpg öğeleri olduğunu bana söylesin.

    Oyunu sıkıldığım için hiç geri dönmeden bodozlama oynadım ve bitirdim. Bitirdiğim zaman açılabilecek skillerin %90ı açıktı. Yani bi build yapmak zorunda kalmadım puan geldikçe bütün skilleri sırayla açtım. Açtıklarımın yarısından çoğunu hiç kullanmadan oyunu bitirdim, bu işlevsiz skiller ise ayrı bir konu. Geriye dönüp achivement kasmak isteyenler skillerin %100ünü cok rahat şekilde açmışlardır. E ben tüm skilleri açabiliyorsam burada build sistemi nerede? Rpg nerede?

    Armorlar da aynı şekilde, sırf laf olsun diye konmuş üstünüze ne alırsanız alın çok az etkisi oluyor. Armoru yüksek olanı tak geç yetiyor. Sırf üstümüze item giyebildik ve tıklayarak sırayla skill açtık diye bu oyun rpg mi oldu şimdi? Vay anam vay bi Witcherdaki build sistemine bakıyorum bi buna. Bu nedenle oyunun tekrar oynanabilirliği de yok.

    4- "Zorluk Dereceleri ve Dengesizlik"

    Oyunun en önemli problemlerinden biri bu.

    Benim gibi her oyunu en zorda açan biriyseniz balta fırlatma simulasyonuna hoşgeldiniz! Zira oyun boyunca yapacağınız tek şey uzaktan balta atmak olacak. Düşmanın yanına yaklaşamıyorsunuz çünkü tek veya 2 vuruşta ölüyorsunuz. Oyun zor modda zor değil sadece saçma, etrafta döne döne balta atmak 2 saat sonunda sıkıcı ve yorucu oluyor. Oyunun yarısına kadar böyle balta ata ata geldim ve aşırı sıkıldığım için zorluğu düşürdüm. Aaa o da ne zorluk bir kademe düşünce ölümsüz oldum, sadece oto atak spamlayarak ve doldukça skill atak herkesi kesebiliyorum. Oyunun zorluğunu bir kademe düşürünce neredeyse ölmeden ve zorlanmadan oyunu bitirdim.


    Oyunun iyi yönleri;

    -PS'de gördüğüm en iyi grafikler bu oyunda
    -Oyunun görüntü yönetmenliği ve kamera açıları çok iyi
    -Müzikler ve seslendirme kısacası sesle ilgili olan her şey çok iyi
    -Hikaye oldukça iyi, story telling başarılı, hikaye sıkmıyor.
    -Vuruş hissi ve karakter animasyonları oldukça iyi

    Oyunun hikaye dışında sadece bütçe gerektiren kısımları iyi, gerisi malesef vasat altı.Her janradan yarım yamalak bir şeyler alıp, ortaya kelle paça tadında 200 milyon dolarlık bir yapım ortaya çıkmış . Keşke oyun yerine bu butçeyle ve bu yönetmenle bir animasyon GoW filmi çekselermiş.

    Uzun lafın kısası bu oyunun ismi God of War olmasa, yüksek bütçeli ve ps4 exclusive olmasa VE sony bu kadar reklamını yapmasa, oynayıp he fena değilmiş deyip kapatacağımız ve bir daha hatırlamayacağımız bir oyun olurdu. Bu oyuna Goty verilmesi tamamen sonynin astronomik reklam bütçesi sayesinde, insanları sürü psikolojisine sokarak iyi bir oyun olduğuna inandırmasından ibaret.

    Oyuna ilgili tavsiyem, mitolojiye meraklıysanız ve GoW serisinin eski oyunlarını oynadıysanız; oyunu en kolay zorlukta açın, koşa koşa bölümleri geçip hikayeyi tecrübe edin yeter. Diğer türlü oynamanıza değmez, çok daha iyi ps exclusiveleri mevcut.

    Not: Oyunu bitireli 6 aydan fazla oldu ancak böyle bi konu açmak yeni aklıma geldi. Hafızam taze olmadığı için rakamlarda yanılmış olabilirim.


    Buraya kadar okuğunuz için teşekkürler. Corona yüzünden ofiste boş boş oturduğumuz şu günlerde yapacak daha iyi bir işim yoktu :). Katıldığınız veya katılmadığınız yerleri belirtirseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 19 Mart 2020; 17:10:39 >







  • Bu ülkede ciddi şekilde, toplumsal bir "okuduğunu anlamama" sıkıntısı var. Ben bu oyuna GoTY verilmesi yanlıştı, markanın arkasında sony olmasa goty alamazdı diyorum, adam balon olmadığını kanıtlamak için "bak GoTY almış" diye resmini atıyor.

