Şimdi Ara

İlk araç...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, değerli abilerim kardeşlerim. Aranıza, siz tecrübeli arkadaşlarımdan,büyüklerimden çoğunlukla otomobil dünyası olmak üzere bilgi alışverişi yapmak adına henüz katılmış bulunmaktayım.Fazla uzatmadan şöyle başlayayım; yıllardır verdiğim uğraşlar sonrası borç ödünç derken 70 bin civarı bir bütçe oluşturdum ve bir araba almaya (ilk aracım olacak) niyetlendim.Arabadan beklediklerim parçasının ekonomik olması ve rahatça ulaşılması, yakıt tüketiminin ekonomik olması ve mümkünse biraz yakışıklı görünmesi en azından bana göre :) ülkemizde de 0 araç almak bildiğiniz gibi kolay olmadığına göre tek çözüm 2.el piyasası. Ve bu piyasadan dikkatimi çeken almaya en çok almaya değer gördüğüm 2 aracı paylaşacağım sizlerle, görüşlerinizi bildirip tavsiyelerde ya da herhangi bir fikirde bulunursanız çok memnun olurum.Araçlar iise; 2011 model Fiat Linea 1.3 multijet Active Plus (94.000 km) (58 bin TL fiyat verilmiş) ve Puegueot 301 1.6 Hdi Active (122.000 km) (67.000 Tl bu da) paketleridir.Aceleyle kusurlu eksik yazdıysam affola; yazılan her cevap için şimdiden minnettarım
    sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vivavale21 -- 19 Mart 2020; 5:18:56 >







  • hocam merhaba, arkadasım 1.3 multijet linea kullanıyor ve cok memnun oldugunu soyluyor. bende bı kac bınme fırsatına sahıp oldum ve gercekten guzel bı arac bana gore. yumusak ve sade orta dolulukta bi araç. en basıtınden 4 cam otomatık. yakıt olarak bana 500km/90TL yaktıgını soyledı şehir dışı. tabi bende onun yalancısıyım. fakat ısını gorecegını dusunuyorum. fiyat bantları dediğiniz gibi 50k civarlarında. illa tum paranızı vermeniz gerekmez. uste kalır onu daha farklı seyler ıcın kullanabılırsınız. aksesuar mesela. daha dusuge veya yuksege bulunabılır. yakısıklı olması bakımına gelırsek gayet duzgun toplu bı arac. soyle bi bej veya gri renkte tercih edilirse çok hoş olacaktır. dizel olacagı ıcın mumkun oldugunca km si düşük bakın. 100bin altı bulursanız cok ıyı derım. hemde temız olur. bu aralar mazot fıyatlarında tutarsızlık mevcut. benzın düştü ve düşmeye devam edecek gibi. turbo benzin bulursanız veya normal benzın alabilirsiniz. fakat ben TR de mazotun devrının bıtecegını zannetmiyorum. yakıt tercıhı sıze kalmıs en azından gundelık hayatta kullanmalık yuksek torklu bişey işinizi görür. sonucta yarıslara katılmayacaksınız

    İlk araç...
    İlk araç...

    bikaç macera olmasını isterseniz 1.4 turbo öneririm. çok daha hızlı ve performanslı benzinli bi arac.

    fakat bırının gazına gelipte VW BORA almayı sakın aklınızdan bile geçirmeyin. çok pahalı ve gereksiz olacaktır.




  • Hocam 1.3 multijet dışının piyasısı pek yok diyorlar haliyle zarar etmeyeyim diyorum bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea mantıklı bir tercih olur. Biraz boyutu büyük diye düşünürseniz punto da olabilir. Ama madem ilk aracınız, o halde parça ve usta konusunda sorun yaşamayacağınız, yakıtı güzel olan bir araca binin. Tercihleriniz arasına clio, symbol gibi kompakt araçları da ekleyebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bora lafı hiçbir yerde geçmemiş?
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Olur da geçer diye denmiştir muhtemelen. Çünkü "o vw, ondan iyisi yok" tayfası var, malum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yok daha neler :) Bora çoook eskidi artık. Temizi var mı illa ki vardır şöyle ilk sahibinden falan ve arabasını seven ve severek bakan ama zaten öyle bir durumda her araba sağlamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 20 Mart 2020; 21:21:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşşekür ederim yanıtınız için boyutunun büyüklüğü sorun değil gözüme hoş geliyor aslında tercihlerim arasında clio da var dediğiniz gibi ama symbol gözüme hiç hoş gelmiyor gerçekten ama never say never demişler :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up up up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cormen kullanıcısına yanıt
    O tayfa eskiye-yeniye mi bakıyor ki? 99 Bora alınır, 2010 linea alınmaz kafası işte. Bora da güzel bir araç-dı-. Ama sene 99-2000 falan değil. Artık bu aşırıcılıktan vazgeçilmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vivavale21 V kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz. Hayatta asla yapmam dediğiniz şeyleri yaparken bulabilirsiniz bir anda kendinizi. Fakat araç alırken şu kıstası da kesinlikle unutmayın: Bu araç, sizin aracınız olacak. Parası sizin cebinizden çıkacak. Her ne yorum yapılırsa yapılsın, en önemlisi sizin ne istediğinizdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.