    Bu ödüllerde, ign incelemelerinde ağır şekilde marka baskısı var. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Markalı oyunlara metacriticten bakın çoğunun site incelemesi ile kullanıcı incelemeri arasında 15-20 puan far var. En yeni örnekler Death Stranding ve Doom Ethernal. Yani kullanıcı oyunu beğenmese bile, yapımcılar incelemecilere yüksek puan vermeleri için baskı yapıyor. Bu şekilde boostlanmış ortalama bir oyun toplum algısında "çok iyi" olarak kalıyor. İnsanlara bireysel fikir belirtmektense "bu kadar insan yanılıyor olamaz" deyip geneli kabullenmek kolay geliyor.

    Çiftlik bank vs toplumsal dolandırılma vakalarının altında da aynı bilinç yatıyor.
  • Tamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunu becerememiş birisinin gözyaşları. Ben gayet oynadım zorda. Hiç de öyle uzaktan balta atarak değil, 15 kişinin arasına daldım. Sen becerememişsin. Bir de zorda oynayıp şikayet etmek neden? Zor geldiyse kolayda oyna bu kadar basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni oyun duyurusu sandım yapma bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shit! Here we go again...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok boomer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunun tekrar oynanışı malesef yok. Ilk oynayan için fantastik bir serüven ama bitirdikten sonra aradan süre bile geçse tekrar oynayasi gelmiyor insanın.
    Ama hikaye anlatımı olarak bundan daha iyisini bulmak imkansız. Yakınında olanlar uncharted serisi , last of us
    Başkada yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ee bundan bize ne bunun için konu mu açtın? şikayet edildi.
  • Konu sahibi sonuna kadar haklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak Azerbaycandan gelip seni...
  • God of War OVERRATED!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • God of War OVERRATED!
  • Bunu burdan alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son çıkan GoW oyunu GoW değildir.

    Change my mind.
  • Boss çeşitliliği, yan karakter sayısı, QTE'ler ve bulmaca & platform* konusunda eksikleri olan bir oyundu. Senaryonun önceki oyunlarla bağlantısı da eksik bırakılmıştı.

    Yazınızdaki belli başlı noktalara katılıyorum; ama yorum ve kıyaslamalarınız biraz abartılı olmuş. Kratos'u, iyi bir senaryo ve open world dinamikleriyle, İskandinav mitolojisini işleyerek geri döndüren bir yapım akıllarda yer ediyor. Bana göre en iyi PS4 exclusive'lerinden biriydi.

    GoW'un bende ayrı bir yeri de vardı. İki yıldır oyun oynamıyor, üç yıldır trophy kasmıyorken, Kratos sayesinde sahalara dönmüştüm. Eksikleri ikinci oyunda kaparlarsa en iyi PS exclusive'lerinden biri olacaktır.

    Oyunları, bir noktadan sonra iyi yaptığı şeylerle değerlendirmek lazım. Mesela Witcher serisi de, SoulsBorne serisini oynamış birisi için bazı konularda vasat gelebilir ama hikaye, olay örgüsü ve karakterler için oynamak isteyecektir.


    Zorluğu yorumlarsam:

    Oyuna en yüksek (4.) zorlukla başlamış ve o şekilde platinlemiştim (birkaç Valkyrie haricinde 30 FPS modunda oynadım).

    Dediğiniz gibi, oyunun ilk bölümleri 4. zorlukta biraz sıkıcı ve tekdüze gidiyor. Uzun süren combat'la, anlamsızca mob kesiyor gibi hissettiriyordu. Ancak ilerledikçe 4. zorlukta da akıcılaşıyor. Hatta Atreus'un lightning arrow özelliğini açınca birçok bölüm noob'laşıyordu. İkinci yarıda Sigrun dışında, gerçek anlamda zorlayan bir rakip olmadı denebilir.

    İlk bölümlerin daha az sıkıcı olması için, Kratos'un R2'ye basılı tutmalı saldırısını ve menzilli saldırıları geri yollayan özelliğini açın.


    * Bulmaca ve platform ögeleri, PS360 neslinden beri her oyunun en zayıf noktası. Ancak GoW 1-2-3'le kıyaslayınca (özellikle 1'le), bir eksi oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 23 Mart 2020; 15:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • God of War OVERRATED!
  • konuyu açan üye sonuna kadar haklı. burada kendince dalga geçtiğini sanan '' tamam , bize ne '' gibi şeyler yazanlar, çok akıllıysanız detaylıca yazsanıza. adam o kadar şey yazmış bir tamam bırakıp gitmişsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Holy Templar

    konuyu açan üye sonuna kadar haklı. burada kendince dalga geçtiğini sanan '' tamam , bize ne '' gibi şeyler yazanlar, çok akıllıysanız detaylıca yazsanıza. adam o kadar şey yazmış bir tamam bırakıp gitmişsiniz.
    Tamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

    Tamam.

    Alıntıları Göster
    BLOK
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.